Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Abec

Post autor: Abec »

[shadow=black]A wiesz, że na forum z którego wziąłem te spoilery też wybuchła dyskusja - jakim cudem mógł się dzięki temu zabić? ;) Ale ja się nie znam, więc się tam nie wypowiadaem ::rad:: [/shadow]

[ Dodano: 2008-03-13, 18:58 ]
Kolejne spoilery ;)

[shadow=black]
dzisiaj 15:13 17:35 KLAN - ODC. 1443

Po tragicznej śmierci Adama Ola pogrążyła się w rozpaczy. Agnieszka przekonuje siostrę, że ten ból kiedyś osłabnie... sama wie o tym najlepiej. Proponuje Oli, żeby z nią zamieszkała. Karol czeka na Bożenkę pod szkołą. Ma pretensje, że dziewczyna nie odbiera od niego telefonów. Przy okazji wypytuje o Malcolma. Edyta odwiedza Pawła w Elmedzie. Szczęśliwa opowiada, że mąż zdecydował się jednak z nią zostać. Jacek żali się Donacie, że Beata zaczyna coś podejrzewać. Donata radzi, aby zmylił żonę jakimś drobnym prezentem i czułym gestem. Jakub kręci zdjęcia w Piasecznie. prosi ekipę o zrobienie kilku przebitek na temat wiosny. Przeglądając materiały, zauważa w kadrze całującą się parę. Jacek zaskakuje Beatę rodzinną kolacją i pięknym kwiatkiem na powitanie

dzisiaj 17:09 17:35 KLAN - ODC. 1444

Po upojnej nocy z mężem Beata jest w doskonałym humorze. Tym bardziej, że Jacek zaproponował wspólne, rodzinne popołudnie z dziećmi w kinie. W firmie składa jej niespodziewaną wizytę Jakub. Michał namawia ojca, żeby zaprosił gdzieś Elżbietę... może do teatru, może na koncert? Żeby nie było niedomówień... najlepiej w towarzystwie Doroty. Rysiek robi coraz większe postępy w odzyskiwaniu sprawności. Udaje mu się naprawić zepsute drzwi od szafki kuchennej. Grażynka jest dumna z męża. Surmaczowa dowiaduje się od Krystyny o nieszczęściu Oli. Od dawna przeczuwała, że nad tym małżeństwem zawisło fatum! Za radą Michała Jerzy zaprasza Elżbietę i Dorotę do filharmonii. Po północy Beata odbiera pocztę od Kuby. Do maila jest dołączone zdjęcie.

dzisiaj 18:00 17:35 KLAN - ODC. 1445

Jacek nie bardzo rozumie, dlaczego żona od samego rana jest w złym nastroju. Beata wzywa Jakuba do biura i żąda wyjaśnień. Jakub przyznaje, że to nie on sfotografował całującą się parę, ale nie ma żadnych wątpliwości, że na zdjęciu jest Jacek. Krystyna namawia córkę, żeby przestała stronić od ludzi i spróbowała się czymś zająć. Jerzy i Zabużańscy oglądają lokal, który chcieliby wynająć na nowe biuro swojej firmy. Michał prosi Kingę, żeby w piątek zajęła się dziećmi. Zaraz po pracy Jacek odwozi Donatę do domu. Dziewczyna się spieszy, bo umówiła się z matką. Z oddali śledzi ich z aparatem Jakub. Chce udowodnić Beacie, że miał rację. Matka Adama przynosi Oli tomik wierszy swojego syna napisanych specjalnie dla niej...
[/shadow]
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Abec, jeżeli przeczytasz taki dokładny opis odcinka, to jest w ogóle sens go oglądać? ::ysz::
Dlatego ja nie czytam takich spoilerów :P

Monika w kapeluszu wyglądała genialnie :zeby: Trochę obcięła włosy i wygląda bardzo ładnie.
Sąsiadki Rysia są bezczelne ::loll:: One naprawdę myślą, że Rysio był z tamtą blondyną.
Polubiłem ostatnio Kingę. I Justynę też polubiłem. Mam nadzieję, że scenarzyści zaserwują nam fajny trójkącik tych pań z Michałem.
Głupio, że Jerzy dowiedział się prawdy o Topoli. Mogli jeszcze ciągnąć ten wątek, a później zorganizować ich spotkanie, wtedy by się rozpoznali i byłoby zabawnie. Abec, Ela powiedziała, że tak dobrze jak z tym facetem rozmawiało się jej tylko z Malickim, a Ty od razu krzyczysz o jakiś wpadkach... ::jezyk::
Ten chłopak Bożenki jest straszny. Przydałby mu się fryzjer i logopeda.
Podoba mi się wątek Krystyny i tego studenta. Mam nadzieję, że scenarzyści posuną się jak najdalej i będzie z tego jakiś romans. Jestem tylko ciekawy, czy ten student rzeczywiście jest tak zauroczony Panią Dziekan, czy specjalnie ją wykorzystuje, aby ją zhańbić? :twisted:
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Ja dziękuję za spoilery, bo właśnie Klanu nie oglądam, a miło dowedzeć się co na starych śmieciach. Jaka oszczędność czasu :D . A jak kiedyś "trafię" na odcinek, to "zajarzę" raz dwa :D ::rad::
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Abec

Spoilery:

[shadow=black]
17:35 KLAN - ODC. 1446

Ola czytając wiersze Adama dochodzi do wniosku, że bardzo mało wiedziała o chłopaku. Mateusz opowiada o zaawansowaniu zdjęć do filmu na podstawie tekstu Agnieszki. Namawia ją na własny reportaż. Agnieszka odmawia. Monika zaprasza na kolację do nowego domu Gabrielę i Romana. Kuba znowu odwiedza Beatę w firmie. Przeprasza za fałszywe sugestie w sprawie Jacka i chce się pożegnać. Jeszcze dzisiaj wyjeżdża do Kosowa. Jacek spędza wieczór w towarzystwie Donaty. Beacie mówi, że jest na ważnej naradzie i wróci póżno. Rysiek znajduje gazetę z artykułem na temat pracy po przebytym udarze. Z tekstu jasno wynika, że raczej nikt nie wraca do zawodu kierowcy...

17:35 KLAN - ODC. 1447

Grażyna uważa, że Rysiek niepotrzebnie się przejął artykułem w gazecie. Bożenka rozmawia z mamą na temat sercowych dylematów. Mateusz naciska na Agnieszkę aby ustalić termin ślubu. Agnieszka nie chce się spieszyć ze względu na nieszczęście Oli. Z powodu koncertu Dorota wcześniej wychodzi od Rysiów. Zamiast obiadu na szybko zjada jogurt Bożenki i kanapkę na Sadybie. Michał nie może doczekać się wieczoru w towarzystwie Justyny i niecierpliwie czeka, aż dziewczyna skończy pracę. Jacek przeprasza Donatę, ale dzisiejsze popołudnie obiecał rodzinie. Monika zaprosiła Gabrielę i Romana na kolację. W trakcie wizyty przychodzi Leszek. Michał i Justyna cieszą się pustym domem na Sadybie... ale niespodziewanie domownicy wracają z filharmonii. Dorotę rozbolał żołądek...
[/shadow]

[ Dodano: 2008-03-17, 18:01 ]
Jak się Wam podoba motyw internetowych kontaktów państwa Chojnickich? ;) Biedna Ela, wciąż marzy o Krzysztofie (" - Naprawdę myślisz, że to on? - Ja... ja mam nadzieję"). I biedny Jurek :mrgreen: Trzeba przyznać, że scenarzyści potrafią wymyślać oryginalne motywy ;) Opinie o wykonaniu to co innego, ale sam pomysł moim zdaniem naprawdę świetny ;)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mnie też bardzo się podoba ten wątek z forum dla samotnych. I od razu dzięki temu "Klan" jest bardziej na czasie. :)
Mam nadzieję, że Jerzy i Zabużańscy naprawdę zmienią w końcu to swoje biuro. Już od tak dawna ich w nim pokazują.

[shadow=black]Jeszcze co do spoilerów: wygląda na to, że wkrótce ostatnie jak narazie sceny z Kubą. Jarek Jakimowicz, który teraz jest w BB V Vip, nie może przez to grać w serialu. Ciekawe, czy jak zakończy się jego przygoda z tym reality show, to wróci do "Klanu".[/shadow]
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

A tymczasem niedługo już czeka nas nowy film z dwoma co najmniej klan-gwiazdami: Tomaszem Stockingerem i Łukaszem Dziemidokiem i w rezyserii klanowej Majki :mrgreen: Info z vipnews.pl ;)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Znalazłem fajną piosenkę Olki i Pawła ::rad::
Naprawdę wyszło im to super :D
http://pl.youtube.com/watch?v=l5LZfAaAJdw&feature=related
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Abec

SPOILERY:

[shadow=black]
17:35 KLAN - ODC. 1448

Jerzy podejrzewa, że Michał namówił go na wieczór w filharmonii, żeby mieć "wolną chatę" na Sadybie. Michał wykręca się i twierdzi, że tylko skorzystał z okazji. Monika zarzuca Leszkowi, że bardzo się zmienił, odkąd pani Ruczaj została wdową. Czyżby na coś liczył? Leszek postanawia wynająć detektywa, aby znaleźć mordercę męża Bogny. Mimo zwichniętej nogi, Karol przychodzi na zajęcia szkoły tańca, jednak z powodu żartów i docinków kolegów szybko opuszcza salę. Tymczasem Bożenka zwierza się Czesi. Lubiczowie wracają z Ostrowca z pogrzebu Adama. Ola pogrążona w rozpaczy pyta o sens dalszego życia. Elżbieta w euforii informuje Matyldę, że właśnie zajrzała na forum dla samotnych. 56latek zaprosił ją na koncert do filharmonii!

17:35 KLAN - ODC. 1449

Elżbieta nie może się już doczekać spotkania z internetowym 56latkiem. Wciąż ma nadzieję, że to Krzysztof, bo tylko on wiedział, jak ona lubi Szymanowskiego. Matylda namawia przyjaciółkę na wizytę u kosmetyczki. Beata wybiera się do Piaseczna w sprawach firmy, a przy okazji składa niezapowiedzianą wizytę Jackowi w banku. Ma okazję zobaczyć Donatę. Trochę dziwi się, że tak młoda osoba zajmuje tak odpowiedzialne stanowisko. Naczelna Brukowej przekazuje Agnieszce list od Izy. Mateusz radzi narzeczonej, żeby sobie nią głowy nie zawracała. Monika nachodzi Bognę w gabinecie. Twierdzi, że dziewczyna powinna przekonać Leszka, żeby zrezygnował z poszukiwania zabójcy jej męża. Bogna nie chce jej słuchać. Wieczorem Monika przyznaje się Leszkowi, że rozmawiała z Bogną...
[/shadow]
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

[shadow=black]No w końcu uśmiercili tego bezbarwnego i głupiego chłopaka,Adama.[/shadow] :D
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Abec pisze:[shadow=black]
Leszek postanawia wynająć detektywa, aby znaleźć mordercę męża Bogny. [/shadow]
[shadow=black]Czyżby to miał być Bogdan, dyżurny detektyw serialu? :P [/shadow]
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Abec

SPOILERY:

[shadow=black]
Tirli, może Twórcy będą nas chcieli zaskoczyć ;)

17:35 KLAN - ODC. 1450

Leszek ma dosyć wtrącania się Moniki w jego prywatne sprawy i postanawia się od niej wyprowadzić. Zdenerwowana Monika rozstawia wszystkich po kątach w restauracji. Uważa, że Bogna tylko perfidnie udaje obojętność wobec Leszka. Gabriela radzi uspokoić nerwy np. u kosmetyczki. Po wczorajszej wizycie w banku Beata coraz bardziej nabiera podejrzeń, że Jacek ją zdradza. Opowiada o swoich wątpliwościach psychoterapeutce. Kinga ma pretensje do Michała, że zaniedbuje dzieci. Kiedy ona przyprowadza synów, on wychodzi na randkę z Justyną. Elżbieta korzysta z wizyty u kosmetyczki zamówionej przez Matyldę. Na sąsiednim fotelu zasiada niespodziewanie Monika. Jacek próbuje namówić żonę na nocne igraszki. Beata wymawia się pilną pracą. Ola nie może sobie znaleźć miejsca w domu i odwiedza starszą siostrę. Podpytuje o jej doświadczenia po śmierci Łukasza. Agnieszka radzi porozmawiać z ciotką Dorotą. Ola zostaje u Agi na noc...

17:35 KLAN - ODC. 1451

Mateusz zapowiada się dopiero na wieczór, więc Ola zostaje jeszcze u Agnieszki. Przy okazji popilnuje małej Zosi, a Aga zajmie się pracą. Monika opowiada Gabrieli o wczorajszej rozmowie z Elżbietą u kosmetyczki. Obawiała się, że w związku ze sprawami spadkowymi... siostra ją znienawidzi, a tymczasem rozmawiały po prostu jak siostry. Beata odsypia noc, a potem umawia się na spotkanie z Rafalskim. Podejrzewa, że Jacek ma romans i potrzebuje radypsychologa. Leszek chce, żeby ktoś go wysłuchał i prosi Krystynę o kilka chwil rozmowy. Związek z Moniką to była pomyłka, a kobieta, którą kocha, nie chce go znać. Zrozumiał, że przegrał swoje życie. Bożenka już dokonała wyboru. Będzie musiała Malcolmowi napisać, że zamierza zakończyć tę znajomość, ale czy wypada powiedzieć Karolowi, że go kocha? Iza odwiedza Agnieszkę. Dowiedziała się, że dziewczyna zamierza wyjść za Mateusza i musi ją ostrzec. Pokazuje podbite oczy i twierdzi, że zrobił to wczoraj Mateusz.
[/shadow]
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

Musze przyznać, że wole te spoilerki przeczytać niż oglądać sam Klan ;]
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Abec

SPOILERY:

[shadow=black]17:35 KLAN - ODC. 1452

Mateusz wraca do domu po kilkudniowej nieobecności. Agnieszka podpytuje go o Izę. Mateusz potwierdza, że był u nieji skończyło się na awanturze. Agnieszka nie przyznaje się, że się z nią widziała. Beata postanawia rozwiać wszystkie swoje wątpliwości. Jacek zapowiedział, że ma dzisiaj naradę, więc ona sprawdzi, czy mówił prawdę. Prosi Piotra, aby zajął się Jasiem i Małgosią. Jerzy wybiera się dzisiaj na koncert z Elżbietą, niestety grzęźnie w zatrzymanej windzie. Beata czeka w taksówce pod bankiem w Piasecznie. Jacek wsiada do innej taksówki i odjeżdża, Beata jedzie za nim... Po uwolnieniu z windy spóźniony Jerzy biegnie do filharmonii. Niestety, Elżbieta właśnie wychodzi z budynku. Beata stoi w taksówce pod motelem, do którego wszedł Jacek. Wkrótce samochodem nadjeżdża Donata.
[/shadow]
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Po uwolnieniu z windy spóźniony Jerzy biegnie do filharmonii. Niestety, Elżbieta właśnie wychodzi z budynku.
:D:D Fajnie, jakby spiknęła się w tym czasie z jakimś innym pięćdziesięciokilkulatkiem :D:D
ODPOWIEDZ