Newsy ze świata seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Primok

Post autor: Primok »

Od 7 maja zaraz po MnS na TVP2 dwa odcinki serialu M.A.S.H. W sumie fajnie, bo dawno nie było tego serialu w tv.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

TVN szuka polskiej "Brzyduli"!

Telewizja TVN rozpoczęła przygotowania do realizacji polskiej wersji serialu "Brzydula". Już w tym tygodniu odbędzie się casting, który ma wyłonić odtwórczynię głównej roli.
TVN oprze się na kolumbijskiej, oryginalnej wersji serialu. Stacja prawdopodobnie odrzuci więc zastosowany w amerykańskiej odsłonie model wyświetlania produkcji ( raz w tygodniu). - Rozważamy codzienną emisję - tłumaczy portalowi Wirtualnemedia.pl Edward Miszczak, dyrektor programowy TVN.
Polska "Brzydula" będzie miała na imię Ula i jej perypetie zostaną dostosowane do krajowych realiów. Nie wiadomo kiedy kanał wprowadzi serial do ramówki. Jesienny termin startu telenoweli, zdaniem szefów kanału, wydaje się jednak mało realny.
Pierwowzór serialu "Brzydula" - "Yo soy Betty la fea" powstał w 1999 w Kolumbii. W serialu przedstawiona zostaje historia niezbyt urodziwej, ale za to inteligentnej i pracowitej dziewczyny, która z brzydkiego kaczątka stopniowo przeistacza się w łabędzia. Od 2006 roku lokalną, amerykańską wersję produkcji emituje stacja ABC. Serial zdobył dwa Złote Globy oraz trzy nagrody Emmy.
Oryginalną "Brzydulę" pokazywała TVN. Wersję amerykańską można oglądać w Fox Life, wcześniej emitowała ją także TVP2.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

WOW :shock: Jestem w szoku. Top super wiadomość! Już nie mogę się doczekać. Na 100% będę oglądał.

Sprawdziłem na stronie TVN-u co będzie zamiast "Mariny". Jakiś serial przygodowy "Na powierzchni". Pożyjemy, zobaczymy. Ale raczej nie będę oglądał bo mam już zbyt napięty grafik telewizyjny. Po prostu nie mam wolnych terminów :wink: ::rad::
Primok

Na powierzchni polecam, jeśli nie widziałeś - bardzo dobry serial, a jest tylko (niestety) 13 odcinków. Chociaż był on już chyba na TVN7 :wink: .
Abec

Post autor: Abec »

Tymczasem zaś możemy się zapoznać z 26783. listą najlepszych seriali w dziejach, tym razem sporządzoną przez brytyjski magazyn Empire ;)

Hmmmmmmmmmm, Lost na 5., Prison Break na 49., MnS na 51.... ;)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Idiotyczna lista, chyba głównie fani fantastycznych seriali ją układali
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Faktycznie dziwna ta lista, nie podoba mi się. Ciekawe kiedyś polski magazyn ułoży listę najlepszych polskich seriali.
Nobody does it better
Abec

Pamiętajcie, że to punkt widzenia wyspiarzy, a ten magazyn jest naprawdę znany i szanowany ;)
Tomala

A dlaczego ja tam widzę tylko 50 miejsc skoro Adex napisał że MNS jest na 51 :roll:
Abec

Tak napisałem ja i to był taki dowcip ;) Że niby gdyby było więcej niż 50 miejsc, to51. byłaby MnS ;)

Swoją drogą wyobrażacie sobie typowanie najlepszego odcinka MnS - pewnie ten ze śmiercią Taylor w 2002 r. :)
Ostatnio zmieniony 2008-05-03, 20:39 przez Abec, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomala

Ahaaa... Zapewne masz rację :wink: ::loll:: ::rad:: Ogólnie to ta lista beznadziejna. Prawie żadnego z tych seriali nie znam. A te co znam to nie oglądam/oglądałem.

[ Dodano: 2008-06-17, 18:16 ]
Już wiadomo kto zagra Ulę - "Brzydulę". Otóż, Julia Kamińska, znana z "Barw Szczęścia".
http://film.interia.pl/telewizja/serial ... le,1129474
Serial będzie miał swoją premierę jesienią w TVN. Już nie mogę się doczekać. Napewno będę oglądał.
Primok

Promo ABC na jesień-zima 2008/2009:

http://pl.youtube.com/watch?v=6C0oecZOt60

Głównie czekam na nowy sezon Lost, a to dopiero zimą. No i z czego jestem bardzo zadowolony w końcu 2 sezon Pushing Daisies od października :serce: .
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Bardzo fajne promo ::rad::
Coś jak ta reklamówka TVN, fajnie takie coś wygląda. Chciałbym, aby TVP1 wyemitowało takie reklamy, ale to tylko marzenia ::loll:: ::plask wczolo:

I Desperatki wyszły świetnie. A jak ich dużo, niedługo się tam nie pomieszczą :zeby: ::loll::
Tomala

Damians pisze:Bardzo fajne promo ::rad::
Coś jak ta reklamówka TVN, fajnie takie coś wygląda.
To raczej na TVN-u jest na bazie tej ::jezyk::
Też mi się bardzo podoba. Jak ja bym chciał mieszkać w USA i oglądać te wszystkie seriale. Co prawda w Polsce też one są ale z opóźnieniem i czasami o absurdalnych porach ("Chirurdzy").
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Fajne to promo! Juz nie moge sie doczekac nowych odcinkow seriali!! :)
ODPOWIEDZ