Eurowizja
Bardzo się cieszę że Isis weszła. Jej piosenka mi się podoba. Najbardziej mi się podobała właśnie jej piosenka z tych wszystkich. I bardzo dobrze że nie można głosować na własne państwo. Wtedy oczywiście wygrałaby Rosja bo jest ich najwięcej. Pamiętam jak w zeszłym roku dostaliśmy 12 punktów od Ukrainy
Mam nadzieję że w tym roku dostaniemy tyle nie tylko od nich.
Ja oglądałem na Polonii i pan Orzeszek był. I gadał jak zawsze z sensem (i z przekąsememeralda pisze:Jestem rozczarowanaPrzede wszytskim dlatego, ze na Polonii nikt nie komentowal. Ciemniak nie jestem, prosty angielski potrafilam zrozumiec. Brakowalo mi tych komentarzy Orzeszka - skad kto przyjechal, kim sa rodzice, i innych perelek, plotek i fajnych komentarzy niby mowionych od niechcenia
Czy na jedynce tez nikt nie komentowal/tlumaczyl??
- Marek Forrester
Andora, Polska, Grecja i Rosja to moim zdaniem najlepsze w I półfinale kraje. Wspaniale ,że Isis udało się wejść do finału. Kiedyś na tej scenie występowały wielkie gwiazdy i niestety poziom Eurowizji spadł drastycznie, Isis jeszcze pokazuje klasę występując tutaj bo tn indyk to był dramatyczny...
Nobody does it better
Straaaszne. Powinna być jakaś nadzwyczajna komisja, która nie dopuszczałaby tych kabaretów do konkursu p i o s e n k i. Jeszcze kilka lat i to będzie już tylko konkurs kiepskich kabaretów, a nie piosenki.
W półfinale najlepsza była Isis. Przyzwoita piosenka i wykonanie Norwegii i w miarę interesujący Izrael. Reszta fatalna. Straaszny ten Dima z Rosji, pcha się drugi raz - taki drugi Ivan & Delfin. No i ten chwyt z Pluszczenko (emeraldo! to nie Ilia Kulik!) na łyżwach wg mnie poniżej pasa. To nie powinno mieć miejsca w konkursie piosenki.
W półfinale najlepsza była Isis. Przyzwoita piosenka i wykonanie Norwegii i w miarę interesujący Izrael. Reszta fatalna. Straaszny ten Dima z Rosji, pcha się drugi raz - taki drugi Ivan & Delfin. No i ten chwyt z Pluszczenko (emeraldo! to nie Ilia Kulik!) na łyżwach wg mnie poniżej pasa. To nie powinno mieć miejsca w konkursie piosenki.
Oleg pisze:Ja oglądałem na Polonii i pan Orzeszek był. I gadał jak zawsze z sensem (i z przekąsememeralda pisze:Jestem rozczarowanaPrzede wszytskim dlatego, ze na Polonii nikt nie komentowal. Ciemniak nie jestem, prosty angielski potrafilam zrozumiec. Brakowalo mi tych komentarzy Orzeszka - skad kto przyjechal, kim sa rodzice, i innych perelek, plotek i fajnych komentarzy niby mowionych od niechcenia
Czy na jedynce tez nikt nie komentowal/tlumaczyl??
).
To czemu do jasnej anielki w naszym telewizorze nie bylo Orzeszka??? Cuda jakie cy cus???
Moze to znowu jakis spisek
[ Dodano: 2008-05-21, 21:00 ]
LoLex pisze:Straaaszne. Powinna być jakaś nadzwyczajna komisja, która nie dopuszczałaby tych kabaretów do konkursu p i o s e n k i. Jeszcze kilka lat i to będzie już tylko konkurs kiepskich kabaretów, a nie piosenki.
Bije sie w piersi.
Zawsze myslalam, ze to Ilja ...
Jaki wokalista , przeciez to byly wstawk, które nie miały nic wspólnego z uczestnikami.Tomala pisze: P.S. Rozwaliło mnie jak pokazali któregoś wykonawcę jak się namiętnie całuje z jakąś dziewczyną
Coś jak niekiedy Agentka Sowa w JOŚ
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Eurowizja w 2009 roku odbędzie się w dniach 12., 14. i 16. maja - poinformowało EBU podczas specjalnej konferencji prasowej - czyli o tydzień wcześniej niż w tym roku .
Fani ESC uważają, że "dziką kartę" od jury mogły wczoraj dostać Norwegia, Polska lub Azerbejdżan - te trzy typy pojawiają się najczęściej. Ale oczywiście o tym które państwo spośród tej 10 dowiemy się dopiero po sobotnim finale
Ja się opowiadam za Norwegią.
emeraldo - może masz takie cudeńko, na którym możesz sobie wyłączyć komentarz i właśnie to zrobiłaś?
Fani ESC uważają, że "dziką kartę" od jury mogły wczoraj dostać Norwegia, Polska lub Azerbejdżan - te trzy typy pojawiają się najczęściej. Ale oczywiście o tym które państwo spośród tej 10 dowiemy się dopiero po sobotnim finale
emeraldo - może masz takie cudeńko, na którym możesz sobie wyłączyć komentarz i właśnie to zrobiłaś?
-
Dawidek
- Administrator
Jeśli chodzi o udział krajów azjatyckich, to eurowizja nie ma już charakteru stricte kontynentalnego. Zgłaszają się członkowie Europejskiej Unii Nadawców (EBU). Po za tym te kraje, o których wspominałeś Tomala, kulturowo związane są z Europą i chcą po części za takie uchodzić. Ważniejsze jest kryterium członkostwa w EBU. A Izrael należy do terj organizacji od dawna (wygrała ESC już w latach 70 XX wieku). Członkiem EBU jest nawet publiczna telewizja z Kanady (CBC). Mi nawet sie to podoba, że sporo krajów azjatyckich startuje.
Oleg, dodałem do listy tylko te kraje, których stacje zdążyłem sprawdzić w necie. Nie sprawdzałem RTR Planeta, ponieważ nie chciałem podawać niesprawdzonej informacji. Po za tym, chodziło mi tylko o czwartek 22 maja. Podejrzewałem, że część stacji mogła zrobić tak jak TVP, czyli transmitować może tylko jeden półfinał. A kiedyś ESC relacjonował Pierwyj Kanał z Rosji, teraz widzę pałeczkę przejęła RTR. Ty podałeś numery kanałów z Cyfrowego Polsatu chyba, ja uzupełniłem o Cyfrę+.
Jeśli ktoś z Was będzie chciał oglądać relacje z drugiego półfinału, to ja polecam właśnie z RTR Planeta, dodatkowo z RTS Sat z Serbii (nr 341 na terminalach Cyfry), SLO TV2 ze Słowenii i z ERT Sat Z Grecji. Piszę to dlatego, że na tych kanałach jest najlepsza jakość przekazu. Nienajlepiej sie ogląda z RTCG Sat z Czarnogóry i ARM1 z Armenii.
Jutro też wystąpi 19 państw. Łącznie z wczorajszymi reprezentacjami i "wielką piątką" jest rekordowo 43 walczących o Grand Prix.
Wczoraj na TVP1 i ba TVP Polonia przez większą część transmisji nie miałem dźwięku.
Cisza nastała podczas prezentacji czwartej piosenki. Oglądałem poprzez Cyfrę Plus. Chcąc, nie chcąc musiałem przejść na SLO TV2 i stamtąd słuchałem wszystkich wykonań. Oczywiście też głosowałem (w polskim głosowaniu oczywiście), ale nie doszło do mnie potwierdzenie mojego głosu, jak to zawsze bywało.
A teraz moja subiektywna ocena:
Czarnogóra - jeden z moich faworytów, szkoda, że nie ma tej piosenki w finale.
Izrael - mimo, że ta piosenka nie była moim faworytem, cieszę się jednak, że usłyszę ją w czasie sobotniego finału.
Od Estonii, do 8 piosenki było już mniej ciekawie. Piosenki były przeciętne. W tej grupie najgorzej zaprezentowała się Belgia, która, co prawda, postawiła na folk, ale w mało ciekawym wydaniu. Nie podobała mi się też piosenka z Azerbejdżanu.
Słowenia - nieźle nawet, ale nie tak, by mnie miała zachwycić.
Norwegia - zaklaskałem z radości, jak dowiedziałem się, jak Norweżka weszła do finału. Jedna z moich faworytek - jedna z najambitniejszych piosenek.
Polska - Isis wypadła świetnie. Wtedy poczułem, że nasza reprezentantka dostanie się do finału. Wykrakałem.
Irlandia - iluminacja w narodowych barwach tego kraju, a utwór - mało ciekawy.
Andora - głosowałem na tę piosenkę. Wielka szkoda, że tak optymistyczny utwór nie znajdzie się w finale. Nie podobał mi się tylko strój piosenkarki. Do teraz zastanawiam się, co ona miała na głowie.
Bośnia i Hercegowina - jak usłyszałem, że znajdzie się ten utwór w finale, to aż się zdziwiłem. Jedna z najgorszych piosenek wczorajszego wieczoru. Co prawda - dość oryginalna o Królewnie Śnieżce i 4 krasnoludkach (regulamin nie pozwala na więcej niż 6 członków zespołu), ale zdecydowanie nie na mój gust.
Kolejny utwór, który pochwaliłem to propozycja Holandii - też jeden z moich faworytów - szkoda, że nie przeszła do finału.
Piosenka z Finlandii - nawiązanie do Lordi - Finowie mają nadzieję na kolejne zwycięstwo w tym stylu.
Nie podobała mi się.
Ciekawie się zaprezentowała Rosja - ciekawy utwór i oryginalna choreografia.
Reszta piosenek przeciętna.
Scenografia mi się podobała. O wiele lepsza, niż w czasie konkursu w Helsinkach. Nastała moda na oszczędne czołówki. I dobrze. Pamiętam te wielkie prezentacje na samym początku ESC w latach 90.
Czy prowadzący musieli się dwa razy przebrać???
Czekam już na jutrzejszy drugi półfinał i na sobotni finał.
Oleg, dodałem do listy tylko te kraje, których stacje zdążyłem sprawdzić w necie. Nie sprawdzałem RTR Planeta, ponieważ nie chciałem podawać niesprawdzonej informacji. Po za tym, chodziło mi tylko o czwartek 22 maja. Podejrzewałem, że część stacji mogła zrobić tak jak TVP, czyli transmitować może tylko jeden półfinał. A kiedyś ESC relacjonował Pierwyj Kanał z Rosji, teraz widzę pałeczkę przejęła RTR. Ty podałeś numery kanałów z Cyfrowego Polsatu chyba, ja uzupełniłem o Cyfrę+.
Jeśli ktoś z Was będzie chciał oglądać relacje z drugiego półfinału, to ja polecam właśnie z RTR Planeta, dodatkowo z RTS Sat z Serbii (nr 341 na terminalach Cyfry), SLO TV2 ze Słowenii i z ERT Sat Z Grecji. Piszę to dlatego, że na tych kanałach jest najlepsza jakość przekazu. Nienajlepiej sie ogląda z RTCG Sat z Czarnogóry i ARM1 z Armenii.
Jutro też wystąpi 19 państw. Łącznie z wczorajszymi reprezentacjami i "wielką piątką" jest rekordowo 43 walczących o Grand Prix.
Wczoraj na TVP1 i ba TVP Polonia przez większą część transmisji nie miałem dźwięku.
A teraz moja subiektywna ocena:
Czarnogóra - jeden z moich faworytów, szkoda, że nie ma tej piosenki w finale.
Izrael - mimo, że ta piosenka nie była moim faworytem, cieszę się jednak, że usłyszę ją w czasie sobotniego finału.
Od Estonii, do 8 piosenki było już mniej ciekawie. Piosenki były przeciętne. W tej grupie najgorzej zaprezentowała się Belgia, która, co prawda, postawiła na folk, ale w mało ciekawym wydaniu. Nie podobała mi się też piosenka z Azerbejdżanu.
Słowenia - nieźle nawet, ale nie tak, by mnie miała zachwycić.
Norwegia - zaklaskałem z radości, jak dowiedziałem się, jak Norweżka weszła do finału. Jedna z moich faworytek - jedna z najambitniejszych piosenek.
Polska - Isis wypadła świetnie. Wtedy poczułem, że nasza reprezentantka dostanie się do finału. Wykrakałem.
Irlandia - iluminacja w narodowych barwach tego kraju, a utwór - mało ciekawy.
Andora - głosowałem na tę piosenkę. Wielka szkoda, że tak optymistyczny utwór nie znajdzie się w finale. Nie podobał mi się tylko strój piosenkarki. Do teraz zastanawiam się, co ona miała na głowie.
Bośnia i Hercegowina - jak usłyszałem, że znajdzie się ten utwór w finale, to aż się zdziwiłem. Jedna z najgorszych piosenek wczorajszego wieczoru. Co prawda - dość oryginalna o Królewnie Śnieżce i 4 krasnoludkach (regulamin nie pozwala na więcej niż 6 członków zespołu), ale zdecydowanie nie na mój gust.
Kolejny utwór, który pochwaliłem to propozycja Holandii - też jeden z moich faworytów - szkoda, że nie przeszła do finału.
Piosenka z Finlandii - nawiązanie do Lordi - Finowie mają nadzieję na kolejne zwycięstwo w tym stylu.
Ciekawie się zaprezentowała Rosja - ciekawy utwór i oryginalna choreografia.
Reszta piosenek przeciętna.
Scenografia mi się podobała. O wiele lepsza, niż w czasie konkursu w Helsinkach. Nastała moda na oszczędne czołówki. I dobrze. Pamiętam te wielkie prezentacje na samym początku ESC w latach 90.
Czy prowadzący musieli się dwa razy przebrać???
Czekam już na jutrzejszy drugi półfinał i na sobotni finał.
-
Gabra-Sheila
Głosowałam na Czarnogóre. Szkoda, że nie awansowała, bo piosenka naprawdę ładna i ten chłopak śliczny miał głos (noi piosenka w ojczystym języku)
Później były raczej mało ciekawe piosenki. Norwegia bardzo ładnie, Słowenia nawet też
Super, że Isis awansowała, trzymałam za nią kciuki, bardzo dobrze się zaprezentowała, publiczność ją pokochała
B&H mi się nie podobało mi się
Jeszcze Finowie dali czadu
Daleko im do Lordi, ale ...
Noi Azerbejdżan świetna piosenka!!!
Oby wygrała, albo zajęła dobre miejsce. Chyba nikogo nie pominęłam. Gdy prowadzący wyciągali te koperty bardzo się denerwowałam, miałam wielkie nadzieje, że w końcu nam się uda awansować, ale gdy usłyszałam, że B&H awansowała... to trochę je straciłam
A tu ,,POLAND!" i
Nie mogę doczekać się soboty! : )
Aja nie mogę doczekać sie dzisiejszego półfinału. Trzymam kciuki za Turcje i Ukrainę , bo bardzo podobają mi się ich piosenki. Ale nie znam wszystkich utworów , więc napewno coś jeszcze wpadnie mi w ucho podczas konkursu. I jakoś spokojnie bez nerwów będzie się oglądąło wiedząc, że Polska jest w finale.Ale w sobotę będzie mega
Na przykład u mnie eurovision.tv coś nie chce działać . Ale za to znalazłem w internecie stację o której wspomniał Oleg portugalską RTP International http://www.octoshape.com/play/play.asp? ... 07&lang=en . Tu można oglądać Eurowizję.A co ciekawe w Portugali nie pokazali pierwszego półfinału, przynajniej tak wynika z ramówki stacji , no ale dzisiaj jest , no bo w końcu Portugalia dzisiaj będzie
Na przykład u mnie eurovision.tv coś nie chce działać . Ale za to znalazłem w internecie stację o której wspomniał Oleg portugalską RTP International http://www.octoshape.com/play/play.asp? ... 07&lang=en . Tu można oglądać Eurowizję.A co ciekawe w Portugali nie pokazali pierwszego półfinału, przynajniej tak wynika z ramówki stacji , no ale dzisiaj jest , no bo w końcu Portugalia dzisiaj będzie
- Marek Forrester
Alex, z tej strony można oglądać na kanale Esc i tym drugim RTP. Esc wogóle mi nie chodzi . A w RTP masz do wybory dwie szybkości 400 i 800. JAk masz conajmniej taką szybkość to Ci się nie będzie zacinało . Ja mam neo 512 i muszę oglądać tą z gorszą grafiką , ale i tak jest niezła
Ja natomiast oglądam Eurowizje na rosyjskim kanalę - PTP i coś tam .
Do czego to doszło ,że muszę oglądać rosyjską TV aby dowiedzieć się co tak naprawdę dzieje na świecie ,a w tym przypadku na konkursie piosenki
Do czego to doszło ,że muszę oglądać rosyjską TV aby dowiedzieć się co tak naprawdę dzieje na świecie ,a w tym przypadku na konkursie piosenki
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl