Dr House (House M. D.)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Aha, dzięki za wyjaśnienie . Na pocztątku zrozumiałam, że będzie serial, ale, że House'a nie będzie, bo gdzieś wyjedzie :lol: Jak w czwartek, to tylko Puchar UEFA. Niestety, to będzie chba 1/4, albo półfinał i bedą pogazywać dość często te mecze. House na tym ucierpi.
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

Gdzie jeszcze emitują serial oprócz AXN , gdzie ja oglądam?
Ostatnio był odcinek, gdy była Housa przyszła z chorym męzem a on dalej w niej zakochany...żal mi go było strasznie. I podobno ona ma cos wspólnego z jego nogą. Wie ktoś o co chodzi?
Od poniedziałku na AXN ma lecieć następna seria. Niestety nie wiem czy to nowsze czy starsze odcinki? Niestety niedawno sie wciągłam w ten serial właściwie przypadkowo, bo przeważnie leci po "Kryminalnych zagadkach" które nałogowo sledzę :) Pózna pora bo to 23 i czasem nie dopatrzę . Ale przyznam, ze wciąga strasznie :serce:
Gabra-Sheila

Wydaje mi się, że oglądasz ostatnie odcinki 1 serii ;) Serial leci jeszcze na Dwójce ok. godz 21 w czwartki, choć ostatnio nie ma, bo dają UEFA CUP. Jeśli te odcinki, to odpowiem Ci, że Stacy ponosi winę za to, że House jest kaleką. Oglądaj dalej ;]

[ Dodano: 2008-04-16, 19:50 ]
Kochani jutro jest DrHouse!!! Nie zapomnijcie o tym.. ::krzyw:: Po kilku tygodniach meczy wreszcie będzie :: bow :: Niestety, za tydzień znów nie będzie go (i pewnie za 2 też), bo będzie 1/2 PUEFA. Gdyby ktoś się jednak nudził w tym czasie zapraszam też na mecz, bo są wyjatkowo w tym roku ciekawe :mrgreen: ::jezyk:: Dam kilka fajnych cytatów z House'a , które znalazłam w sieci ;-)

“Potrafię dochować tajemnicy. Nikomu nie powiedziałem, że Wilson nadal moczy się w nocy.”
Odcinek: Who’s Your Daddy?

„Nie rozumiem dlaczego Chase przebywa na ostrym dyżurze, chyba, że spadł z kucyka podczas gry w polo.”
Odcinek: Forever

„Mam pytanie, czy „na wpół martwy” może służyć za wymówkę braku poczucia humoru?

„Pomysły to nie puszki po napojach. Recycling jest do dupy.” :zeby:

“Jesteś niezadowolona, że nie pracuję w klinice? Wow, to jak urwanie chmury po wyjściu z kościoła w dniu twojego ślubu.”
Odcinek Euphoria (2)

“Wszyscy są wspaniali, kiedy są jedną nogą po drugiej stronie.”
Odcinek: Euphoria (1)

“Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.”
Odcinek: House vs. God ::loll::

„Pozwólcie im się przyglądać. Na dużej scenie zawsze dokonuję cudów.”
Odcinek: All In

„Rodzice są wściekli, ponieważ ich dziecko umiera. To zrozumiałe. Jeśli dzieciak nie umrze, nie będą mieli czym się martwić.”
Odcinek: All In

„Istnieje tylko jeden sposób, aby to udowodnić. Należy wstrzyknąć szczurowi jej krew, poczekać chwilę, aż zacznie wariować i poważnie da ci do wiwatu. W międzyczasie pozwolisz, że zejdę na dół, aby sterroryzować przestraszoną, umierającą nastolatkę, żeby załamała się jeszcze bardziej.”
Odcinek: Safe
Foreman: „Jego prawe jądro jest dwa razy większe niż lewe.”
Gabra-Sheila

Ostatni odcinek fajniutki :D Ciesze się, że już będzie teraz House przez cały czas ::krzyw:: Może z przerwą na Boże Ciało, ale Pucharu UEFA już nie będzie :mrgreen: Foreman jako ważniak w garniturze xD Ale nie porządzi długo ::jezyk:: Dziś się świetnie zapowiada,ale nie będę tu spoilerować :) Jutro napiszę wrażenia ::chytry:: :)
Gabra-Sheila

A ja zapomniałam dodać, była przekomiczna scena jak Cameron z Housem jechali na motorze i ona nie chciała go się złapać, a on wziął jej tak ręcę żeby się go trzymała :mrgreen: ::loll:: :zeby:
Tomala

Post autor: Tomala »

Przemogłem się i obejrzałem cały odcinek House'a. Nawet, nawet. Najbardziej podobała mi się czołówka. Myśle, że się zmuszę do obejrzenia kilku odcinków aż się wciągnę.
Gabra-Sheila

Miałam napisać w piątek, ale trochę chorowałam:( i napiszę dziś ;) Ale gdybym trafiła do tego szpitala w New Jersey to Gregory uleczyłby mnie zapewne w mig ::loll:: Odcinek bardzo fajny, House wyjechał i jego podopieczni musieli sobie radzić sami ::krzyw:: Foreman w tym garnituerze :mrgreen: Nie mogę :lol: Niech wróci już do swojego fartuszka :P A z tymi wynikami H.I.V. to co będzie? Bo Cameron jeszcze ich nie odebrała ::ysz:: Długo coś ;/ Stacy wydawała mi się taka nawet, już jej tak nie nienawidzę jak w ostatnim odcinku ::jezyk:: Widać,nie jest taka wierna Markowi, a Gregory swój czar ma. . . :zeby: On jest taki kochany :serce:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tomala, bardzo się cieszę, że zacząłeś ogladaćHouse'a, im więcej tym lepiej, a kto raz obejrzał House'a, to ... ::krzyw::
Gabra-Sheila

Mam w swym komputerku specjalny folder ,,Hough Laurie" ::krzyw:: Zawsze piszę, że odcinek mi się podobał, to juz nudne ::loll:: Tyle zabawnych tekstów sdawno nie było, choćby ,,Kocham Cię" Greg do Cameron :mrgreen: :D ::loll:: Ale powinien być z tą swoją Stacy, a tak to ta będzie z Markiem ::kwasny:: Dobrze mu Wilson powiedział! Już odliczam godziny do next odc. :)
Tomala

Wczoraj już po raz 3. w mojej Housowej karierze obejrzałem ten serial. Coraz bardziej mi się podoba. Ten przypadek wczoraj był niesamowity. Nieprzytomny koleś dostał... orgazmu! :shock: ::loll:: ::ke:: Ale jak House do wybudził i on tak krzyczał z bólu to zatkałem uszy i zasłoniłem oczy. To było straszne. Ten widok...
Tomala

Tak się wpatrzyłem w YCD że zapomniałem nagrać ::kwasny:: Mógłby ktoś gdzieś zapodać do internetu? :: bow :: I najlepiej po polsku.
Gabra-Sheila

Tomala, ja Ci nie pomogę, bo nawet nie wiem gdzie szukać :( Może May... Ale nie martw się, bo ja też kiedyś przegapiłam odcinek (chyba przed świętami), na który bardzo czekałam i ... zapatrzyłam się na Gwiezdny Cyrk, włączyłam to już się kończył :cry:

Wrażenia po ost. odc. super :) Świetna akcja z tą modelką 8) Ależ ona była na tym wybiegu cudna :D A potem się okazało, że bierze i ... przespała się ze swoim ojcem ! , fotografem i nauczycielem... ::plask wczolo: :zmiesz:: Potem się okazało, że ... :shock: Takiego czegoś w życiu nie slyszałam. Biednego Grega nóżka bolała :( :( Ależ on się męczy przez tą Stacy ;/
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Piękny był ostatni odcinek :D:D Tej łamane przez Temu wycięto jądra :D i Cuddy była rewelacyjna, oszukała nawet Hałsa :D I super było też to, że ojciec niedość , żę spał z córką (nawet w Modzie nie było jeszcze czegoś takiego! :D) to później się jeszcze okazało, że to był syn :D
Super :D

A laska piękna była ;d tylko na 15 lat nie wyglądała... w ogole mam takie spostrzeżenie, żę w filmach/książkach (np. "buszujący w zbożu") młodzież jest "postarzana" i brana za dorosłych, starszych od siebie, bardzo rzadko (nigdy?) czegoś takiego nie ma w drugą strone (czyli, że pokazuje sie 19 latka co wygląda na 16 np.)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

To dlatego, że aktorzy mają zazwyczaj więcej lat, niż ich bohaterowie, rzadko (albo nigdy) jest na odwrót czy nawet na równi.
A żeby nie było ot i nikt nie krzyczał, to nigdy nie oglądałam tego serialu i nie mam zamiaru :P
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Primok

Post autor: Primok »

Gabra-Sheila pisze:Ale nie martw się, bo ja też kiedyś przegapiłam odcinek (chyba przed świętami)
W wakacje będzie powtórka na TVP2 o 20.00 jakoś w tygodniu :wink: .
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Obejrzałem wczoraj 1 odcinek House'a! W tamte wakacje widziałem na niemieckim kanale kilka odcinków, serial mi się spodobał i ucieszyłem się z tego, że zaczął lecieć w polskiej tv. Miałem go oglądać, jednak pora emisji mi nie odpowiadała i do tego dochodził brak czasu. Teraz jednak rozpoczął się serialowy sezon ogórkowy i wreszcie mogę nadrobić pierwszy sezon! Pora emisji świetna!

Najmilszym zaskoczeniem dla mnie był fakt, że w 1 odcinku wystąpiła Robin Tunney, czyli moja ukochana Veronica z Prison Break! :serce:
Jej przypadek był bardzo ciekawy!!

Tytułowy doktor to świetna postać! :: bow :: I ogląda "General Hospital"! ::rad::

Fajnie, że dzisiaj 2 odcinek! :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ