Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Primok

Post autor: Primok »

"Pręgi" bardzo dobry film, ale bardziej podobało mi się "Zmruż oczy". Niedługo na TVP będzie również "Jasminum', które też bardzo polecam. Co do ambitnego filmu to w niedzielę na TVP1 będzie "Wiosna, lato, jesień, zima.. i wiosna". Pora późna, bo o 1.00 w nocy, ale film jest niesamowity - jeden z najlepszych filmów, jakie widziałem z niesamowitą ilością symboli i odniesień. A we wtorek na TVP2 o 22.00 będzie "Dom latających sztyletów", również niesamowity. Naprawdę TVP ostatnio daje bardzo dobre filmy. Polecam te dwa wszystkim co nie widzieli, a lubią kino azjatyckie :wink: .
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A bodajże 26 maja na TVP1 będzie film "8 kobiet".
Naprawdę polecam. Mam go na DVD, ale niestety ( a może stety :P ) bez lektora i oglądałem go już kilka razy. Do ostatniej chwili trzyma w napięciu, a akcje są bardzo niespodziewane. Polecam wszystkim!
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Damians pisze:A bodajże 26 maja na TVP1 będzie film "8 kobiet".
Naprawdę polecam. Mam go na DVD, ale niestety ( a może stety :P ) bez lektora i oglądałem go już kilka razy. Do ostatniej chwili trzyma w napięciu, a akcje są bardzo niespodziewane. Polecam wszystkim!
Zabierałam się kilka razy do oglądania tego filmu, ale jakoś zawsze wybierałam coś innego. Też słyszałam że jest bardzo fajny ale nie mogę przekonać ;)
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja też polecam "8 kobiet" kto nie zna! Świetnie się to ogląda wieczorem, może kogoś denerwować że tam śpiewają dużo i wszystko jest jak w teatrze czyli w jednym domu cała akcja, ale na prawdę fajnie się to ogląda bo jest tajemnica, która rozwiązuje się dopiero na koniec a po drodze wychodzi cała masa innych tajemnic tytułówych bohaterek.
A wczoraj dla przypomnienia oglądałem trochę klasyk horroru "Koszmar z ulicy Wiązów" :zeby: Oglądał też ktoś Freddy Kruggera? :twisted:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Primok

Post autor: Primok »

Adex-fan Brooke pisze:A wczoraj dla przypomnienia oglądałem trochę klasyk horroru "Koszmar z ulicy Wiązów" :zeby: Oglądał też ktoś Freddy Kruggera? :twisted:
Ja ostatnio zrobiłem sobie maraton - 7 części, a teraz chcę wszystkie części Halloween :P .
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Dziś w tv najbardziej oczekiwany przeze mnie film od dwóch lat!!! :D ,,Mamuśka" z Susan Sarandon, Julią Roberts oraz Edem Harrisem. Prześliczny film. Byłam pod wrażeniem, jak oglądałam go na Jedynce 2 lata temu. teraz pokaże go Polsat o 21.:)
Tomala

Post autor: Tomala »

Oglądaliście wczoraj "Dzień Świra"? Ja tak ::loll:: Dawno się tak nie uśmiałem. Myślałem że nie złapię oddechu tak się śmiałem.
Awatar użytkownika
Death

Post autor: Death »

Adex-fan Brooke pisze:Ja też polecam "8 kobiet" kto nie zna! Świetnie się to ogląda wieczorem, może kogoś denerwować że tam śpiewają dużo i wszystko jest jak w teatrze czyli w jednym domu cała akcja, ale na prawdę fajnie się to ogląda bo jest tajemnica, która rozwiązuje się dopiero na koniec a po drodze wychodzi cała masa innych tajemnic tytułówych bohaterek.
A wczoraj dla przypomnienia oglądałem trochę klasyk horroru "Koszmar z ulicy Wiązów" :zeby: Oglądał też ktoś Freddy Kruggera? :twisted:
"8 kobiet" jest piekne xD lubię jak spiewały. Oglądałem ten film na francuskim, Pani prof. mówiła, że to nudne i zaśniemy na lekcji, a okazało się, że było bardzo interesujące, gdy jedną oskarżyły zaraz spadały oskarzenia na drugą xD, na koniec juz nie wiedziałem kto go zabił - koniec mnie rozwalił :D.

Gorąco polecam - Death
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

A może pani bała się że zgorszycie się wątkiem lesbijskim ::rad:: To ciekawy film ze względu głównie na to zakończenie, ale i sam klimat w tym domu ciekawy.

A kto oglądał film "Samotność w sieci"? Ja niedawno i uważam że jest głupi ::jezyk:: Spodziewałem się czegoś ciekawego a on jest jakiś prawie bezdialogowy i mało realny, słowem spaprali ciekawy pomysł na film. A jakie wasze zdanie? Nie wiem jaka książka, może ciekawsza.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Jeśli masz na myśli to "Samotność w sieci" autorstwa Janusza Wiśniewskiego, to książka była bardzo fajna. Dobrze się to czytało, a poruszała wątek uczuć w sieci. Filmu nie widziałem, ale mogę się założyć, że powstanie film na podstawie drugiej powieści tegoż autora o podobnej treści. Zazwyczaj filmy są gorsze od książek, więc Twoja opinia mnie nie zaskoczyła. :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Może jedynie interesująco jest zrobiony, ale fabuła jest dziwnie przedstawiona nienaturalnie jakoś.
Mikiks

Post autor: Mikiks »

"Dzień świra" zaczepisty, ale i smutny taki :) Modlitwa Polaka kapitalna ;p i w ogóle ten cały rytuał codzienny :D
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Oglądałam wczoraj "8 kobiet", bo mi zrobiliście apetyt. ::jezyk:: Muszę powiedzieć, że pomimo iż wiedziałam, że nie jest to zwykły kryminał "kto zabił?", to jednak próbowałam wskazać mordercę (a raczej morderczynię). Pamiętałam, że zakończenie ma być szokujące i nawet już sobie wytypowałam jedną osobę i na końcu zonk... - aż tak szokującego zakończenia się nie spodziewałam! ::rad::
Ogólnie fajny film, choć raczej bez przesłania, taka parodia kryminału i musicalu.
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

W Polsacie 2x Kevin Costner :D Czyli dziś mamy Robin Hooda :: bow :: ,a jutro Tańczący z Wilkami :wink: Lubię tego aktora i chętnie obejrzę oba filmy : ) A w Robin Hoodzie jest ta śliczna piosenka Bryana Adamsa ,,Everything I do" :serce:
Dadzą jeszcze w sobotę 7 lat w Tybecie, widziałam to już wiele razy i zawsze film mi się podoba :) Wogóle Brad był wtedy taki przystojny ::krzyw::

Planuję wybrać się do kina na Kochaj i Tańcz! :zeby: To napewno będzie super film, w końcu reklamują go jako polski Dirty Dancing :mrgreen: :serce:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ostatnio oglądałem "Nie kłam kochanie". Nie lubię za bardzo komedii romantycznych, zwłaszcza produkcji TVN-u, ale ten film był świetny :D Najlepszy z tych wszystkich ostatnich z Zakościelnym, Dygant, Kożuchowską i Bóg wie kim jeszcze...

Przede wszystkim rewelacyjna rola Adamczyka i Szapołowskiej - właściwie dla nich warto to obejrzeć ::rad:: I Marta Żmuda Trzebiatowska też jest dosyć fajna. Do tej pory w ogóle nie znałem tej dziewczyny, ale po tym filmie polubiłem ją.
A najlepsza jest postać Mariana, a'la Pana Dulskiego.

Polecam film.
ODPOWIEDZ