"Mam talent" niestety nie oglądałem. I trochę żałuję, bo coś czuję, że to fajny i ciekawy program, który na pewno przypadł by mi do gustu.

Ale ja jednak pozostaję mimo wszystko wierny JOŚ.

Dopóki ten program będzie emitowany, ja będę go oglądał (ale to już raczej z przyzwyczajenia, sentymentu).
Co do uczestników nowej edycji JOŚ:

Karolina Nowakowska - bardzo fajnie śpiewa. Widzę ją w tym programie na drugim miejscu.

Ola Szwed - niewątpliwie ma dobry głos, ale jakoś ostatnio za nią nie przepadam. Widzę ją gdzieś na V miejscu.

Jacek Kawalec - jak dla mnie świetnie śpiewa, ma super głos. Chciałbym, żeby doszedł daleko, dobre by było dla niego IV miejsce.

Monika Mrozowska - szkoda, że jest zagrożona razem z Jackiem.

Ciężko mi jest dokonać pomiędzy nimi wyboru. Lubię ją, dobrze śpiewa. Jak dla mnie III miejsce jej się należy.

Artur Chamski

- mój faworyt. Świetny głos.

A do tego taki skromny i lekko nieśmiały. Bardzo go lubię.

Jerzy Zelnik - także dobrze śpiewa, ma świetny głos. Powinien dojść tak daleko jak Szapołowska, lub Włodek Matuszak.

Łukasz Dziemidok - początkowo wydawał mi się kompletnym beztalenciem w dziedzinie muzyki. Jednak widzę u niego teraz poprawę. Trzeba dać mu szansę, a poza tym lubię go.

Alżbeta Lenska - szkoda, że odpadła. Napewno śpiewała lepiej od Łukasza.

Tomasz Stockinger - ma fajny głos, ale nie aż tak dobry by znaleźć się w conajmniej półfinale programu.

Ela Romanowska - niezbyt ją lubię. Śpiewa średnio. Powinna odpaść za jakieś dwa odcinki.

Jola Fraszyńska - trochę mnie denerwuje. Śpiewa tak sobie. Tak do środka edycji powinna dojść.

Anna Mucha - jak dla mnie nie umie śpiewać i już raczej się nie nauczy. Jej ostatni tekst do Edyty z krwawieniem serca wymiata!

Kasia Galica - chyba dobrze wychodzi jej śpiewanie, ale jakoś nie widzę w niej jakiejś przyszłej wokalistki.

Właściwie to na dzień dzisiejszy o niej w tym show za dużo nie mogę powiedzieć.

Żora Koroljow - dobrze wychodzi mu chyba tylko śpiewanie piosenek w jego ojczystym języku. Innych raczej już tak dobrze nie zaśpiewa, ale mimo wszystko jakoś go lubię.
Co do IV jurora to podoba mi się ten pomysł.

W końcu coś ciekawego jest w wypowiedziach tego dodatkowego jurora, a nie tylko ciągle to "6, szósteczka, jakże by inaczej" itd. itp.

Rubik i Sztaba sprawdzili się jak dla mnie w tej roli.
Ogólnie rzecz biorąc jak na razie podoba mi się ta edycja. Uważam, że jest ciekawsza od poprzedniej.