Londyńczycy

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Marcus

Londyńczycy

Post autor: Marcus »

Serial nawet fajny. Marcin Bosak znowu w roli czarnego charakteru ::jezyk:: Fajna scenka z wejściem Sadowskiego do nowego lokum :zeby:
Ciekaw jestem natomiast, czy ten serial powstał głównie dlatego, żeby pokazać ciemne strony mieszkania w Londynie i tym samym zniechęcić Polaków do dalszej emigracji :?:
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Serial świetny :D
Naprawdę się nie spodziewałem.
Te zapowiedzi były bardzo zachęcające, więc chciałem obejrzeć tylko początek, ale serial mnie wciągnął, obejrzałem do końca i zamierzam oglądać co tydzień.

W sumie wszystkie wątki są ciekawe i co najważniejsze nie ma zbędnych nudnych scen, jak w innych serialach.

Świetna też jest realizacja. W Polsce jeszcze nie było takiego serialu.
Tomala

Post autor: Tomala »

Marcus pisze:Marcin Bosak znowu w roli czarnego charakteru
On w "M jak miłość" to niekoniecznie był całkowicie czarnym charakterem. Czasami to nawet zupełnie "białym".
Serial może i jest ciekawy, ale nie oglądałem bo pokrywa się z Housem. A czy on jest rzeczywiście kręcony w Londynie, czy tylko pare scen nakręcili w Londynie, na tle jakichś znanych budynków, a reszta w Polsce. Czy może wogóle nie jest tam kręcony?
Awatar użytkownika
Damians

Zdecydowana większość scen jest kręcona w Londynie.
I to jest wielka zaleta, możemy zobaczyć jak wyglądają wnętrza autobusów, samolotów, lotniska, parki, budynki, przejścia miedzy kamienicami, knajpy, sklepy...
I są takie szybkie przewijania panoramy Londynu, samochodów itd. Do tego rewelacyjnie dobrana piosenka do czołówki.

Jestem naprawdę mile zaskoczony. A pierwszy odcinek oglądało 4,5 mln widzów.
Olbrzymi sukces :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Damians pisze:A pierwszy odcinek oglądało 4,5 mln widzów.
Łooooooooooooo! Ale mnie zatkało :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Nie oglądałem ale w czwartek oglądałem "Kawa czy herbata?!" i okropnie obrzydzili mi ten serial,gadali tylko o tym i ciągle słyszałem "Londyńczycyo 21:15 tylko w jedynce" :| Jak bede mial okazję to lookne na serial, ale wynik olbrzymi jak na czwartkowy wieczór.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Z reklam serial zapowiada się świetnie, super obsada (dużo aktorów z mojego ukochanego "Samego życia" ::rad:: ), ciekawy pomysł i chyba też realizacja... No, ale oglądał go niestety nie będę (powód: oczywiście brak czasu ::kwasny:: ). A jeśli już, to powtórki w wakacje, jeśli będą. :wink: Jednak nawet gdybym znalazł na niego jeszcze czas, to raczej oglądał nie będę. Po prostu raczej nie oglądam czegoś jeżeli nie widziałem tego czegoś pierwszego odcinka (wyjątkami są chyba jedynie B&B i Y&R).

Oglądalność rzeczywiście jest zdumiewająca. :shock: Życzę temu serialowi, aby odniósł sukces. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

Ja pierwszego odcinka nie obejrzałem, ale reklama jest powalająca 8)
Chyba zacznę go oglądać.
Awatar użytkownika
Damians

TVP bardzo zainwestował w promocję tego serialu zarówno w TV, jak i w radiu i prasie. Dodać do tego jeszcze bardzo aktualny temat ( dodatkowo wpisujący się w misję telewizji ) i mamy ten wielki sukces.

Początkowo nie zamierzałem go oglądać, bo po prostu nie mam czasu, ale wciągnął mnie... ::jezyk::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Damians pisze:bardzo aktualny temat
Już chyba nie aż tak bardzo, największa fala już przeszła. Zamysł dobry, ale trochę chyba spóźniony.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Tiril pisze:bardzo aktualny temat

Już chyba nie aż tak bardzo, największa fala już przeszła. Zamysł dobry, ale trochę chyba spóźniony.
Ale ludzie tam żyjący dalej mają te same problemy, a serial głównie o tym opowiada.
Primok

Post autor: Primok »

Serial bardzo mi się podoba - bardzo udana produkcja TVP. Przede wszystkim fajna obsada, a w kolejnych odcinkach pojawiają się m.in. Weronika Książkiewicz, czy Weronika Rosati w bardzo nietypowych dla siebie rolach :wink: .
Awatar użytkownika
Majka21

Post autor: Majka21 »

Tiril pisze:Już chyba nie aż tak bardzo, największa fala już przeszła. Zamysł dobry, ale trochę chyba spóźniony.
Dokladnie..
Damians pisze:Dodać do tego jeszcze bardzo aktualny temat ( dodatkowo wpisujący się w misję telewizji ) i mamy ten wielki sukces.
Temat nie jest az tak aktualny, w zasadzie serial opowiada o "problemie" polskiej emigracji a chyba najwieksza fala byla ok 3 lata temu? Jakos tak.
DeaconFan pisze:super obsada (dużo aktorów z mojego ukochanego "Samego życia" )
Obsada OK, choc cos nie trawie Romy Gąsiorowskiej przez jej gadkę :P Jak ona taka jest w rzeczywistości to ja podziekuję :? Serialow polskich nie ogladam, wiec nie wiem kto gra w Samym Zyciu i jak gra.
Damians pisze:Zdecydowana większość scen jest kręcona w Londynie.
Tak, ulice, ogolnie plenery to Londyn, zaś wnętrza to Polska (wybudowane pokoje, w ogole inscenizacja na hali, po prostu tak jest taniej jak mówil Sadowski)

Tez moge sie wypowiedziec :) Otoz troche sceptycznie nastawialam sie do tego serialu no i mi sie srednio podoba, ale moze tylko dlatego ze mieszkalam w Londynie, przezylam emigracje i wiem jak to jest..
Otoz:
1. Anglia nie wie co to rosyjska mafia, w ogole takowa nie bywa na wyspach..
2. Kto leci LOTem do Anglii na emigracje zarobkową? (konkretnie chodzi mi o Asię, ona kasy nie miała). Ja jechalam autobusem a dopiero po roku samolotem i to tanimi liniami :lol:
3. Zauwazylam troche bledow w montazu scenerii :P :) Tzn nie wiem czy to montaz czy co, ale jak mozna isc sobie na dzielnicy Ealing, minac pare przecznic i byc w centrum Londynu? To troche awykonalne :) Z ealingu jedzie sie metrem do centrum ok 30 minut. Zalezy.
4. Asia, dziewczyna ktora przyleciała, zabrała ja mafia :lol: szybko po tym jak ja wypuscili znalazla odpowiedni adres ulicy.. NIEMOZLIWE jak sie nie zna Londynu i nie ma sie kasy na autobus (a przeciez kase jej zabrano, okradli ja).
Sama kiedys wpadlam podobnie, ze zapomnialam wziac kase, pojechalam do centrum a wlasnie mieszkalam kolo Wembley no i jak chcialam wrocic, siegam do kieszeni a tu zonk :D Z buta szla bym kolo 4 godzin, autobusem jechalam 2..
5. Chłopak - STAŚ. Wsiadł w metro na Ealing Broadway i wysiadł bez przesiadki na Wembley - NIE MA TAKIEGO POŁĄCZENIA :) Trzeba zrobic jedną lub wiecej przesiadek.
6. Jeszcze apropos montazu - czasami widac bylo niedociagniecia np. glos lecial pozniej niz obraz.
7. Wkurza mnie jeszcze a raczej wkurzała ta dziewczyna co grała dziewczyne Andrzeja! Z twarzy wyglada na niemila i wredna..

No dobra a teraz takie troche plusy:
1. Praca na budowie - OK
2. Chwytanie sie czegokolwiek aby sie troszke dorobic - czyli Andrzej (Żurek) - OK :)
3. Fajnie, ze pokazuja nawet sporo plenerow, milo pospominac :)
4. Bardzo dobrze ze film nie jest nudny, akcja jest szybka i o to chodzi!
Awatar użytkownika
Damians

Tez moge sie wypowiedziec :) Otoz troche sceptycznie nastawialam sie do tego serialu no i mi sie srednio podoba, ale moze tylko dlatego ze mieszkalam w Londynie, przezylam emigracje i wiem jak to jest..
Otoz:
1. Anglia nie wie co to rosyjska mafia, w ogole takowa nie bywa na wyspach..
2. Kto leci LOTem do Anglii na emigracje zarobkową? (konkretnie chodzi mi o Asię, ona kasy nie miała). Ja jechalam autobusem a dopiero po roku samolotem i to tanimi liniami :lol:
3. Zauwazylam troche bledow w montazu scenerii :P :) Tzn nie wiem czy to montaz czy co, ale jak mozna isc sobie na dzielnicy Ealing, minac pare przecznic i byc w centrum Londynu? To troche awykonalne :) Z ealingu jedzie sie metrem do centrum ok 30 minut. Zalezy.
4. Asia, dziewczyna ktora przyleciała, zabrała ja mafia :lol: szybko po tym jak ja wypuscili znalazla odpowiedni adres ulicy.. NIEMOZLIWE jak sie nie zna Londynu i nie ma sie kasy na autobus (a przeciez kase jej zabrano, okradli ja).
Sama kiedys wpadlam podobnie, ze zapomnialam wziac kase, pojechalam do centrum a wlasnie mieszkalam kolo Wembley no i jak chcialam wrocic, siegam do kieszeni a tu zonk :D Z buta szla bym kolo 4 godzin, autobusem jechalam 2..
5. Chłopak - STAŚ. Wsiadł w metro na Ealing Broadway i wysiadł bez przesiadki na Wembley - NIE MA TAKIEGO POŁĄCZENIA :) Trzeba zrobic jedną lub wiecej przesiadek.
6. Jeszcze apropos montazu - czasami widac bylo niedociagniecia np. glos lecial pozniej niz obraz.
7. Wkurza mnie jeszcze a raczej wkurzała ta dziewczyna co grała dziewczyne Andrzeja! Z twarzy wyglada na niemila i wredna..

No dobra a teraz takie troche plusy:
1. Praca na budowie - OK
2. Chwytanie sie czegokolwiek aby sie troszke dorobic - czyli Andrzej (Żurek) - OK :)
3. Fajnie, ze pokazuja nawet sporo plenerow, milo pospominac :)
4. Bardzo dobrze ze film nie jest nudny, akcja jest szybka i o to chodzi!

To nie jest film dokumentacyjny, tylko serial, a w każdym serialu są wpadki, niedociągnięcia, dostosowywanie realiów do scenariusza, a nie odwrotnie :wink:

Fajnie, ze w serialu pojawiły się dwie Weroniki :mrgreen:
I to w odpowiednich dla siebie rolach, czyli Książkiewiczową jako taką kusząca blondyneczka, a sądząc po zapowiedziach, Rosati będzie taką zimną, bogatą suką.
Awatar użytkownika
Majka21

Post autor: Majka21 »

To nie jest film dokumentacyjny, tylko serial, a w każdym serialu są wpadki, niedociągnięcia, dostosowywanie realiów do scenariusza, a nie odwrotnie

Fajnie, ze w serialu pojawiły się dwie Weroniki
I to w odpowiednich dla siebie rolach, czyli Książkiewiczową jako taką kusząca blondyneczka, a sądząc po zapowiedziach, Rosati będzie taką zimną, bogatą suką.
No wiadomo ze to nie jest film dokumentalny, ale no niektore bledy sa strasznie razace :P

Rosati gra taka zimną z poczatku ale czasami bedzie miła.
ODPOWIEDZ