Dzisiaj Guiding Light obchodzi swój 56 rok emisji w telewizji.
Wszystkiego Najlepszego GL!!!
[ Dodano: 2008-10-16, 22:27 ]
Nadal oglądam GL od czasu do czasu
i
serial stracił jakby jakąś swoją resztkę klimatu. Stracił ją wraz z pojawieniem się "nowej jakości". Wcześniej klimat tworzyły choćby te grube pasy na dole i u góry ekrany na początku każdego odcinka, nawet jestem w stanie powiedzieć, że sceny w studiu, tak, tak, sztucznym, nieprawdziwym studiu, a teraz czarnych pasków na początku odcinka już nie ma (można je włączyć w moim odtwarzaczu filmów, ale to nie to samo

), no i nie ma już scen w studiu. A może są... niektóre wyglądają jak ze studia... ale to i tak wygląda jakoś inaczej. To już nie to samo. Guiding Light przerodziło się w płytkie i nudne reality show.
Inna sprawa.
Czołówka.
Za każdym razem jak oglądam GL widzę inną wersję. Aż się zastanawiam ile oni zrobili tych wersji.

100 ? A może do każdego odcinka jest robiona specjalnie osobna wersja ?

Czyżby twórcy Guiding Light chcieli pobić jeszcze inny rekord (oprócz tego, że ich serial jest najdłuższy na świecie) - w ilości wersji czołówek ?
Mimo że GL już w ogóle nie ma klimatu, jest nudne, nie życzę temu serialowi zdjęcia z anteny. Na pewno nadal są widzowie (szczególnie starsi), którzy kochają ten serial i nie chcieliby jego zdjęcia z anteny. A poza tym serce by pękało, patrząc jak zdejmują z anteny najdłuższy serial na świecie.
Mam pytanie.
Czy orientuje się ktoś, czy stacja CBS przedłużyła kontrakt serialu do 2010 roku ? Podobno mieli uzgodnić, czy przedłużają do 2010, czy nie, we wrześniu, no ale nie wiem, nie słyszałem czy w końcu kontrakt będzie przedłużany, czy nie. Orientuje się ktoś ? Pewnie z powodu marnych wyników oglądalności serialu nie przedłużyli/przedłużą kontraktu do 2010, choć ja liczę na to, że to zrobili/zrobią.
Pozdrawiam i sorki za powtórzenia.