Lektorzy i tłumacze odcinków

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Raz lektor czyta tekst podczas piosenek, raz dają napisy, innym razem w ogóle nie ma tłumaczenia - to jest po prostu śmieszne ::loll::

A ma ktoś może link do tego odcinka, co czytał tamten inny lektor??
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dziś jakoś byle jak tłumaczył lektor :?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ostatnio jak na TVP 1 przyjechała Katie to lektor się czasami gubił :twisted:
Kilka razy gdy Hector i Samantha rozmawiali o Caitlin, nasz Stanisław Olejniczak mówił "Kejti" zamiast "Kejtlin" ::jezyk::

Ale chyba mu to wybaczę ::krzyw::
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Dzisiaj pan Olejniczak podłożył głos pod nową czołówkę. ::rad:: Wręcz się wystraszyłem jak usłyszałem "MOda na sukces...", bo po pierwsze nigdy nie widziałem i nie słyszałem tego zestawienia w nowej wersji, co uśpiło moją czujność, a po drugie w pierwszym odcinku jakoś nie wstrzelił się w takt, co natomiast udało mu się w drugim - pięknie wypowiedział tytuł i numer akurat podczas takiego charakterystycznego zwoilnienia w muzyce, a wypowiedź skończył akurat przed zwieńczeniem czołówki, kiedy pani rozkłąda płachtę i pojawia się B&B.

Fajnie się oglądało czołówkę na dużym ekranie i w dobrej jakości.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Dokładnie takie same odczucia mam jak poprzednik ::jezyk:: W pierwszej czołówce jakoś nie wymiarowo powiedział swoją kwestie za to w drugiej wprost idealnie! Przy nowej czołówc czułem w jego głosie uśmiech :)
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Majka21

Post autor: Majka21 »

Tez zauwazylam te pomylki lektora, i jak sie nei wstrzlil z odcinkiem :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Podkładanie głosu w nowej czołówce wyszło panu Stanisławowi Olejniczakowi lepiej niż się spodziewałem :D
Dzisiaj również świetnie wczuł się w muzykę i dopasował głos pod obraz :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2008-12-05, 22:49 przez Mareczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Omar

Hehe, no racja, racja! Wpasował się bardzo dobrze, a w drugim odcinku już idealnie. :rad: Nie tyle w obraz co w moment w muzyce.
W sumie to jedno pociąga za sobą drugie. ::jezyk:: W każdym razie wyczuł sprawę i zna się na rzeczy. :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Mi podoba się też to, że czyta "Moda na sukces odcinek..." jak jest to zwolnienie muzyczki, bo wtedy zupełnie na zagłusza końca, który bardzo lubię. A i tak aż tak bardzo nie zagłusza tego zwolnienia. Brawo!
Awatar użytkownika
Mareczek

Dzisiaj była krótsza wersja czołówki :)
Pan Stanisław Olejniczak poradził sobie równie dobrze, chociaż trochę szybko to wyrecytował :twisted:
Awatar użytkownika
Omar

Zgadzam się z Mareczkiem. Jak dotąd, w tych kilku odcinkach już za każdym razem też w dłuższej było świetnie. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

A mi się dzisiaj właśnie nie podobało jak przeczytał "Moda na sukces odcinek, któryśtam". Jakby zapomniał i potem się ocknął i za szybko przeczytał.
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Zauważyliscie że napisy końcowe a własciwie muzyczka sie w nich zmieniła...tzn w Usa nadal była stara, aż do lutego 2005 roku,jednak u nas dokonano przeróbki.
Awatar użytkownika
Mareczek

Nie :nie:
W USA była taka jak u nas, tylko w Wielkiej Brytanii do 2005 roku była stara :wink:
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Nie mam chwilowo dostępu do odcinków emitowanych w UK, też mają dwa odcinki dziennie jak my z dwiema powtórkami; czyli 2 odcinki premierowe można obejrzeć trzy razy tego samego dnia plus Omnibus ze wszystkimi odcinkami z tygodnia w sobotę lub w niedzielę - nie pamietam, więc postaram się dowiedzieć czy mają nową melodię na napisach końcowych. Zdarzało się tam też, że napisy zupełnie pomijano i od razu zaczynało się tam promo Oprah Winfrey. :roll: W trakcie odcinka jest tam jedna około 6-minutowa przerwa na reklamę. Po reklamie gdy już idzie dalsza część pojawia się napis "the Bold and the Beautiful" na dolnym pasku ekranu, natomiast na kilka minut przed końcem napis "Next The Bold and the Beautiful" albo "Next The Oprah Winfrey show"... To tak na marginesie.

Zeby nie był cały post nie na temat, to podam, że wolałem jednak poprzednią melodię końcową ze względu na nostalgię - zwłaszcza ta najdłuższa wersja kojarzyła mi się z pierwszymi odcinkami na TVP1 :) Ta nowa linia melodyczna w końcówce jest jak dla mnie "bezuczuciowa", ale w openingu brzmi super. :D
Ostatnio zmieniony 2008-12-11, 21:50 przez Ryan Lavery, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ