Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Teoretycznie nie, ale praktycznie... ::chytry:: Nie Klan jest za porządny , więc zdecydowanie nie.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

Na 100% Edyta przesyłała tą trumne i sms'y Krystynie, no bo kto inny. Ale ja nienawidze tej baby nie dość, że przesyła żonie Pawła takie głupoty to jeszcze niszczy przyjaźń Tadeusza i dr Lubicza(kłamiąc, że to dziecko Lubicza). I macie racje, że Klan jest teraz bardzo fajny, bo kiedyś to przynudzało Rysiem i Grażynką, a teraz jest dużo ciekawych wątków(to jest wypowiedź mojej babci potwierdzona przezemnie) . :wink:
Tkk_Bolly

kubeczek pisze:I macie racje, że Klan jest teraz bardzo fajny, bo kiedyś to przynudzało Rysiem i Grażynką, a teraz jest dużo ciekawych wątków
Grażynka i Rysio cały czas przynudzają.Mają jakięs nieciekawe, a wręcz nijakie wątki.
Podobała mi się dzisiejsza zdesperowana Edyta ::rad:: Najlepszy wątek, ciekawe czy urodzi to dziecko i do czego się posunie. W sumie to i nawet lepiej, że niszczy przyjaźń Koziełły i Pawła, bo czy Koziełło ma w serialu jakiegoś wroga. :roll: Zbyt sielankowo, więcej takich postaci jak Edyta czy pani Kaczorek.
Bardzo fajne sceny sylwestrowe i noworoczne. ::ok:: Tylko szkoda, że Agnieszka znowu wyjeżdza, ciekawe czy wróci niedługo na stałe.Oby nie byłotylko żadnej zmiany aktorki.
Ksawery z Moniką jako para bardzo mi się podobają :)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tkk_Bolly pisze:Ksawery z Moniką jako para bardzo mi się podobają :)
Jaki Ksawery, chyba Feli :lol:

Szkoda, że nie pokazali tańców Rysia i Grażynki. Jak zwykle, tylko się dowiedzieliśmy, że ich rumba wszystkim się podołała, a praktycznie nic nam nie pokazali. Oprócz tych wygibasów Maciusia ::loll:: Niech wezmą chłopaka do TzG, będzie drugi Pudzian :mrgreen: :mrgreen:

I też liczyłem na jakieś sceny z balu Beaty, a tu tylko widzieliśmy spotkanie jej z Jackiem.

Fajna zabawa na Sadybie, Ciocia Stasia bawiła się w berka ::loll::

I Surmaczowa wygrała z tym kostiumem ::cojest:: Powinni zrobić taki bal kostiumowy, rodem z MNS ::loll::

A co mnie ostatnio rozśmieszyło, to, że nawet Święty Mikołaj w Klanie myje rączki :zeby: :zeby: :zeby: ::cojest:: ::cojest:: ::cojest::
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

Tkk_Bolly pisze: Grażynka i Rysio cały czas przynudzają.Mają jakięs nieciekawe, a wręcz nijakie wątki.
No tak, ale kiedyś to Grażynka, Rysio i ich dzieci były właściwie głównym, nudnym wątkiem, a teraz wprowadzili bardzo dużo ciekawych wątków, a Grażynka itd. zeszły na boczny tor. :wink:
Awatar użytkownika
Damians

Pani Stenia: I ludzie seks przez ten internet uprawiają!!

::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll:: :zeby: :zeby: :zeby: :zeby: :zeby:

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że ta sekretarka chce uwieść Jacka ::ke::
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Tekst pani Steni był rzeczywiście bardzo śmieszny :zeby:
Wreszcie Edyta straciła dziecko, ciekawe jak zareaguje Paweł i jak rozwinie się ten wątek ::chytry::
Jerzy jest teraz przesłodzony tak jak kiedyś Elżbieta ::ysz:: Nie za bardzo mi się to podoba :nie:
W zapowiedziach było ciekawie - a konkretnie profesor Deptuła i pani Kaczorek ::jezyk::
madeira

Post autor: madeira »

Buu, a ja myslalam, ze to Kaczorek przesłała Kryśce trumnę, i że "Państwo Doktorostwo" swata Edytę z Deptułą i razem będą wychowywać jej dziecko. Edyta psychoolka ::ke:: ... niezłe, nie przewidziałam tego ;)
Cieszy mnie zejście Jerzego i Eli, LOL :mrgreen:
Tkk_Bolly

Damians pisze: Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że ta sekretarka chce uwieść Jacka ::ke::
Tez jestem dosc zaskoczony tym wątkiem.Ale to się nazywa dobre wykorzystanie postaci czyli sekretarki Jacka, tak to się tylko marnowała.A tak niedosc, że sekretarka zaczyna go uwodzic , to nie ma jeszcze rozwodu z Beata, ba nawet ma do niej sentyment i pewnie kiedys do niej wroci, a aktualnie jest z asystentka Donatą. Nieźle :P

Edyta poroniła :evil: Szkoda, wielka szkoda, nie tak sobie wyobrażałem dalszy rozwój wypadków. To teraz czekam na jej intrygi, skoro straciła teraz zupełnie wszystko jest zdolna do wszystkiego.. Niech weźmie porwie Pawełka najlepiej, wysadzi sadybę, otruje Krystynę, przejmie majątek Pawła, zwiąże go, wykorzysta, zlikwiduje. Niech się więcej dzieje!
Awatar użytkownika
Damians

Tkk_Bolly pisze:wysadzi sadybę
Bożesz Ty mój, Ciocia Stasia nie miałaby gdzie czaju parzyć :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tkk_Bolly pisze:Niech weźmie porwie Pawełka najlepiej, wysadzi sadybę, otruje Krystynę, przejmie majątek Pawła, zwiąże go, wykorzysta, zlikwiduje. Niech się więcej dzieje!
Marzenia... "Klan" to niestety nie MnS. Ale pomysł z wysadzeniem Sadyby świetny. :D Tylko pewnie gorzej byłoby z jego wykonaniem. Już widzę całą tę akcję. :) Pod nieobecność wszystkich mieszkańców domu na Sadybie, Edyta włamuje się tam i kładzie pod stołem paczkę z czymś "tykającym" w środku. Przerwa na scenę z jakimiś innymi niezwiązanymi ze Sadybą postaciami, po czym wraca wątek Sadyby. Mieszkańcy domu, Jeremiaszek i ciocia Stasia przechodzą przez bramę prowadzącą do "rezydencji" Lubiczów na Sadybie (wracają skądś wspólnie). Następnie następuje zbliżenie na twarz cioci Stasi, która nie mogąc oderwać wzroku od wysadzonej w powietrze "chaty" (która w ogóle nie jest nam pokazana), mówi tylko "Bożesz Ty mój!" i..... koniec odcinka. W następnym odcinku jest już jak zwykle po wszystkim (bo to kolejny dzień w życiu bohaterów) i wszyscy rozpaczają u Pawła i Krystyny nad zniszczeniem domu na Sadybie. :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

DeaconFan pisze: Następnie następuje zbliżenie na twarz cioci Stasi, która nie mogąc oderwać wzroku od wysadzonej w powietrze "chaty" (która w ogóle nie jest nam pokazana) W następnym odcinku jest już jak zwykle po wszystkim (bo to kolejny dzień w życiu bohaterów) i wszyscy rozpaczają u Pawła i Krystyny nad zniszczeniem domu na Sadybie. :lol:
Najlepsze fragmenty.Tylko to jest śmieszne,a nie dramatyczne ::loll:: I fakt, że nie pokazali by wysadzonej sadyby. Taka moja dygresja w AMC Kendal i Zach spalili chatę w lesie(bo Kendal tam zdradziła Zacha) i pokazali tylko jak bohaterowie obserwują pożar, samej płonącej chaty nie było. ::jezyk:: Oczywiście to soap opera, więc rozmawiali przy plonącej chacie chyba 2 odcinki, jakby nie bali się straży, nie wspominając o leśniczym ::loll:: ale mniejsza o to.

Ciekawe jak by to było, bo chyba sceny na zewnątrz Sadyby , są w kęcone w zupełnie innym miejscu co te w wewątrz? To co by było gdyby scenarzysci jednak zdecydowali się pokazac płonącą sadybę, ale gdyby ta spaliła się do połowy to chyba mieli by problem ::chytry::
Awatar użytkownika
Damians

No, najlepsze jest, że całą akcje byśmy musieli sobie tylko wyobrażać, bo nic byśmy nie zobaczyli ::loll:: ::loll::
Ale cóż, już się chyba wszyscy przyzwyczailiśmy do takiego "Klanu". I dlatego, każda
"odważniejsza" scena budzi w nas większe emocje.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dziś zerkałem i oczywiście tylko się ponabijałem ze sztuczności,słodkości,głupkowatości postaci a te zapowiedzi nudnych odcinków to już nawet mogliby sobie darować bo zapowiedziom B&B to one nie dorównują :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

A dajcie w ogóle spokój z tymi niby zapowiedziami kolejnych odcinków! ::loll:: Najgorsze zapowiedzi jakie chyba w życiu widziałem. Nic w nich ciekawego na ogół nawet nie ma. ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ