Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Polecam Senność, byłem niedawno, reżyserka Pręgów zrobiła kolejny interesujący film, który ma śmieszne momenty, poza tym Sex w wielkim mieście i Mamma Mia rewelacyjne 8)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

A ja polecam Piłę V :twisted: Nie mogę się doczekać kolejnej części :P
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Tomala

Post autor: Tomala »

A w czwartek o 21.30 na TVN-ie będzie "Lepiej późno niż później". Zdecydowanie polecam. To jeden z moich ulubionych filmów. Oglądałem go 2 albo 3 razy, ale teraz też zamierzam. Nie oglądajcie żadnych seriali byle obejrzeć ten film.
Goku

Post autor: Goku »

Ja "Piły V" oglądać nie mam zamiaru. Pierwsze trzy części jeszcze dało się znieść, ale "Piła IV" zraziła mnie kompletnie swoją głupotą, bezsensem i masą totalnie niepotrzebnych, nudnych i nic nie wnoszących scen. Zresztą jak większość dzisiejszych "horrorów".
Primok

Post autor: Primok »

Goku pisze:Zresztą jak większość dzisiejszych "horrorów".
Mimo wszystko co jakiś czas są bardzo ciekawe filmy z pogranicza horroru - tylko nie jest o nich tak głośno w mediach i zdecydowanie nie są one produkcji USA. Z czystym sumieniem mogę je polecić :wink: .
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A ja nie oglądałam żadnej "Piły" i nie mam zamiaru:) Od horrorów wolę filmy grozy.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Goku

Post autor: Goku »

Tiril pisze:Od horrorów wolę filmy grozy.
A jest jakaś różnica? Ja zawsze myślałem, że to jedno i to samo... Ja jedynie rozróżniam Horrory i Thrillery(które wbrew definicji Wikipedii nie są moim zdaniem "czymś jak horror tylko że realnym" tylko filmem który ma trzymać w napięciu zamiast straszyć).
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Wczoraj przypadkiem natrafiłam na rozpoczęcie Dirty Dancing i obejrzałam cały film, bo jeszcze go nie widziałam. Trochę mnie rozczarował - niby klimat jest świetny: lata 60', stare piosenki, piękne tańce, ale za to fabuła mi się nie spodobała. Niektóre wydarzenia i postaci są trochę nieprawdobodobne. :|
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Goku pisze:
Tiril pisze:Od horrorów wolę filmy grozy.
A jest jakaś różnica?
Filmy grozy skupiają się na ludzkiej psychice, stanie umysłu i jego kondycji, a typowe horrory raczej na wizualnej stronie źródeł przerażenia :wink: A to raczej we mnie grozy nie wywołuje, tylko niesmak i obrzydzenie.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Tomala

Dzisiaj o 21.15 na TVP1 film "Statyści". Polecam. A był on kręcony w 90% chyba, w moim mieście, Koninie. Mi się on bardzo podoba. Pamiętam jak widziałem jedną uliczkę całą "zrobioną" do filmu.
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Ostatnio oglądałem "Premutos: Der gefallene Engel". Film był według mnie taki sobie. Nieco podobny do Martwicy Mózgu, widać że jego twórca oglądał ten obraz, ale znacznie gorszy. Najlepsza w tym filmie była końcówka. ::loll:: No żesz, takiego "happy-endu" to ja jeszcze nigdy nie widziałem. ::loll::

A jutro, albo pojutrzę obejrzę sobie sequel filmu "Another Gay Movie". Wystąpiła w nim gościnnie (gościnnie?) Amanda Lepore jako stewardessa. :serce: Pierwsza część bardzo mi się podobała, ale nie wiem jak by było, gdybym obejrzał ją teraz. Teraz pewnie byłoby dla mnie za dużo seksu. :P
Tomala

A ja w sobotę oglądałem na TVN-ie film "Serce nie sługa". Podobał mi się. Był dość śmieszny jak na komedię romantyczną i taki lekki.
A 31 stycznia na TVN-ie ma być jakiś film o kowbojach-gejach :o
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Tomala pisze:A ja w sobotę oglądałem na TVN-ie film "Serce nie sługa". Podobał mi się. Był dość śmieszny jak na komedię romantyczną i taki lekki.
A 31 stycznia na TVN-ie ma być jakiś film o kowbojach-gejach :o
O kowbojach gejach ? Hah. Jakoś kojarzy mi się to z Brokeback Mountain. xD

Kiedy przeczytałem słowo "lekki", przyszedł mi do głowy tytuł "Szaleństwo w Aspen". Oglądałem ten film dawno temu u moich dziadków w Kołobrzegu (ale nie do końca). Bardziej lekkiego filmu to ja chyba nigdy nie widziałem i nie wiem czy zobaczę. :shock: Super był.
Tomala

GL Forever pisze:O kowbojach gejach ? Hah. Jakoś kojarzy mi się to z Brokeback Mountain. xD
Tak o ten film mi chodzi. Nie mogłem zapamiętać tego tytułu.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tomala pisze:A 31 stycznia na TVN-ie ma być jakiś film o kowbojach-gejach :o
Słyszałem, że to bardzo dobry film, ale dotąd jeszcze nie miałem go okazji obejrzeć. :? No, ale teraz z pewnością obejrzę. :) I gra tam też chyba wspaniały ś.p. Heath Ledger, który dla mnie jest kolejnym powodem dla obejrzenia tego filmu. :)
A ja ostatnio oglądałem i wszystkim polecam genialny, choć nieco s-f amerykański film sensacyjny "Bez twarzy" (ang. Face/Off) z John'em Travoltą i Nicholas'em Cage'm w rolach głównych. Genialny pojedynek aktorski tych dwóch wspaniałych aktorów. :D Poza tym dość ciekawe jest też dwuczęściowe niemieckie "Video z Jezusem", które niedawno emitowała TVP1 i które też miałem okazję obejrzeć. :) Główny temat tego filmu to, żeby nie zdradzić zbyt wiele na temat ekscytującej fabuły... podróż w czasie (uwielbiam ten motyw) oraz tytułowe video z Jezusem. :) Naprawdę polecam! Poza tym film powstał na motywach bestsellerowej powieści o tym samym chyba tytule. :)
Ostatnio miałem też okazję obejrzeć na fajnym kanale "Zone Europa" filmy/baśnie mojego dzieciństwa, czyli wspaniały cykl pięciu filmów "Fantaghiro" ze wspaniałymi Alessandrą Martines, Kim'em Rossi'm Stuart'em i Nicholas'em Rogers'em oraz trzy części miniserialu "Córka Maharadży" z naszą kochaną Hunter Tylo (o którym zresztą mamy tu osobny temat w tym dziale). :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ