A Karol Strasburger zagra biznesmena - Karola Wekslera - ojca Sabiny.
Ponadto wkrótce do obsady dołączą też Anna Prus, Agnieszka Włodarczyk i Witold Wieliński.
Kiedy Artur jechał autokarem zadzwonił do niego niespodziewanie Medyk i zagroził, że znów "zajmie się" Bartkiem, Patrykiem i dodatkowo jeszcze jego ojcem. No więc, wobec tego Artur postanowił oddać się w ręce mafii, by ci nie zrobili krzywdy jego bliskim. Wysiadł przed granicą z autokaru i jakoś dotarł z powrotem do Wrocławia i oddał się w ręce gangsterów. Tamci nakazali mu, że jeśli chce dalej żyć, to musi wyłudzić kasę od swoich bogatych znajomych z branży (tak jak Franek wyłudził od Artura poprzez tą ściemę z interesem z wyścigami koni). Artur się zgodził, ale w końcu zrobiło mu się żal kolegi reżysera, którego miał oszukać (bo on mówił coś o swojej żonie i dzieciach) i wycofał się z tego "interesu". No i tak oto już był wieziony przez gangsterów do lasu, kopał grób, kiedy nagle przyszedł mu do głowy pomysł ze sfingowaniem własnego porwania z pomocą mafii i zażądaniem okupu od ojca. Medyk zgodził się na to i po całej sprawie Artur miałby wrócić do domu. Tak na prawdę jednak gangster wie, że musi zlikwidować Artura, bo niezabicie go zszargało by jego reputację w gangsterskim półświatku. No i Artur został wrzucony do tej piwnicy czekając na okup od ojca...Monia pisze:No właśnie apropos Artura, przez chwilę nie oglądałam PM więc będę wdzięczna jak mi ktoś napisze, jak to się stało, że Artur jest teraz więziony. W ostatnim odcinku, który widziałam Artur przecież wyjeżdżał autokarem do Irlandii. Złapali go i wytargali z autokaru czy co?
Tak, dokładnie tak Paweł został jej kierowcą. A ta kobieta to dodatkowo jeszcze matka tej Sabiny - wrednej koleżanki Oli z klasy. Nawet była ona z Sabiną raz na chyba obiedzie, czy tam kolacji w mieszkaniu Królów.Monia pisze:A i kim jest ta kobieta co Paweł jej usługuje, to znaczy robi za kierowcę? Podejrzewam, że odwdzięczyła się mu proponując pracę za to, że stanął w jej obronie na parkingu gdy ten taksówkarz na nią naskoczył z pretensjami...
Zgadzam się w stu procentachDeaconFan pisze:To najlepszy polski serial i najbardziej zresztą zbliżony do gatunku opery mydlanej i samej MnS!
A co było, nie widziałem - chociaż oglądam całe odcinki, ale na drugi dzień o 14:00.DeaconFan pisze:A jak ktoś widział zapowiedź poniedziałkowego odcinka, to już w ogóle totalny SZOK!
Wszyscy rozpaczają w BarBarianie po śmierci Artura (jest stypa), a tu nagle wchodzi Artur i mówi coś takiego "A mnie nikt nie spyta jak się czuję?".Mareczek pisze:A co było, nie widziałem - chociaż oglądam całe odcinki, ale na drugi dzień o 14:00.