Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

[shadow=black]Mroczek ma być jako policjant prowadzący dochodzenie w sprawie porwania Artura. Jeśli ta postać spodoba się widzom, to zostanie w serialu na dłużej.
A Karol Strasburger zagra biznesmena - Karola Wekslera - ojca Sabiny.
Ponadto wkrótce do obsady dołączą też Anna Prus, Agnieszka Włodarczyk i Witold Wieliński. :-) [/shadow]
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Bez sensu, że Ilona umarła. ::kwasny:: Lubię Anię Janochę, szczególnie po spotkaniu na JOSiu...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Stały i najbardziej denerwujący element PM - uśmiercanie postaci. Postacie pojawiają się na 20-60 odcinków i umierają lub wyjeżdzają. To straszne ,że prawie każda osoba w serialu miesza a potem koniec wątku tej osoby.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tak, szkoda Ilony. Z tego co wiem cała masa widzów domagała się przywrócenia jej do serialu, ale niestety nie da się już nic w tej sprawie zrobić.
Może mój komentarz do ostatnich odcinków ożywi trochę ten temat. :)

Od jakiegoś czasu w PM znów zrobiło się "kryminalnie", a to za sprawą świetnego wątku Medyka i Artura. Artur wplątał się w niezłe bagno z tą mafią (choć to i tak jakaś cienka mafia, skoro Artur tak się tam rządził jak planowali wymuszenie okupu od Piotra). ::kwasny:: Ogólnie jego życie jest teraz chyba zagrożone jak nigdy. Oby się z tego jakoś wykaraskał.
Inne wątki ostatnio na tle wątku mafijnego nieco "stopniały". Twórcy serialu chyba stawiają teraz właśnie na sensację (Artur, Medyk, Aldona, Piotr, Bartek, Patryk) oraz na w mniejszym stopniu komedię - szkoła rodzenia Teresy (podpułkownik wymiatał! :lol: ) i kolejne pomysły na karierę zawodową Stefani. A no i oprócz tego jeszcze dość nudny wątek Pawła i Wekslerów (nie podoba mi się nawiasem mówiąc ta zazdrość Majki o Wekslerową), no i wątek Ania/Bartek. Fajnie, że Aga Włodarczyk gra w PM, ale nie wiążą sobie z tą postacią wielkich nadziei, założę się, że za góra 30 odcinków odejdzie jak inne mało znaczące postaci: Roman, Ilona, Sebastian...
A i jest jeszcze drugi mój ulubiony wątek w serialu, którego coś nie ma ostatnio, a mianowicie wątek młodzieżowy z młodymi Królami w rolach głównych. :) Muszę przyznać, że bardzo polubiłem rodzinę Królów i ich często zabawne perypetie - oby na stałe zostali w serialu. :)
Jeszcze co do innych postaci, czyli m.in.: Mariusza i Nahorskich, Emilki, Asłana, Antka - beznadzieja, że są tak marnowani ostatnio, rzadko ich pokazują. Mieszkanie Nahorskich to chyba przerobiono na mieszkanie Królów, bo coś go nie pokazują i w ogóle podobne są jakieś te mieszkania. Ale nie tylko tego mieszkania nie pokazują, ale i samej postaci Anety i całego Wadlewa, którego chyba trochę brakuje mi w serialu. :|
Ale ogólnie nie ma co narzekać - ostatnie odcinki, a w szczególności wątek Artura trzymają poziom. :P :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

No właśnie apropos Artura, przez chwilę nie oglądałam PM więc będę wdzięczna jak mi ktoś napisze, jak to się stało, że Artur jest teraz więziony. W ostatnim odcinku, który widziałam Artur przecież wyjeżdżał autokarem do Irlandii. Złapali go i wytargali z autokaru czy co?
A i kim jest ta kobieta co Paweł jej usługuje, to znaczy robi za kierowcę? Podejrzewam, że odwdzięczyła się mu proponując pracę za to, że stanął w jej obronie na parkingu gdy ten taksówkarz na nią naskoczył z pretensjami...
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Monia pisze:No właśnie apropos Artura, przez chwilę nie oglądałam PM więc będę wdzięczna jak mi ktoś napisze, jak to się stało, że Artur jest teraz więziony. W ostatnim odcinku, który widziałam Artur przecież wyjeżdżał autokarem do Irlandii. Złapali go i wytargali z autokaru czy co?
Kiedy Artur jechał autokarem zadzwonił do niego niespodziewanie Medyk i zagroził, że znów "zajmie się" Bartkiem, Patrykiem i dodatkowo jeszcze jego ojcem. No więc, wobec tego Artur postanowił oddać się w ręce mafii, by ci nie zrobili krzywdy jego bliskim. Wysiadł przed granicą z autokaru i jakoś dotarł z powrotem do Wrocławia i oddał się w ręce gangsterów. Tamci nakazali mu, że jeśli chce dalej żyć, to musi wyłudzić kasę od swoich bogatych znajomych z branży (tak jak Franek wyłudził od Artura poprzez tą ściemę z interesem z wyścigami koni). Artur się zgodził, ale w końcu zrobiło mu się żal kolegi reżysera, którego miał oszukać (bo on mówił coś o swojej żonie i dzieciach) i wycofał się z tego "interesu". No i tak oto już był wieziony przez gangsterów do lasu, kopał grób, kiedy nagle przyszedł mu do głowy pomysł ze sfingowaniem własnego porwania z pomocą mafii i zażądaniem okupu od ojca. Medyk zgodził się na to i po całej sprawie Artur miałby wrócić do domu. Tak na prawdę jednak gangster wie, że musi zlikwidować Artura, bo niezabicie go zszargało by jego reputację w gangsterskim półświatku. No i Artur został wrzucony do tej piwnicy czekając na okup od ojca...
Monia pisze:A i kim jest ta kobieta co Paweł jej usługuje, to znaczy robi za kierowcę? Podejrzewam, że odwdzięczyła się mu proponując pracę za to, że stanął w jej obronie na parkingu gdy ten taksówkarz na nią naskoczył z pretensjami...
Tak, dokładnie tak Paweł został jej kierowcą. A ta kobieta to dodatkowo jeszcze matka tej Sabiny - wrednej koleżanki Oli z klasy. Nawet była ona z Sabiną raz na chyba obiedzie, czy tam kolacji w mieszkaniu Królów. :wink:
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

Dzięki za odpowiedź.
No to Artur wdepnął w niezłe bagienko... Jestem ciekawa jak to się skończy....
A czy mółbyś mi napisać czy Filip nadal kręci się koło Kingi? Czy to już może definitywnie zamknięty rozdział? Bo wiem, że próbował do niej wrócić, a ta odprawiła go z kwitkiem...
Kurczę, muszę się poprawić i zacząć znowu regularnie oglądać 8) :wink:
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Od czasu kiedy Kinga go spławiła, Filipa już w ogóle w serialu nie pokazują. I nie wiem, czy wiesz, ale jakoś po tym wydarzeniu był przeskok czasowy o 3 miesiące, więc Filip być może zniknął już na stałe.
Oglądaj koniecznie obecne odcinki, a szczególnie wątek Artura w tym tygodniu! Naprawdę będzie się działo! :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Szkoda ,że troche popsuli wątek Artura! Mogli odczekać jakiś czas a potem powinien pojawić się Artur! Jego pogrzeb dzisiaj był naprawde smutny i do tego zestawili poród Teresy. Niesamowite co dzieje się w polskim serialu, szok ale pozytywnie jestem zaskoczony!
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Marek Forrester pisze:Jego pogrzeb dzisiaj był naprawde smutny i do tego zestawili poród Teresy.
Żadne odkrycie. Mnie to "Chłopami" zaleciało.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Tomala

Post autor: Tomala »

Ostatnio po bardzo długiej przerwie obejrzałem odcinek PM i byłem w szkou jak wiele się zmieniło. Przede wszystkim śmierć Artura :shock: Strasznie mnie rozśmieszył Jan tym swoim "związkiem" ze Stefani ::loll:: A tak wogóle to kogo w PM gra Grażyna Wolszczak?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tomala, żałuj, że nie oglądasz PM regularnie! To najlepszy polski serial i najbardziej zresztą zbliżony do gatunku opery mydlanej i samej MnS!
Nie wiem, czy wiesz, ale Artur dzisiaj ZMARTWYCHWSTAŁ! Tzn. nie dosłownie, ale tak jak to jest np w MnS. Wszyscy myśleli, że on zginął, a on nagle włóczy się gdzieś brudny, pobity po mieście, znajduje na ulicy gazetę z wiadomością o swoim pogrzebie i do tego jeszcze przychodzi na ten pogrzeb! Na SWÓJ pogrzeb! Oczywiście przygląda się wszystkiemu z ukrycia, ale w końcu zauważa go policja i go "zgarnia", czego jednak niestety nikt nie widzi. A jak ktoś widział zapowiedź poniedziałkowego odcinka, to już w ogóle totalny SZOK! Czegoś takiego nawet w MnS chyba nigdy nie było!
A Grażyna Wolszczak gra taką bogatą damę, u której jako szofer pracuje Paweł. Tak poza tym to też matka Sabiny - tej wrednej dziewczyny z klasy Oli i Błażeja.
Tomala

Post autor: Tomala »

DeaconFan pisze:tej wrednej dziewczyny z klasy Oli i Błażeja.
A kto to Ola i Błażej? Czy to są ci nastolatkowie, ktorych ostatnio często pokazują? Jak oni wogóle zostali wprowadzeni do serialu? I jakoś ostatnio nie widuję tego beznadziejnego Mariusza :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

DeaconFan pisze:To najlepszy polski serial i najbardziej zresztą zbliżony do gatunku opery mydlanej i samej MnS!
Zgadzam się w stu procentach :D
DeaconFan pisze:A jak ktoś widział zapowiedź poniedziałkowego odcinka, to już w ogóle totalny SZOK!
A co było, nie widziałem - chociaż oglądam całe odcinki, ale na drugi dzień o 14:00.

Śmierć Artura rozegrali całkiem nieźle :mrgreen:
Akcja rodem z Mody na sukces - zdecydowanie JEDYNA opera mydlana w Polsce :!:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ola i Błażej to sąsiedzi Marka i Teresy. Mieszkają razem z ojcem - Grzegorzem i tak właśnie zostali wprowadzeni do serialu - jako nowi sąsiedzi. A poza tym to chyba jest takie nowe młodzieżowe pokolenie, które ma zastąpić Mariusza, Agnieszkę i spółkę, którzy poszli już na studia. Ogólnie ja wolę ich wątki niż te dawne z Mariuszem. :wink:
Mareczek pisze:A co było, nie widziałem - chociaż oglądam całe odcinki, ale na drugi dzień o 14:00.
Wszyscy rozpaczają w BarBarianie po śmierci Artura (jest stypa), a tu nagle wchodzi Artur i mówi coś takiego "A mnie nikt nie spyta jak się czuję?". :mrgreen:
ODPOWIEDZ