Gotowe na wszystko (Desperate Housewives)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Tomala

Post autor: Tomala »

Wczorajszy odcinek desperatek był świetny.
Bardzo zaskoczyła mnie decyzja Toma. Wyrzucił własną córkę :shock: Ale dobrze zrobił. Kayla była nie do zniesienia.
Susan i Mike nazwali swojego synka Maynard. Ja nic złego w tym imieniu nie widzę, ale pewnie coś w tym jest ale my nie jesteśmy Amerykanami i tego nie dostrzegamy. Ale Connor byłoby ładniejsze.
Bardzo zaskoczyło mnie jak Wayne uderzył Adama. Szykuje się prawdziwy horror.
Uwielbiam Gaby. Podobał mi się jej tekst: "Gdybym nie miała na imię Gabrielle nie byłabym taka ładna". Fajnie że wie jaka z niej laska :)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Bardzo dobrze, że pozbyli się tej Kayli, to był diabeł, a nie dziecko!
Mam nadzieję, że Bree wybaczy mężowi, stanowią świetną parę

I strasznie jestem ciekawy jaka to będzie tajemnica z tą dziewczyną, podejrzewam, że przez przypadek Catherine zabiła córkę, stąd ta dziura w podłodze, ale skąd wzięła tę nową dziewczynę??
Primok

Post autor: Primok »

Damians pisze:Bardzo dobrze, że pozbyli się tej Kayli, to był diabeł, a nie dziecko!
Diabeł nie diabeł, ale z Lynette tworzyły świetne sceny :zeby: .
benekcl

Post autor: benekcl »

xxx
Ostatnio zmieniony 2009-02-04, 22:55 przez benekcl, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Damians

O Matko Boska Forresterowska!!!!
Do drugiej przerwy finał sezonu niczym mnie nie zaskoczył. Trochę się rozczarowałem, że na te dziecko spadła szafa i ogólnie tym całym wątkiem. To, że do pokoju z pistoletem wejdzie maż Catherine, a nie jej były mąż, to już była całkowicie przewidywalne.
Jedynie rumuński sierociniec mnie zaskoczył, szkoda, że nie polski ::loll::

No i świetne dialogi dzisiaj padały: "kosmosie, bujaj się", "Venus z Milo nie ma rąk" itd. ::loll:: :zeby:

I ostatnia część i już mega zaskoczenie - pięć lat później ::ke::
Wiedziałem, że przyspieszą o kilka alt, ale myślałem, że dopiero w przyszłym sezonie, a tu już pod koniec tego. I gradacja napięcia, co uwielbiam :zeby: ::rad:: :zeby:
Gabi ma dzieci, jakieś dwa pulpety ::ke:: ::ke:: ::ke:: ::ke:: ::ke:: ::cojest:: ::cojest::
Bree, jak jakaś bizneswomen, wydala książkę itd. I co najważniejsze, zeszła się z Orsonem :D
Lynette ma problemy z dziećmi, tu akurat nie ma zaskoczenia ::jezyk::
I na koniec totalny, mega, wielki szok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Susan ma nowego faceta, czy męża, już sam nie wiem. Az się skrzywiłem na końcu ::ke:: ::cojest:: :zeby: :mrgreen: :zeby:

Nie wiem, czy wytrzymam do jesieni, chyba latem co nieco podejrzę lub przeczytam. Chociaż w zeszłym roku mówiłem tak samo, a czas tak szybko zleciał, ze zanim się obejrzałem, to już sezon zleciał w TV ::rad::
Tomala

Ostatni odcinek 4. sezonu był rewelacyjny. Co za emocje! Bardzo mnie rozśmieszyła scena jak Bree położyła tę lodową rzebę na wózku dziecięcym i szła z taką determinacją, ale najlepsze było jak ten tir przejechał i zrobił się wokół niej taki tuman kurzu.
Damians pisze:Jedynie rumuński sierociniec mnie zaskoczył, szkoda, że nie polski
To samo pomyślałem.
Jak były mąż Katherine zastrzelił Ellie to aż wzdechnąłem głośno.
Damians pisze:I na koniec totalny, mega, wielki szok Susan ma nowego faceta, czy męża, już sam nie wiem. Az się skrzywiłem na końcu
Również przeżyłem tatalny szok. Na szczęście nie muszę długo czekać, bo już w najbliższy czwartek na Fox Life premiera 5. sezonu.
Awatar użytkownika
Damians

Tomala pisze:na Fox Life premiera 5. sezonu.
A tam są chociaż polskie napisy, czy wszystko w oryginale??
Tomala

Damians pisze:A tam są chociaż polskie napisy, czy wszystko w oryginale??
Tam wszystko leci z lektorem :D
Awatar użytkownika
Damians

Łooo, szkoda, że nie mam tego kanału ::kwasny::
Goku

Post autor: Goku »

Ale fajnie się teraz czyta komentarze do tego co ja oglądałem jakiś... rok(?) temu xD. Pamiętam, że mnie też to zakończenie zszokowało, ale teraz jak jestem w połowie 5 sezonu uważam to za dobre rozwiązanie ;).
Tomala

Mam pytanie:
Czy będę musiał cieniować komentarze do 5. sezonu, bo co prawda nie będzie to spoiler, dla tych co będą oglądać na Fox Life, ale będzie dla tych co będą oglądać jesienią na Polsace :?:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Tomala, jest mały problem, bo nie wszyscy mają dostęp do kanału FoxLife. Mimo, że to amerykańska stacja, ale skierowana jest do polskiego widza i jest po polsku. Wydarzeń pokazanych na FoxLife nie będę traktować jako informacji spoilerowych. Nadal spoilerami będą odcinki nie pokazane jeszcze na tym kanale. Można byłoby się wstrzymać z komentarzami dot. odcinków, tak by nie psuć przyjemności tym, którzy będą oglądać serial na Polsacie. Możecie nawet inne rozwiązania zastosować, macie wolną rękę.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ok, więc po raz pierwszy zaznaczam spoiler na czerwono wg nowej zasady... :)

Spoiler

Co się stało z aktorem, który grał Jacksona? Tak nagle wyparował i rozstał się z Susan... Czyżby aktor sam zrezygnował, albo go może wyrzucili? Wydaje mi się, że coś musiało być na rzeczy, bo z odcinka na odcinek przestali go pokazywać, tylko o nim mówili, a potem się dowiadujemy, że Susan jest już sama. To nie w stylu DH...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Aktor ten miał wypadek i wylądował w szpitalu, a jak się czuje obecnie to nie wiem, nie śledziłem. I przez to właśnie Jackson wyparował, ale wydaje mi się, że i tak nie zrobiono tego tak bardzo na siłę, jak np. w Modzie. Dość gładko im poszło z odstwieniem go. Sprytne posunięcie z rozmową Eddie i Susan, po której ta pierwsza postanowiła przyjąć Dave'a z powrotem, a Susan nie trzymać się faceta na siłę. Już ściągnąłem 5x14, czekam na napisy do jutra. :) Już z miesiąc fabuła stoi w miejscu, bo setny odcinek to raczej taki nawiązujący tylko do 99 wcześniejszych.
Primok

Post autor: Primok »

Jackson wyjechał niby gdzieś gdzie miał dostać inspirację do malowania, kilka razy dzwonił do Susan, która miała do niego pojechać, ale się rozmysliła i telefonicznie z nim zerwała.
ODPOWIEDZ