Obecnie oglądam "Zorro" na Pulsie, które dobiega już końca (ostatni odcinek w czwartek 19-tego) i serial bardzo mnie wciągnął. Jest oczywiście wiele durnowatych wątków, ale wszystko przebijają znakomite czarne charaktery: Ricardo Montero (w tej roli Harry Geithner), Mariangel (Andrea Lopez), Fernando (Arturo Peniche), Pizarro (Hector Suarez Gomis) i Olmos (Raul Gutierrez). Ostatnie odcinki są bardzo emocjonujące i szkoda, że serial już się kończy. Ma 122 odcinki (w wersji oryginalnej miał 112). W miejsce "Zorro" wejdzie serial "Sin Verguenza", który był emitowany wcześniej na "Romantice" pod świetnym tytułem "Bezwstydnice". Niestety Puls zmienił tytuł na "Cena marzeń", które może mylić z serialem "Rubi - Cena marzeń", który był puszczany na TVN na przełomie 2006 i 2007 roku

Warto spojrzeć na tą telenowelę choćby ze względu na piękną Renatę (Gaby Espino) i Maite (Ivonne Montero).
Spoglądam też na "Meandry miłości" emitowane o 16:00 na Pulsie. Często wieje tam nudą, ale bardzo podobają mi się postaci Agaty (legendarna Lupita Ferrer w tej roli) oraz Eleny (Sonya Smith). Widziałem Sonyę w "Cudzie miłości" i nie zachwyciła mnie, grała tam mdłą, bezbarwną, niemal świętą postać. Tymczasem w "Meandrach" rewelacyjnie wciela się w szaloną i psychicznie chorą bohaterkę. Naprawdę świetny czarny charakter. Proci, czyli uznane gwiazdy Mauricio Islas i Lorena Rojas grają tu niestety trochę takie "ciepłe kluchy"
Romantica szykuje też powtórkę "Miłości na sprzedaż" (serial z 2006). Nie oglądałem go wtedy i chętnie zerknę. Emisja chyba od najbliższego czwartku o 19:00. Głównymi bohaterami są znani z "Gorzkiej zemsty" Paola Rey i Michel Brown, a Mauricio Islas brawurowo wciela się w postać czarnego charakteru Fernanda. Obsada jest znakomita, w większości przeze mnie znana i postaram się oglądać i tą produkcję.
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.