Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Dawno nic nie pisałem, a przecież nie opuszczam żadneo odcinka Klanu
:wink:

Bardzo podobają mi się Agnieszka ze Smosarskim jako para, jest między nimi chemia , fajnie ich się ogląda i Aga wraca na stałe do Polski :) Smosarski przy Olce się tylko marnował, wogóle ten wątek z zakładem był dziwny, oby ta koleżanka od chorej matki już nie wróciła.No a teraz mamy nową tą od błony dziewiczej :roll: Niech zrobi zabiegi wyjedzie z Polski , bo wszystkie postacie w wątku Olki jak i ona sama są nudne.

Bardzo ładna para z Bogny i Leszka. Tylko zastanawiam się jak ich wątek się teraz potoczy, skoro Zuzia, nie taka duża aby miec problemy w szkole, nie ma nikogo trzeciego, brak powiązania rodzinnego aby życ życiem innych . Podobnie widac, że scenarzysci nie mają żadnych pomysłów na Deptułę z Kaczorek i na Koziełłów i ten naciągay wątek na wynajęcie lokalu chyba tylko po to aby widzowie nie zapomnieli o tych postaci

A więc ta choroba Alicji to była "misja" ze strony TVP. Aby wszystkie kobiety poszły na badania, bo Alicja w Klanie gdyby dużej zwlekała to mogłaby umrzec

Mój ulubiony wątek czyli spiskowanie Edyty i Halszki. Ciekawe co wymyślą, pewnie finał tego zobaczymy tuż przed wakacjami. A i Edyta czyli Karina Kunkiewicz z odcinka na odcinek pięknieje! Czy w tym szpitalu psychiatrycznym maja jakieś zabiegi spa? Fajna była scena jak doktor spotkał Halszkę w sądzie. Ciekawe czy się zorientuje, że to jakby nowa wspólniczka Edyty. A i że wogóle nam pokazali sceny w sądzie i z samej rozprawy to szok! ::jezyk:: Już pisałem jak Edyta mogła by się mścic, niech chociaz jeden z moich punktów zrealizuje.Ciekawe jakie miejsca będzie miała w tym wszytkim Halszka ::chytry::

Też mnie nie przekonuje big happy family z Kingą Robertem i dzieciakami. Sam Robert mnie nie przekonuje i również uważam , ze oon jest jakiś dziwny "nieklanowy" :P !

Za niecały miesiąc ślub Eli i Jurka, a chyba w tym tygodniu 18-stka Macka Same imprezy.
Korepetytorka bierze od Bożeny za lekcje 32.50 zł aż sobie obliczyłem. A dziwne, że Bożena mówiła, że może nie zdac i to w kontekscie testu , którego przecież się nie da nie zdac. Wątek Maciek i molestowane dosc fajny. Niedługo się pewnie zacznie wojna o dziecko w wątku Czesi i Darka. A wogóle wątek z ta kochanką Darka urwany, Czesia na dobrą sprawę się nie dowiedziała o zdradzie. Pewnie wróci ten watek jak odzyskają małą.

A co do śmierci to może Stach, narazie tak ze scenariusza wynika
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tkk_Bolly pisze:Bożena mówiła, że może nie zdac i to w kontekscie testu , którego przecież się nie da nie zdac.
No właśnie ::loll:: ::plask wczolo:
Totalny bezsens. Najwyżej dostanie się do gorszego liceum, ale przecież i tak stawia na karierę tancerki, to akurat czym niższy poziom liceum, tym dla niej powinno być lepiej ::jezyk::

Faktycznie, co do Bogusi i Leszka, to nie mają pomysłu na ten wątek. Ciągle tylko chodzą do szkoły, masują się, jedzą drożdżówki ::kwasny::

Bolly, jest jeszcze jedne wątek, tylko jakoś tak powolnie idzie - wątek pisania książki przez Elę i Krystynę. Gdyby scenarzyści wymyślili wokół tego fajną otoczkę ( np. Ela mogłaby o czymś pisać, a my widzielibyśmy retrospekcję tego wydarzenia ), to było by super.

No i tak nawiążę do JOŚ dzisiejszego, stał się cud! Beatka po dwunastu latach wyrwała się z Klanu i pojawiła się gdzieś indziej :lol: Normalnie doznałem szoku, jak ją zobaczyłem w studiu JOŚ. Ale widać, że jest nieprzyzwyczajona do takich wejść na żywo, niby coś tam opowiadała, albo bardzo denerwowała :P
Szkoda, że aktorzy z Klanu się jakoś szczególnie nie angażują poza Klanem, tylko 5 osób w JOŚ, dwie w TzG, czasami Trojanowska się gdzieś pokaże, albo jakiś tabloid o niej napisze w kontekście pijaństwa. Nic poza tym.
A przecież Beatka, Aga, Kinga, Daniel, Dorotka też mają możliwości i moim zdaniem szczególnie Paulina Holtz mogłaby się stać gwiazdą na miarę Żmudy-Trzebiatowskiej...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Damians pisze:A przecież Beatka, Aga, Kinga, Daniel, Dorotka też mają możliwości i moim zdaniem szczególnie Paulina Holtz mogłaby się stać gwiazdą na miarę Żmudy-Trzebiatowskiej...
Daniel (Jakub Tolak) przecież już był w JOŚ i nieźle sobie tam radził.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Chodziło mi o Daniela Zawadzkiego, czyli Michała ( pomieszało mi się :P )
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Damians pisze: Bolly, jest jeszcze jedne wątek, tylko jakoś tak powolnie idzie - wątek pisania książki przez Elę i Krystynę. Gdyby scenarzyści wymyślili wokół tego fajną otoczkę ( np. Ela mogłaby o czymś pisać, a my widzielibyśmy retrospekcję tego wydarzenia ), to było by super.
Nie sposób poruszyc wszystkich wątków, których jest mnóstwo. Np. Donata z szefem zupełnie mi do siebie nie pasują, albo sekretarka Jackaz nim samym, tu wręcz przeciwnie mam nadzieję, że go zacznie uwodzic ::rad::
Albo Roman, myslalem , że będzie uderzał do Moni, ale coś narazie urwali ten wątek.
A pomysł z retrospekcjami świetny , wogóle chętnie bym sobie obejrzał stare odcinki z Klasnu, tylko pewnie nigdzie nie dostępne. A w Klanie aktorzy się praktycznie nie zmieniają, orócz Michała był jakiś recast, ne licząc dzieci? Bo takto kazdą scenę z przeszlosci mogą wykorzystac

Damians pisze:
No i tak nawiążę do JOŚ dzisiejszego, stał się cud! Beatka po dwunastu latach wyrwała się z Klanu i pojawiła się gdzieś indziej :lol: .
Skamieniałem jak ją zobaczyłem. Ale ta aktorka to chyba najbardziej zaszufladkowa w aktorka w swojej roli w Klanie
Primok

Post autor: Primok »

Tkk_Bolly pisze:Albo Roman, myslalem , że będzie uderzał do Moni, ale coś narazie urwali ten wątek. A pomysł z retrospekcjami świetny , wogóle chętnie bym sobie obejrzał stare odcinki z Klasnu, tylko pewnie nigdzie nie dostępne.
Parę lat temu Klan był powtarzany od początku na TV Polonii lub TVP3 (nie pamiętam dokładnie), więc pewnie zbyt szybko nie powtórzą :P .
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Primok pisze:Parę lat temu Klan był powtarzany od początku na TV Polonii lub TVP3 (nie pamiętam dokładnie), więc pewnie zbyt szybko nie powtórzą :P .
Tak, na TVP3 jakoś o 19:00. Pamiętam, że obejrzałem wtedy jakieś 150 pierwszych odcinków, później niestety porę emisji chyba zmieniono na rano (kiedy jestem w szkole) i dalej już nie oglądałem. Ale i tak wszystkich raczej nie powtórzyli wtedy.
Tkk_Bolly pisze:A w Klanie aktorzy się praktycznie nie zmieniają, orócz Michała był jakiś recast, ne licząc dzieci? Bo takto kazdą scenę z przeszlosci mogą wykorzystac
Z ważniejszych postaci raczej nikogo oprócz Michała nie zrecastowali. A z postaci drugoplanowych to wiem, że chyba ze trzy razy nawet Tomka - syna Malickiego i Sandrę Stec (najpierw grała ją chyba Ola Górska, a później Magdalena Margulewicz - obecnie Stefani z PM). Jak sobie jakieś inne recasty jeszcze przypomnę to napiszę.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

DeaconFan pisze:
Tkk_Bolly pisze:A w Klanie aktorzy się praktycznie nie zmieniają, orócz Michała był jakiś recast, ne licząc dzieci? Bo takto kazdą scenę z przeszlosci mogą wykorzystac
Z ważniejszych postaci raczej nikogo oprócz Michała nie zrecastowali. A z postaci drugoplanowych to wiem, że chyba ze trzy razy nawet Tomka - syna Malickiego i Sandrę Stec (najpierw grała ją chyba Ola Górska, a później Magdalena Margulewicz - obecnie Stefani z PM). Jak sobie jakieś inne recasty jeszcze przypomnę to napiszę.
Ale i tak mimo tego, że zmienili Michała, to pokazywali sceny z udziałem starego ::jezyk:: Michał pokazywał mecze na video i na boisku biegał Janek Wieczorkowski :zeby:

Dzisiaj Borecka rzuciła fajnym tekstem do Jacka: Jak mogłeś spać z siostrą Jasia ( czyli z siostrą swojego syna!) :zeby: Normalnie MNS mamy dzięki Jackowi ::loll:: :zeby:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Damians, możesz mi coś powiedzieć o tym wątku z tego cytatu, który dałeś o spaniu z siostrą swego syna? Bo czegoś nie rozumiem - spanie z siostrą syna, czyli z własną córką ::plask wczolo: . Chyba, że to było w innym kontekście, bo nie wierzę, żeby Klan był bardziej "nienormalny" od "MnS". ::loll::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Jacek spał z Karoliną, córką Piotra który jest ojcem biologicznym Małgosi i to właśnie z Karoliną czyli siostrą Gosi (bo mają jednego ojca) spał Jacuś.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

No niekoniecznie, bo np. w Modzie też się takie coś zdarzyło i nie było to kazirodcze nawet. :P Ale to spoilerowa sprawa. ;)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Marek Forrester pisze:Jacek spał z Karoliną, córką Piotra który jest ojcem biologicznym Małgosi i to właśnie z Karoliną czyli siostrą Gosi (bo mają jednego ojca) spał Jacuś.
??????

Jacek jest takim samym ojcem Jaśka, jak Nietoper Bridget. Jak coś, to ojciec nad ojcami! Za chwilę hop, następny wątek, i "my rodziną??".
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Tiril pisze:
Marek Forrester pisze:Jacek spał z Karoliną, córką Piotra który jest ojcem biologicznym Małgosi i to właśnie z Karoliną czyli siostrą Gosi (bo mają jednego ojca) spał Jacuś.
??????

Jacek jest takim samym ojcem Jaśka, jak Nietoper Bridget. Jak coś, to ojciec nad ojcami! Za chwilę hop, następny wątek, i "my rodziną??".
Ale wytłumaczyliście ::loll:: ::jezyk::

Występują: Jacek, Beata, Piotr, Jaś, Małgosia, Karolina.
Jacek zdradził swoją żonę - Beatę z Karoliną, która jest córką Piotra. Jacek jest mężem Beaty, mają dziecko - Małgosię. Beata ma syna z Piotrem - Jasia. Ale Jaś jest/był wychowywany przez Jacka, męża Beaty. Więc Jaś jest przybranym synem Jacka. A Jaś jest przyrodnim bratem Karoliny.
Czyli jak Jacek spał z Karoliną, to spał z siostrą swojego przybranego syna.
Ona była w ciąży, gdyby dziecko się urodziło, do Jacka mówiłoby "tato", do Piotra "dziadku", do Karoliny "mamo", a do Jaś z jednej strony byłby wujkiem ( ze strony Karoliny ), a z drugiej przyrodnim bratem ( ze strony swojego ojczyma - Jacka ).
Al;e na szczęście scenarzyści nie posunęli się aż tak daleko i Karolina poroniła.

A tylko przypomnę, że w małżeństwie Boreckich ( czyli Beaty i Jacka ) nie takie paradoksy już były :zeby: ::loll::
Był moment, kiedy Jaś miał nie tylko dwóch tatusiów ( tatę Jacka i tatę Piotra ), ale i dwie mamusie ( mamę Beatę i mamę Basię - narzeczoną Piotra, która była kochanką Jacka! Grała ją Aldona Orman ).

To nasz poczciwy Klan :zeby: ::cojest::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Ja nie tłumaczyłam żadnych koligacji rodzinnych.
Najpierw wyraziłam zdziwienie postem, którego w ogóle nie mogłam rozszyfrować. A potem przedstawiłam analogię podobieństwa sytuacji Ridge'a i Bridget do sytuacji Jacka i Jasia. A konkretnie dziwnych więzi rodzinnych raz zacieśnionych, a raz rozprzężonych.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Damians pisze:
Tiril pisze:
??????

Ale wytłumaczyliście ::loll:: ::jezyk::

Występują: Jacek, Beata, Piotr, Jaś, Małgosia, Karolina.
Jacek zdradził swoją żonę - Beatę z Karoliną, która jest córką Piotra. Jacek jest mężem Beaty, mają dziecko - Małgosię. Beata ma syna z Piotrem - Jasia. Ale Jaś jest/był wychowywany przez Jacka, męża Beaty. Więc Jaś jest przybranym synem Jacka. A Jaś jest przyrodnim bratem Karoliny.
Czyli jak Jacek spał z Karoliną, to spał z siostrą swojego przybranego syna.
Ona była w ciąży, gdyby dziecko się urodziło, do Jacka mówiłoby "tato", do Piotra "dziadku", do Karoliny "mamo", a do Jaś z jednej strony byłby wujkiem ( ze strony Karoliny ), a z drugiej przyrodnim bratem ( ze strony swojego ojczyma - Jacka ).
Al;e na szczęście scenarzyści nie posunęli się aż tak daleko i Karolina poroniła.

A tylko przypomnę, że w małżeństwie Boreckich ( czyli Beaty i Jacka ) nie takie paradoksy już były :zeby: ::loll::
Był moment, kiedy Jaś miał nie tylko dwóch tatusiów ( tatę Jacka i tatę Piotra ), ale i dwie mamusie ( mamę Beatę i mamę Basię - narzeczoną Piotra, która była kochanką Jacka! Grała ją Aldona Orman ).

To nasz poczciwy Klan :zeby: ::cojest::
Macie rację ten wątek wyjątkowo przypomina perypetie z MNS i dzięki niemu znowu zacząłem zerkać na Klan czasami. To jest też argument przeciwko ludziom, którzy twierdzą, że MNS to bajka a w Klanie jest pokazane prawdziwe, codzienne życie:) Ta jasne, chyba aż takie kombinacje nie zdarzaja się codziennie?;)
ODPOWIEDZ