Londyńczycy

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

I oglądał ktoś "Londyńczyków" regularnie??

JA oglądałem i nie żałuje. Moim zdaniem jeden z najlepszych seriali ostatnich lat. Przede wszystkim bardzo wciągające wątki, wszystkie mnie interesowały.
Dosyć pozytywne zakończenie, to nowi, nieznani dotąd aktorzy. Marcin Boska kreowany na główną gwiazdę praktycznie miał tylko dwa lub trzy wątki i jakoś tak "przeminął" przez serial, natomiast większość, to aktorzy nowi. Najbardziej polubiłem tę lekarkę ( Gabriela jakaś tam ), ale i ta blondyna, co ma być ponoć w TzG za bardzo przypomina mi Anetę Zając. Ale ci dwaj młodzi faceci fajnie grali, no i ta tandetna przyjaciółka ( Roma jakaś tam ). Chciałbym, żeby aktorzy poszli do jakiś show, wtedy moglibyśmy ich lepiej poznać.
I na pochwalę zasługuje Weronika Rosati, którą bardzo polubiłem dzięki tej roli.

Druga seria będzie najprawdopodobniej dopiero jesienią, szkoda nie lubię takich długich przerw.
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

To prawda zszkowałem się tym, że tak mało Wojtka(Bosaka) było w serialu, bo jego wątek mnie najbardziej interesował i w dodatku tak głupio się skończył, własna matka wpakowała go do więzienia. Inne wątki też były spoko. Czy powstanie druga seria tego serialu?
Awatar użytkownika
Damians

kubeczek pisze:. Czy powstanie druga seria tego serialu?
Tak, będzie emitowana jesienią.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja oglądałem "Londyńczyków" w miarę regularnie. Przegapiłem tylko pierwszy odcinek i któryś tam pojedynczy w środku. Świetny serial. ::rad:: Wielki jego plus to rzeczywiście nowi, mało znani aktorzy, choć ja znałem już wcześniej ich prawie wszystkich, a Lesława Żurka (Andrzej) prawie, że osobiście, bo pochodzi on z moich rodzinnych stron. ::rad:: Marcin Bosak (Wojtek) rzeczywiście dużo się w tej serii nie nagrał, mimo iż jego wątek był ciekawy. Był w kilku pierwszych odcinkach, potem wydawało się, że zginął (choć ja i tak wiedziałem, że on żyje), potem trochę go nie było i w końcu wrócił na chyba jeden odcinek, by pójść zdaje się do więzienia. ::kwasny:: Ciekawie więc, czy pojawi się wobec tego w serii II? Z wątków to najbardziej interesowały mnie wątki Ewa/Marcin/Staś/Zayed oraz Darek (Derek :zeby: )/Mariola. A teraz kibicuję związkom Ewa/Marcin (ale Zayed'a też lubiłem, szczególnie wtedy gdy grał ze Stasiem i innymi w nogę ::rad:: ), Andrzej/Asia, Darek/Mariola. :) Weronika Rosati też mi się podobała w roli tej żony Fox'a. W ogóle bardzo ją lubię po roli Basi w serialu "Tak, czy nie?". :) Z postaci to ogólnie najbardziej lubię Darka, Ewę, Marcina, Ninę, Jacka ("Doktora", szkoda, że nie żyje :( ). Ale reszta bohaterów też fajna. :) Tylko u Marioli mnie początkowo ten jej głosik denerwował, ale się z czasem przyzwyczaiłem do niego. A jeszcze co do głosu to Paweł ma świetny. :D A i podobały mi się też jakoś głosy obcokrajowców Peter'a i James'a. :) No i poza tym to wielkim plusem serialu są też zdjęcia w Londynie, no i świetna muzyka, szczególnie w czołówce i tyłówce. :serce: Ogólnie serial więc oceniam bardzo dobrze i czekam z niecierpliwością na serię II, która niestety dopiero jesienią. ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
benekcl

Post autor: benekcl »

xxx
Ostatnio zmieniony 2009-02-04, 22:53 przez benekcl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damians

Serial "Londyńczycy" został nominowany do Nagrody Rockie nadchodzącego Banff World Television Festival.

Będzie konkurował z amerykańskimi serialami: "Desperate Housewives", "Lost", "Survivors" i "Ugly Betty"

To już chyba drugi wielki sukces Londyńczyków, jeżeli chodzi o światowe nagrody.
Postawienie naszego serialu w jednej lidze z Lost, czy Desperatkami jest wielkim wyróżnieniem :D

A już jest kręcona druga seria, od jesieni na TVP.
Awatar użytkownika
Damians

A od dzisiaj powtórki Londyńczyków po 20.00 :)
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Chyba sobie obejrzę bo wszyscy chwalą a ja jeszcze ani czołówki nie widziałem :roll:
A w dodatku to bliski mi temat więc chyba zacznę oglądać.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Na pewno obejrzę dzisiaj, zwłaszcza że nie widziałem 1 odcinka. A od września na pewno będę oglądał II serię. To świetny serial moim zdaniem. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Goku

Post autor: Goku »

O! Bardzo fajnie :) Słyszałem, że świetny serial i nawet chciałem ściągać, żeby zobaczyć a jeśli będą powtórki to nie będę musiał :).
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Obejrzałem 1 odcinek i jestem zadowolony. Zacznę od czołówki, baaaardzo mi się podoba, muzyka pasuje chociaż zmieniłbym w tym pokazywanie postaci ale jest 9/10. Ogólnie reżyseria i scenariusz na poziomie naprawdę dobrym a co do postaci i wątków.

Związek Wojtka i Asi chyba dobiegł końca o ile chłopak nie jest już martwy. Biedna Asia w sumie została sama, bez nikogo znajomego, bez pracy, bez faceta i do tego nie ma nic, ani ubrań ani pieniędzy. Przynajmniej ma mieszkanie hehe i kolege.

Nie wiedziałem ,że Lesław Żurek jest taki przystojny :roll: Andrzej to widać sumienny facet a jego panienka Kinga? Puściła się z jego kolegą żeby wyjechać na wakacje! Blachara... Dobrze ,że poznał Asię, będą śliczną parą :wink:

Marcin i Ewa bez namiętności. On bardzo się cieszy z pobytu w Anglii u żony a ona jakby troche była znudzona albo przestraszona tą wizytą. Synalek też dziwny. Właścicielka domu miła ale chyba jej córka będzie stwarzała problemy. A w jej mieszkaniu pojawił się też Darek, pewnie załatwi Marcinowi pracę.

Nie spodziewałem się ,że serial oparty na faktach. Podoba mi się zwłaszcza ,że Natalia Rybicka to najlepiej zapowiadająca się aktorka w Polsce moim zdaniem i w połączeniu z Lesławem Żurkiem mmm tworzą śliczną parę. Wrażenia po 1 odcinku mega dobre!
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

No to w końcu obejrzałem 1 odcinek (widziałem wszystkie oprócz pierwszego i któregoś w środku). :)
Podobały mi się najbardziej sceny w samolocie - Paweł już wtedy poznał Asię. :) A za nimi siedzieli Staś i Marcin. Darek znał Wojtka - zapomniałem o tym.
Niezłe sceny były z Andrzejem w tym klubie oraz jak Marcin chciał się kochać z Ewą :lol: (już widać, że Ewa coś ukrywa ::chytry:: ).
Byli prawie wszyscy główni bohaterowie oprócz Marioli.

Ogólnie - nadal zamierzam oglądać powtórki, a potem II serię. :D
Awatar użytkownika
Damians

Marek, a Ty nie znasz spoilerów??

Też nie widziałem któregoś tam odcinka ze środka, ale też - jak DeaconFan- mam zamiar oglądać powtórki, a co tam :P
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Nigdy nie oglądałem serialu, nie znam spoilerów więc jestem jak nowy w tym serialu i mam nadzieje ,że serial jest warty oglądalnia i tak ciekawy jak 1 odcinek!
Nobody does it better
Goku

Post autor: Goku »

Mi także podobał się 1 odcinek! :) Na razie polubiłem Asię, Pawła i Andrzeja. :)

Mam wrażenie, że Ewa ma kochanka!

Nie podoba mi się tylko to, że Wielka Brytania została tu ukazana jako strasznie złe miejsce, do którego w ogóle nie powinno się jeździć ::kwasny::
ODPOWIEDZ