Pomoc domowa (The Nanny)/Niania
W sobotę wieczorem też oglądnąłem "Nianię", ale zapomniałem o tym napisać. Wg mnie oryginał jest lepszy (oryginał czegokolwiek zawsze jest najlepszy
). W naszej wersji strasznie lubię mamę Frani. Zawsze się tak objada
Dobre było ostatnio jak były z Franią w restauracji, gdzie ma się odbyć wesele i koleś z tej restauracji pytał się czy wybiorą przystawki w ciemno, czy degustacja i Teresa oczywiście: "Degustacja, degustacja"
Niby nie ma w tym nic szczególnego, ale ona to genialnie zagrała i wogóle zawsze z niej się najwięcej śmieję.
A tak, że moim zdaniem nasi aktorzy lepiej grają te sceny od pierwowzorów.Adex-fan Brooke pisze:więc nie wiem jak może bardziej bawić.
To tak, jak z jakąś piosenką - jest jedna, ale zaśpiewa ją pięć różnych osób, dla jednych oryginał będzie dalej najlepszy, a inni wybiorą wersje innego wykonawcy i uznają ją za najlepszą.
- Pottermaniack
Zgadzam sie w 100%. Może mało oglądaliscie oryginalna wersję. Aktorzy grajacy w oryginale są śmieszni juz sami w sobie (tak jak np napisał Adex głosy aktorów ale nie tylko). A polska wersja żeruje tylko na smiesznym scenariuszu. Poza tym gwiazdy występujące gościnnie.Adex-fan Brooke pisze:Bez żartów! Aktorzy z oryginału są najlepsi! Przede wszystkim mama i babcia Fran są lepsze no i sam głos oryginalnej Fran, ale polska podróba też jest dobra, tylko że to podróba a polskie realia a scenariusz kalka oryginału, więc nie wiem jak może bardziej bawić.
Tomala napisał/a:
Z tym też się zgadzam.. Wg mnie oryginał jest lepszy (oryginał czegokolwiek zawsze jest najlepszy)..
Ostatnio zmieniony 2009-08-02, 21:11 przez mailo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pottermaniack
- Adex-fan Brooke
Może raczej nie znasz np. gwiazd zagranicznych używanych do żartu a w Polsce użyte są gwiazdy polskie, ok rozumiem, co jednak nie zmienia faktu że oryginał produkcji/aktorów/pomysłu jest lepszy i bez niego i jego sukcesu nic by nie było.Pottermaniack pisze:Może, dlatego że jest oparta na polskich realiach, niektóre dialogii w oryginale nie śmieszą tak, jak powinny, bo nie żyjemy w tamtej kulturze i nie są to nasze realia.Adex-fan Brooke pisze: tylko że to podróba a polskie realia a scenariusz kalka oryginału, więc nie wiem jak może bardziej bawić.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Adex-fan Brooke
To jakoś mało tych nowych odcinków, ale fakt tak się właśnie kończy oryginał.
A czy był odcinek z wyobraźnią bójki Frani i Karoliny wyglądających na wzór Krystle i Alexis z "Dynastii" jak w oryginale serialu??
A czy był odcinek z wyobraźnią bójki Frani i Karoliny wyglądających na wzór Krystle i Alexis z "Dynastii" jak w oryginale serialu??
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Adex-fan Brooke
A może kojarzysz numer odcinka? lub jest to gdzieś do zobaczenia?Damians pisze:Był.Adex-fan Brooke pisze:A czy był odcinek z wyobraźnią bójki Frani i Karoliny wyglądających na wzór Krystle i Alexis z "Dynastii" jak w oryginale serialu??
A za tydzień będzie ten odcinek wymyślony przez polskich scenarzystów.
Wczoraj pożegnaliśmy "Nianię" a tu nikt nic nie pisze.
Ja serialu regularnie nie oglądałem (jedynie 1. serię), ale bardzo lubiłem popatrzeć.
Ostatni odcinek bardzo fajny. Miał wyraźnie pożegnalny charatker z tą wyprowadzką. A to zakończenie z aktorami skopiowane z oryginału. "Pomocy domowej" też nigdy regularnie nie oglądałem, ale tak się złożyło, że widziałem ostatni odcinek na TVN7 i zakończenie było takie samo.
Ja serialu regularnie nie oglądałem (jedynie 1. serię), ale bardzo lubiłem popatrzeć.
Ostatni odcinek bardzo fajny. Miał wyraźnie pożegnalny charatker z tą wyprowadzką. A to zakończenie z aktorami skopiowane z oryginału. "Pomocy domowej" też nigdy regularnie nie oglądałem, ale tak się złożyło, że widziałem ostatni odcinek na TVN7 i zakończenie było takie samo.
-
Dawidek
- Administrator
Musiałem obejrzeć ostatni odcinek "Nianii".
Zakończenie mi się spodobało. Trochę smutne, że wszyscy opuszczali ten dom. Pożegnanie na scenie - jak na serial trochę nietypowe.
Ale zamierzone, z tego co pisze Tomala.
rozwalił mnie ślub w trakcie porodu Frani.
Nie oglądałem regularnie tego serialu, ale trochę "Nianii" będzie brakować.
Zakończenie mi się spodobało. Trochę smutne, że wszyscy opuszczali ten dom. Pożegnanie na scenie - jak na serial trochę nietypowe.
rozwalił mnie ślub w trakcie porodu Frani.
Nie oglądałem regularnie tego serialu, ale trochę "Nianii" będzie brakować.
- Adex-fan Brooke
Ostatni odcinek jak wszystkie inne dokładna kalka oryginału, więc nie ma co komentować, ok i tyle, bardzo udana podróba, ale jednak podróba.
- Liason-fanka