Pomoc domowa (The Nanny)/Niania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

W sobotę wieczorem też oglądnąłem "Nianię", ale zapomniałem o tym napisać. Wg mnie oryginał jest lepszy (oryginał czegokolwiek zawsze jest najlepszy :wink: ). W naszej wersji strasznie lubię mamę Frani. Zawsze się tak objada :lol: Dobre było ostatnio jak były z Franią w restauracji, gdzie ma się odbyć wesele i koleś z tej restauracji pytał się czy wybiorą przystawki w ciemno, czy degustacja i Teresa oczywiście: "Degustacja, degustacja" ::loll:: Niby nie ma w tym nic szczególnego, ale ona to genialnie zagrała i wogóle zawsze z niej się najwięcej śmieję.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Adex-fan Brooke pisze:więc nie wiem jak może bardziej bawić.
A tak, że moim zdaniem nasi aktorzy lepiej grają te sceny od pierwowzorów.
To tak, jak z jakąś piosenką - jest jedna, ale zaśpiewa ją pięć różnych osób, dla jednych oryginał będzie dalej najlepszy, a inni wybiorą wersje innego wykonawcy i uznają ją za najlepszą.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Popieram Damiansa i też uważam, że nasza wersja jest lepsza od oryginału :) Fran i Frania są równie dobre, jednak pan Skalski jest dużo lepszy od swojego odpowiednika, tak samo Kondzio, nie wspomnę już o Karolinie, która jest po prostu boska :D W The Nanny podoba mi się Val, bije na głowę Jolkę.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:Bez żartów! Aktorzy z oryginału są najlepsi! Przede wszystkim mama i babcia Fran są lepsze no i sam głos oryginalnej Fran, ale polska podróba też jest dobra, tylko że to podróba a polskie realia a scenariusz kalka oryginału, więc nie wiem jak może bardziej bawić.
Zgadzam sie w 100%. Może mało oglądaliscie oryginalna wersję. Aktorzy grajacy w oryginale są śmieszni juz sami w sobie (tak jak np napisał Adex głosy aktorów ale nie tylko). A polska wersja żeruje tylko na smiesznym scenariuszu. Poza tym gwiazdy występujące gościnnie.

Tomala napisał/a:
. Wg mnie oryginał jest lepszy (oryginał czegokolwiek zawsze jest najlepszy :wink: )..
Z tym też się zgadzam.
Ostatnio zmieniony 2009-08-02, 21:11 przez mailo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Adex-fan Brooke pisze: tylko że to podróba a polskie realia a scenariusz kalka oryginału, więc nie wiem jak może bardziej bawić.
Może, dlatego że jest oparta na polskich realiach, niektóre dialogii w oryginale nie śmieszą tak, jak powinny, bo nie żyjemy w tamtej kulturze i nie są to nasze realia.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pottermaniack pisze:
Adex-fan Brooke pisze: tylko że to podróba a polskie realia a scenariusz kalka oryginału, więc nie wiem jak może bardziej bawić.
Może, dlatego że jest oparta na polskich realiach, niektóre dialogii w oryginale nie śmieszą tak, jak powinny, bo nie żyjemy w tamtej kulturze i nie są to nasze realia.
Może raczej nie znasz np. gwiazd zagranicznych używanych do żartu a w Polsce użyte są gwiazdy polskie, ok rozumiem, co jednak nie zmienia faktu że oryginał produkcji/aktorów/pomysłu jest lepszy i bez niego i jego sukcesu nic by nie było.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku

Post autor: Goku »

Przypominam, że w najbliższą sobotę na TVN o 20.00 ostatni odcinek "Niani" :).
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

To jakoś mało tych nowych odcinków, ale fakt tak się właśnie kończy oryginał.
A czy był odcinek z wyobraźnią bójki Frani i Karoliny wyglądających na wzór Krystle i Alexis z "Dynastii" jak w oryginale serialu??
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Damians

Adex-fan Brooke pisze:A czy był odcinek z wyobraźnią bójki Frani i Karoliny wyglądających na wzór Krystle i Alexis z "Dynastii" jak w oryginale serialu??
Był.

A za tydzień będzie ten odcinek wymyślony przez polskich scenarzystów.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Damians pisze:
Adex-fan Brooke pisze:A czy był odcinek z wyobraźnią bójki Frani i Karoliny wyglądających na wzór Krystle i Alexis z "Dynastii" jak w oryginale serialu??
Był.

A za tydzień będzie ten odcinek wymyślony przez polskich scenarzystów.
A może kojarzysz numer odcinka? lub jest to gdzieś do zobaczenia?
Awatar użytkownika
Damians

Numera nie kojarzę, bo bardzo rzadko oglądam Nianię.
Pamiętam tylko, że w ŚS było właśnie ich zdjęcie, Frania w takim wielkim czerwonym kostiumie, Karolina chyba w białym i właśnie podpis, że coś tam z Dynastią to związane. To było dosyć dawno temu.
Tomala

Post autor: Tomala »

Wczoraj pożegnaliśmy "Nianię" a tu nikt nic nie pisze.
Ja serialu regularnie nie oglądałem (jedynie 1. serię), ale bardzo lubiłem popatrzeć.
Ostatni odcinek bardzo fajny. Miał wyraźnie pożegnalny charatker z tą wyprowadzką. A to zakończenie z aktorami skopiowane z oryginału. "Pomocy domowej" też nigdy regularnie nie oglądałem, ale tak się złożyło, że widziałem ostatni odcinek na TVN7 i zakończenie było takie samo.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Musiałem obejrzeć ostatni odcinek "Nianii". :D

Zakończenie mi się spodobało. Trochę smutne, że wszyscy opuszczali ten dom. Pożegnanie na scenie - jak na serial trochę nietypowe. :wink: Ale zamierzone, z tego co pisze Tomala.
rozwalił mnie ślub w trakcie porodu Frani. ::loll:: ::loll::
Nie oglądałem regularnie tego serialu, ale trochę "Nianii" będzie brakować. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Ostatni odcinek jak wszystkie inne dokładna kalka oryginału, więc nie ma co komentować, ok i tyle, bardzo udana podróba, ale jednak podróba.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja nie ogladalam ostatniego odcinka Niani akurat, ale pamietam, ze jak jakis czas temu zrobilam sobie maraton oryginalu to tak smutno mi sie zrobilo jak sie skonczyl ostatni odcinek. The Nanny to naprawde jeden z lepszych sitcomow jakie kiedykolwiek ogladalam.
ODPOWIEDZ