Newsy ze świata seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

Pottermaniack pisze:Bo TVP adresowane jest do wszystkich, a nie do grupy 16-49. :P
Ja bym powiedział prędzej, że do 50+ z niewielkimi wyjątkami, ale to może tylko moje zdanie ::loll::
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Chyba Goku w ostatnich latach nie oglądałeś TVP. :lol: A wracając do tematu, to kiedy ruszają poszczególne ramówki i kiedy będzie można zobaczyć nowe / premierowe odcinki seriali?
Tomala

Post autor: Tomala »

Pottermaniack pisze:A wracając do tematu, to kiedy ruszają poszczególne ramówki i kiedy będzie można zobaczyć nowe / premierowe odcinki seriali?
We wrześniu, jak zawsze :wink:
Goku

Pottermaniack pisze:Chyba Goku w ostatnich latach nie oglądałeś TVP. :lol:
A no niestety, oglądałem. Wciąż tylko "Klan", "Plebania", "Doręczyciel", "Ojciec Mateusz", "Złotopolscy", "Na Dobre i na Złe", "Ranczo" i miliard innych shitów(jedynie "Londyńczycy" się wyróżniają) pisanych z myślą o emerytach. Teraz jeszcze dochodzi do tego "Dom nad Rozlewiskiem"... Oczywiście trzeba jeszcze pamiętać o paśmie "Okruchy Życia", które występuje codziennie wieczorem na obu TVP tylko pod innymi nazwami, żeby nie było, że tylko ciągle "Okruchy Życia" lecą...
Tomala

Goku pisze:A no niestety, oglądałem. Wciąż tylko "Klan", "Plebania", "Doręczyciel", "Ojciec Mateusz", "Złotopolscy", "Na Dobre i na Złe", "Ranczo" i miliard innych shitów(jedynie "Londyńczycy" się wyróżniają) pisanych z myślą o emerytach. Teraz jeszcze dochodzi do tego "Dom nad Rozlewiskiem"...
To wszystko kwestia gustu :wink: Ja np. wogóle nie lubię "Londyńczyków", a uwielbiam "M jak miłość". "Ranczo" ogląda dużo moich znajomych w moim wieku. Z tym 50+ to spora przesada. "Dom nad Rozlewiskiem" pewnie będą oglądały głównie kobiety w wieku 30-40 lat. Wydaje mi się, że to będzie coś dla nich, ale mogę się mylić. W każdym razie ja mam zamiar to oglądać.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

TVP jest skierowany do różnorodnej widowni. Tak na marginesie - przydałaby się w TVP megarewolucja programowa.

Dziś w "Faktach" uchylono rąbka tajemnicy "Naznaczonego". Każdy odcinek będzie odrębną całością - a przez wszystkie odcinki będzie przewijać się jakiś tajemniczy wątek. Mało, ale zawsze coś. :|
"Grzeszni i bogaci" - mogą być fajne. H. Śleszyńską kojarzę z "Daleko od noszy" (jeden z trzech udanych projektów Polsatu jeśli chodzi o seriale). Ona może być sporym plusem tego serialu. Z ciekawością zerknę na pierwszy odcinek. Mam nadzieję, że będzie się z czego pośmiać. :D
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Goku: jeszcze żałośni "Tancerze" mieli być chyba młodzieżowi :lol:

Ja z kolei czekam na nowe odcinki "Świata wg Kiepskich", mam nadzieję, że będą jechać na cuda i obietnice platformy :P
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A już reklamują nowych Kiepskich, dosyć fajnie to wygląda :)

Ogólnie to się dziwię, że TVN trzeci sezon już serwuje nam reklamówkę propozycji, a TVP i Polsat jeszcze od nich nie zgapili ::kwasny::
No, ale o tym można więcej pisać w temacie Radio i Telewizja, a nie tutaj :wink:
Goku

Damians pisze:Ogólnie to się dziwię, że TVN trzeci sezon już serwuje nam reklamówkę propozycji, a TVP i Polsat jeszcze od nich nie zgapili ::kwasny::
Nie chciałbym widzieć propozycji TVP i Polsatu ;). TVP pewnie nakręciłoby taką reklamówkę z prezenterką, która tłumaczyłaby co jest co i zachęcała, jak to w przerwach na TVP bywa, a Polsat nakręciłby reklamówkę pełną latających słońc lub strzałek, do tego taką półamatorską jak z lat 90' lub jak reklama Sante. Nie lubię oprawy audiowizualnej Polsatu, bo jest taka tandetna i za mało nowoczesna i nie chciałbym oglądać reklamówki w tym stylu ;)
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Goku pisze:
Pottermaniack pisze:Chyba Goku w ostatnich latach nie oglądałeś TVP. :lol:
A no niestety, oglądałem. Wciąż tylko "Klan", "Plebania", "Doręczyciel", "Ojciec Mateusz", "Złotopolscy", "Na Dobre i na Złe", "Ranczo" i miliard innych shitów(jedynie "Londyńczycy" się wyróżniają) pisanych z myślą o emerytach. Teraz jeszcze dochodzi do tego "Dom nad Rozlewiskiem"... Oczywiście trzeba jeszcze pamiętać o paśmie "Okruchy Życia", które występuje codziennie wieczorem na obu TVP tylko pod innymi nazwami, żeby nie było, że tylko ciągle "Okruchy Życia" lecą...
No akurat te seriale co wymieniłeś adresowane są do wszystkich odbiorców, ale trzeba też wspomnieć o "Tancerzach", oni dla emerytów z pewnością nie są, oprócz tego nie wymieniłeś seriali zagranicznych: LOST, Dr House, Rzym, Dynastia Tudorów, Herosi. Do tego jeszcze programy typu Wieczorynka, Teleranek, Ziarno i inne są dla dzieci, "Szkoła Złamanych Serc", "Radiostacja Roscoe" dla nastolatków. Bezpośrednio dla emerytów programów jest mało. A tak na marginesie, to te shity "Ranczo" i "Ojciec Mateusz" miały w tamtym roku ( sezonach jesiennym i wiosennym ) najwyższą oglądalność, nie licząc MJM. :roll: Tylu widzów się myli, że te seriale nie są kiepskie?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Boże, Rafał Rutkowski zagra Alfreda i Manfreda Forresterów, a Bohdan Łazuka Łiljama Forrestera ::cojest:: ::loll:: ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Tomala pisze:
Pottermaniack pisze:A wracając do tematu, to kiedy ruszają poszczególne ramówki i kiedy będzie można zobaczyć nowe / premierowe odcinki seriali?
We wrześniu, jak zawsze :wink:
Tak, ale pytałem o dokładne daty. :wink: Bo że we wrześniu, to oczywiste.

Widział ktoś może oryginał "Grzesznych i Bogatych"? Tam też użyli nazwiska Forrester, czy tylko TVN chce wypromować serial na MNS. ::chytry::
Tomala

Pottermaniack pisze:Tak, ale pytałem o dokładne daty. Bo że we wrześniu, to oczywiste.
To zależy o jakie seriale ci chodzi, bo jak nie wiadomo o które to można wymieniać bez końca. W każdym razie znaczna większość startuje zawsze w 1. tygodniu września.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Chodzi mi o dzień, kiedy pierwsze nowe odcinki ruszą, bo 31 sierpnia to poniedziałek, a 1 wtorek, więc chyba seriale pojawią się 7, chociaż mam nadzieję, że szybciej. :wink:
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Jeśli chodzi o TVN, to wszystko startuje od 7 września (poniedziałek) bądź od weekendu poprzedzającego (6 września - Taniec z Gwiazdami i Milionerzy). :wink:
ODPOWIEDZ