Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Joe pisze:A ja obejrzałem właśnie Requiem do Snu. Bardzo mocny i świetny film. Miażdżące zakończenie. :wink:
A na mnie właśnie nie zrobił tak wielkiego wrażenia, mimo, że większość osób z którymi rozmawiałam, uważa go za świetnyi gorąco poleca. (Nie wchodzi tu w grę efekt przereklamowania, bo oglądałam go przypadkowo dawno temu, kiedy jeszcze nie wiedziałam co to). Może potrzebuję silniejszych bodźców :P
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

Każdego rusza co innego. :wink: Przyznam, że początek mnie nużył, już zaczynałem sobie wyrabiać zdanie, że film przereklamowany, ale kiedy wszyscy zaczęli się "staczać", to zaczęło mnie naprawdę wciągać.Rana na ręce głównego bohatera - bezcenna. :P Nie przypuszczałem, że każda z postaci aż tak skończy, że syn i matka już się nie zobaczą. :wink: Niewiele filmów mam ochotę zobaczyć 2 raz, ale ten na pewno kiedyś jeszcze obejrzę.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

W poniedziałek na TVP2 o 20.40 - Jutro idziemy do kina.
Film ten jest emitowany mniej więcej co pół roku na Jedynce i Dwójce na przemian, a ja zawsze go oglądam. I w poniedziałek też obejrzę :P
Tomala

Post autor: Tomala »

Może popatrzę, bo jakoś jeszcze go nie widziałem. Chyba nic innego, co mnie interesuje, nie będzie leciało o tej porze w tv.
Awatar użytkownika
Damians

Jaka maskara - 12 września na TVP1 po raz pierwszy w TV - film Katyń. A o tej samej porze zaczyna się JOŚ. Pierwszy odcinek może mieć słabą oglądalność, bo większość ludzi wybierze pewnie Katyń ::kwasny::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Co? Cholera, akurat na JOŚ. Oglądałem "Katyń" w kinie, ale z chęcią obejrzałbym sobie jeszcze raz z rodzinką. ::ysz::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Tak samo, widziałem w kinie, a z chęcią obejrzałbym jeszcze raz. Ale cóż, JOŚ jest obecnie najważniejsze :P

Polsat powinien przesunąć rozpoczęcie JOŚ o tydzień xD :evil:
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Bardzo mądry zabieg ze strony TVP 1. Pewnie niezamierzony, ale część widzów wybierze "Katyń".
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja widziałem "Katyń" w kinie i też z chęcią zobaczyłbym jeszcze raz, ale wtedy jest też 1. odcinek 2. edycji "Mam Talent".
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Tim pisze:Bardzo mądry zabieg ze strony TVP 1. Pewnie niezamierzony, ale część widzów wybierze "Katyń".
Oczywiście, że zamierzony. Emisja takiego filmu, w dobie megapopularności reality show,w czasie pierwszych odcinków dwóch tego typu programów w konkurencyjnych stacjach, to przemyślana i sprytna decyzja.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Goku

Post autor: Goku »

Mnie śmieszy bardziej to, że teraz w weekend będzie na TVNie "Generał, zamach na Gibraltarze", który był w kinach jakieś 3 miesiące temu ::loll::
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Ale mi wybór :lol: Pewnie większość wybierze "Katyń", bo Polacy lubią być ofiarami i się dołować.
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Widział ktoś w piątek na TVP1 film "Za wszelką cenę"? O tej fryzjerce, która chciała być bokserką? Widziałem ten film już 3 razy, ale za każdym razem robi na mnie wrażenie. W życiu nie widziałem smutniejszego filmu :roll:
Goku

Post autor: Goku »

Byłem dzisiaj na "Galeriankach". Naprawdę fajny i mocny film. Wreszcie realistycznie pokazana polska młodzież, a poza tym ciekawy i kontrowersyjny temat. I genialne gra aktorska dziewczyn wcielających się w Alicję i Milenę! Zdecydowanie polecam!

Ale najlepsze jest to, że wracając z Łodzi tramwajem byłem świadkiem rozmowy dwóch nastolatek, których teksty biją na głowę te używane przez "Galerianki" ::loll::.
Awatar użytkownika
Damians

Wczoraj słyszałem o tym filmie.
Ale na pewno nie pójdę, mnie takie filmy jakoś obrzydzają ::kwasny:: Chyba za dużo przerysowanej realistyki, ja tam wolę żyć w świeci słodkości i śliczności Cioci Kasi i Wujka Krzysia :lol:
ODPOWIEDZ