Fringe w języku potocznym oznacza "skraj świadomości". Serial opowiada o niewyjaśnionych zjawiskach paranormalnych.
Wielka popularność filmu za oceanem, zaowocowała rozpoczęciem prac nad drugim sezonem.
W serialu splatają się losy Agentki FBI Olivii Dunham, doktora Waltera Bishopa i jego syna Petera. Cała trójka wspólnie prowadzi niewyjaśnione sprawy z pogranicza nauki.
Choć w zespole pierwsze skrzypce gra ambitna agentka Olivia, niewiele zdziałałaby bez wybitnego naukowca Waltera Bishopa.
Doktor nauk ścisłych, przez wiele lat przebywał w szpitalu psychiatrycznym. Został oskarżony o postradanie zmysłów, gdy ten uwierzył w zjawiska paranormalne. W końcu został uwolniony w zamian za pomoc w rozwiązywaniu "nietypowych" śledztw prowadzonych przez FBI.
Syn Waltera - Peter, równie inteligentny co ojciec, pozostaje sceptyczny wobec rozwiązywanych spraw i postępowania swojego ojca.
Serial z pewnością znajdzie wiernych widzów, nie tylko wśród wierzących w UFO.

Opis i zdjęcie pochodzą ze strony TVNu.
Pierwszy sezon ma 20 odcinków, a drugi zaczyna się 17.09 w USA .
1 odcinek TVN wyemitował 10.09. Kolejne odcinki co tydzień w czwartek ok. 23.50, po filmie. Pora beznadziejna
Ja 1 odcinek oglądnęłam wczoraj i spodobał mi się choć po pierwszych 10 minutach chciałam wyłączyć, ale cieszę sie, że tego nie zrobiłam
Zaskoczył mnie zwrot akcji na końcu odcinka, czyli, że John pracuje dla zleceniodawcy ataku na samolot
A tutaj główni bohaterowie:

Peter, Olivia i dr Bishop
Napewno będę dalej oglądać, tylko nie na TVNie. Mam nadzieję, że kolejne odcinki będą równie ciekawe i zaskakujące
Oglądał ktoś pierwszy odcinek?