Plotkara (Gossip Girl)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Dla mnie ten trójkąt był megarozczarowaniem. Rozdmuchiwali go od kilku tygodni, krążyło tyle plotek kto ma w nim brać udział (były nawet podejrzenia, że będzie w nim Dorota :zeby: ) a w końcu wybrali do tego najmniej ciekawe postacie i to było do przewidzenia. Całkowicie inaczej bym się czuła gdyby w trójkącie wystąpiła dowolna kombinacja postaci Blair, Chuck, Nate, Serena, Tripp ;) Tak samo było z tym gejowskim pocałunkiem Chucka - trąbili o tym przez tyle czasu a to trwało z jedną sekundę. Chociaż ten pocałunek i tak był ciekawszy niż trójkąt. W dzisiejszym odcinku ma być więcej fragmentów z tego co się działo (w zapowiedziach widziałam, że Vanessa przejęła kontrolę i zrzuciła Olivię z łóżka). Bardziej wyczekuję jednak występu Lady Gagi :)

Co do przerwy w emisji to na razie odcinki będą do 11.01.10 (z wyłączeniem grudnia) a potem 6-tygodniowa przerwa i powrót serialu 8.03.10, czyli jeszcze 4 odcinki i przymusowy odpoczynek :(
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
wiwi

A jednak kolejny odcinek dopiero za 2 tygodnie ;/
- dobrze
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Mnie siostra ostatnio wciągnęła niemal na siłę w oglądania tego serialu i strasznie go zachwalała, więc się poddałam.
Wczoraj skończyłam pierwszy sezon i będę oglądać dalej. :mrgreen: Świetny serial - taki lekki, zabawny, dużo się dzieje. :D Jest dla mnie taką odskocznią od Ugly Betty, która już mnie nudzi. ::jezyk::
Póki co nie wiem, co tak wiele osób widzi w tym Chucku - niby jako para z Blair na początku ostatniego odcinka (pierwszego sezonu) byli fajni, ale jak na koniec Chuck, który notabene sam twierdzi, że jest zakochany w Blair, dobiera się do tej dekoratorki, którą widzi pierwszy raz na oczy, chociaż Blair już na niego czeka, to nie rozumiem! On jest głupi. I brzydki. ::jezyk::
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Beja, w 2 sezonie pokochasz Chuck'a :) Będzie go o wiele więcej i będzie można poznać jego różne oblicza :)
Super, że kolejna osoba na forum się wciągnęła :) Pisz na bieżąco kogo lubisz itd :)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ja tez się wciagnałem mucha ! Ogladam teraz 1 sezon i musze powiedziec , że się fajnie rozkręca. Prosze napiszcie w jakim momencie serial jest teraz na TVP bo nie chcę spoilerować. Śmiesznie jak te nastolatki maja zryte berety przez swoich rodziców i sa jakby ich marionetkami - szczególnie Nate, który chyba w ogóle nie ma własnego zdania. Troche zakończenia odcinków na razie mało ekscytujace (może przyzwyczaiłem się do Lost, Heroes, Greys anatomy itp gdzie zawsze sie zastanawiam "co dalej") Ale ogólnie akcja żywa i dużo sie dzieje jak wspomniała Beja.
Prosze napiszcie w jakim momencie serial jest teraz na TVP bo nie chcę spoilerować.
Beja pisze:Póki co nie wiem, co tak wiele osób widzi w tym Chucku On jest głupi. I brzydki. ::jezyk::
Może jego SZALICZKI !!! ??? :lol:
Damian

Post autor: Damian »

Mnie też film wciągnął, oglądając widac od razu, że film ma ..poziom"
Awatar użytkownika
Tęczowy

Z tego co wiem, na TVN7 jest teraz prawie połowa 2 sezonu, więc zdecydowanie nie zaspoilerujecie :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Beja pisze:Póki co nie wiem, co tak wiele osób widzi w tym Chucku
On jest głupi. I brzydki. ::jezyk::
Dla mnie Chuck był najlepszą postacią tego serialu od samego początku, bo jest po prostu postacią ciekawą (a nie np. taką jak wiecznie niezdecydowany Nate). W drugim sezonie (wcześniej wspomniane przez muchę331) faktycznie można zaobserwować ogromną przemianę Chucka. To jest bohater o wielu twarzach, co czyni go interesującym :wink:
Poza tym urzekła mnie gra Eda Westwicka, bo sposób w jaki gra Chucka jest naprawdę specyficzny (np. maniera z jaką Chuck mówi, porusza się itd.) :wink: No i dla mnie akurat Chuck jest przystojny, więc m.in. dlatego też mi się podoba :wink: Nate jest jeszcze bardziej przystojny, ale jest nudny, więc jak dla mnie wygrywa pod każdym względem postać Chucka :serce: :: bow :: :wink:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Rzuciło mi się w oczy w tym serialu to, że rodzice tych "nastolatków" (które w rzeczywistości maja ponad 23 lata :lol: ) to wygladają jakby byli od swoich dzieci maksymalnie 10 lat starsi:) Tylko chyba matka Blair kojarzy mi sie tam z "matką". Kelly Rutherford świetnie sie trzyma. Pamiętam ją jeszcze z "Pokoleń", prawie nic się nie zmieniła.
Awatar użytkownika
Tęczowy

Oglądacie dalej na bieżąco ? :)

Ja jestem po 3x11. Wreszcie mamy długo wyczekiwany przeze mnie wątek Nate'a i Sereny. Ona na razie wybrała Tripp'a, ale jestem przekonany, że za kilka odcinków będzie z Nate'm.
Maureen zna prawdę i jednocześnie tajemnicę Lily (z pewnością chodzi o ojca Sereny, ale ciekawe co dokładnie...) i na pewno będzie sabotować Serenę :)

Fajnie jest też z Dan'em i Vanessą. Myślę, że powinni być razem.

A poza tym uwielbiam Dorotę! :D
Ostatnio zmieniony 2009-12-08, 09:10 przez Tęczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Ja właśnie przed chwilą obejrzałam 3x12 i już nie mogę się doczekać dalszego ciągu :zeby:

Super, że wreszcie jest wątek Sereny i Nate'a :: bow :: I wszystko wskazuje na to, że będą razem :serce: , bo z Trippem to już raczej sprawa zamknięta ::krzyw::
2,5 sezonu czekałam aż wreszcie się doczekałam mojej wymarzonej pary :zeby: :: bow :: :serce:

Fajne sceny z Chuckiem były w 3x12 ::ok:: Ma on jakieś zwidy, widzi swoich rodziców ::jezyk:: Ciekawe czy twórcy jakoś to rozwinią (mam na myśli jakąś chorobę, coś w stylu jak Izzie w Chirurgach która przez raka widywała zmarłego narzeczonego)... :wink:

Ciekawi mnie też wątek Jenny, która najwyraźniej wplątała się w jakąś paskudną sprawę z tym Damienem (czy jak mu tam) ::kwasny:: ::jezyk::

No i jestem jak najbardziej za Danem i Vanessą ::ok:: :: bow :: Dobrze, że Olivia jest na razie out of the picture ::krzyw::

Dorota wymiata :zeby: :: bow :: A najfajniejsze jest to, że twórcy wykorzystują fakt, że aktorka jest Polką i w 3x11 znów mogliśmy usłyszęc jak Dorota mówi po polsku :zeby: :: bow ::

Gossip Girl ROCKS! :: bow :: :serce:
Awatar użytkownika
wiwi

No ostatni odcinek, czyli 3x12 w końcu był taki jak powinien - w końcu jakieś wspólne sceny Chucka i Blair i Chuck pojawił się na dłużej niż minutę, co było standardem w większości odcinków trzeciej serii. Chuck nie widział zwidów obojga rodziców, jego matka żyje! Na necie są zdjęcia z planu gdzie kręcą wspólne sceny z Blair, Chuckiem i jego matką. Ciekawa jestem czemu ojciec Chucka go okłamywał i wmawiał, że jego matka umarła gdy go rodziła... Fajnie jednak, że się pojawi. Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków, a one niestety dopiero w marcu! Poniżej zamieszczam link do reklamy kolejnych odcinków Gossip Girl:
http://www.youtube.com/watch?v=3YqAl9Ctslc
- dobrze
Awatar użytkownika
kimberly1990

:shock: To mnie zaskoczyłaś, wiwi, z tą matką Chucka :shock: Ale super, bo będą z Chuckiem na pewno fajne sceny i w końcu jakiś interesujący wątek :mrgreen:
Szkoda tylko, że musimy tak długo czekać :(
Goku

Post autor: Goku »

Już jakiś czas temu nadrobiłem i oglądam na bieżąco :).

Moja ulubiona postać to zdecydowanie Serena :). Chociaż ogólnie prawie wszystkich lubię. Nie znoszę jedynie Dan'a! Lubiłem go w pierwszym sezonie, ale od drugiego strasznie mnie wkurza :/.

Fajnie, że Jenny i Eric wreszcie się pogodzili, choć ich konflikt był jednym z ciekawszych wątków tego sezonu(fajnie oglądało się walczące ze sobą dwie z moich ulubionych postaci nie będące Sereną i Blair ;)), ale Jenny teraz wpadła w złe towarzystwo i zdecydowanie potrzebuje przyjaciela, by ją z tego wyciągnął.

Nareszcie będzie Serena&Nate! :D Czekałem na to od 1 sezonu :). Zdecydowanie najbardziej do siebie pasują i z wyglądu i z charakteru(a scena ich pocałunku z 2x01 to jedna z moich ulubionych). Chociaż fajne też były pary Nate&Vanessa oraz Serena&Carter.

Nie chcę pary Dan&Vanessa! Uwielbiam Vanessę i moim zdaniem powinni jej znaleźć kogoś lepszego!

A ta Maureen jest beznadziejna :/. Mam nadzieję, że Lily i Rufus sobie wszystko wyjaśnią.

Czyżby matka Chuck'a żyła? O_o
Awatar użytkownika
Tęczowy

Super, że oglądasz na bieżąco Goku i to te same seriale, co ja, czyli 90210, OTH, Gossip Girl, Skins xD Ja się jeszcze planuję zabrać za The Vampire Diaries :)

No i lubisz te same postaci, co wszyscy na forum :D
ODPOWIEDZ