Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

Adex-fan Brooke pisze:Co pokazywali o Tik Taku? Bardzo lubiłem, zdecydowanie za nisko na tej liście, tak samo Teleexpress.
Przede wszystkim wszyscy mówili, że pamiętają tę piosenkę i pokazywali różne fragmenty i tę piosnkę prawie cały czas było słychać w tle. Nie pamiętam co jeszcze. W tygodniu jest jeszcze dużo powtórek tego programu.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Kiedyś jak byłam mała Tik Tak był w moim mieście :) Pamiętam, że razem z bratem kupiliśmy sobie takie plastikowe daszki do noszenia na głowie z napisem "tik tak" ;) A z programów, które wymienił Tomala uwielbiałam "Czar Par" - oglądaliście?
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

No nie Tomala naprawde pamietasz Tik-taka a masz 16 lat ? Ja pamietam , ze to lecialo kiedy bylem bardzo, bardzo maly. Jedyne co pamietam to piosenki Fasolek :lol:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ja Tik-tak też pamiętam :D
Tomala

mailo pisze:No nie Tomala naprawde pamietasz Tik-taka a masz 16 lat ? Ja pamietam , ze to lecialo kiedy bylem bardzo, bardzo maly. Jedyne co pamietam to piosenki Fasolek
Ja właściwie też pamiętam tylko piosenki i to, że bardzo to lubiłem. Ale jednak pamiętam :mrgreen:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja zapomniałem skomentować drugą część. Co tam było? Między innymi "Bar", "Fakty", "WC Kwadrans", "Polskie ZOO", "Pegaz". Więcej nie pamiętam teraz. Jedno napiszę - "Faktów" i "Baru" być nie powinno.

Co do mimionego odcinka - "Teleexpress" jest w sam raz, może z tego powodu, że nie lubię tego programu.
Z "Czar Par" i "Tik Tak" mam miłe wspomnienia. :D
Dawidek
Administrator

W czwartym odcinku serii było bardziej "współcześnie", lata 90 i współczesne hity. Zdecydowanie za wysoko moim zdaniem są "YCD" i "JOŚ". Na moje oko, oba programy powinny być poza rankingiem, albo gdzieś koło 60 miejsca. Najlepiej wg mnie trafili z "Randką w ciemno" - idealnie na 29 miejscu. Na uwagę zasługuje też "Wideoteka dorosłego człowieka" - dobra, adekwatna lokata. Zapomniano tylko dodać info o poprzedniczce czyli "Dozwolone od lat 40.", program ten sam, lecz pod inną nazwą.
Po za tym byli "Wieczór z Alicją", "Lalamido", "Kropka nad i", "Uwaga". Ten ostatniego już nie oglądam ze względu, że za dużo w nim "tabloidu", choć nie mogę mu odebrać tez i misyjności - przykładem niech będzie tu afera Constaru, czy Biedronki.
Awatar użytkownika
Damians

Dawidek pisze:Zdecydowanie za wysoko moim zdaniem są "YCD" i "JOŚ"
Jak możesz oceniać JOŚ, skoro nie widziałeś ani jednego odcinka??

Dla mnie to najlepszy program w historii telewizji. Jeżeli jakiś program potrafi odmienić kogoś życie, a ten program odmienił życie wielu ludzi - w tym moje, to nie jest to zwykły program, o którym za chwile się zapomni. Ja będę pamiętał JOŚ do końca życia i jeszcze mam zamiar wnukom przekazać płytę z występami z programu.
Tomala

Damians pisze:
Dawidek pisze:Zdecydowanie za wysoko moim zdaniem są "YCD" i "JOŚ"
Jak możesz oceniać JOŚ, skoro nie widziałeś ani jednego odcinka??

Dla mnie to najlepszy program w historii telewizji. Jeżeli jakiś program potrafi odmienić kogoś życie, a ten program odmienił życie wielu ludzi - w tym moje, to nie jest to zwykły program, o którym za chwile się zapomni. Ja będę pamiętał JOŚ do końca życia i jeszcze mam zamiar wnukom przekazać płytę z występami z programu.
Damians, to jest dla mnie takie zabawne jak czytam o tym, jak JOŚ zmieniło twoje życie ::loll:: Nie żebym się naśmiewał, ale bawi mnie to :wink:

We wczorajszym odcinku pojawiły się też "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza". Nie lubię tego. To jest takie nudne.
YCD bardzo lubię i cieszę się, że jest w rankingu.
"Wideotekę..." czasem oglądam trochę z rodzicami, bo oni to bardzo lubią. Czasem mnie to nawet zaciekawi, ale rzadko. Najbardziej lubię muzyczkę z czołówki xD
"Kropki nad i" nienawidzę z oczywistego powodu - Monika Olejnik to jedna z najbardziej nieobiektywnych dziennikarek w Polsce.
"Lalamido" i "Wieczoru z Alicją" nie pamiętam.
"Uwaga" zdecydowanie za wysoko. Kiedyś lubiłem, ale już od dawna tego nie oglądam.
"Randkę w ciemno" uwielbiałem, ale znowu jak w przypadku innych programów, jak teraz to zobaczyłem, to nie wiem jak taka żenada, mogła być taka popularna.
Awatar użytkownika
Damians

Tomala pisze:Nie żebym się naśmiewał, ale bawi mnie to :wink:
Bo to jest śmieszne, ale prawdziwe :lol:
Mnie też trudno uwierzyć, że z pozoru zwykły program telewizyjny mógł płynąć na moje całe życie. Ale tak się stało :lol:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Damians pisze:
Tomala pisze:Nie żebym się naśmiewał, ale bawi mnie to :wink:
Bo to jest śmieszne, ale prawdziwe :lol:
Mnie też trudno uwierzyć, że z pozoru zwykły program telewizyjny mógł płynąć na moje całe życie. Ale tak się stało :lol:
A jak wpłynął i w jaki sposób je odmienił?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

W temacie o JOŚ już o tym pisałem, nie będę się powtarzał.
Dawidek
Administrator

Damians, nie widziałem tego programu, tak jak i wielu wymienionych w tym programie. To, że Ciebie program odmienił, nie oznacza, że on miał aż tak wielki wpływ na Polaków. W porównaniu z innymi programami telewizyjnymi, nie widzę, by miał on jakiś przełomowy wpływ na polskie media i polskich widzów. To nie pierwszy i nie ostatni program tego typu w polskiej telewizji. "JOŚ" raczej nie jest przełomem w polskiej telewizji i dlatego nie powinien być w tym rankingu.
Ostatnio zmieniony 2009-12-01, 21:49 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damians

Dalej nie rozumiem jak możesz oceniać program, którego nie widziałeś.
A podjąłbyś się oceny jakiejś książki lub skrytykowałbyś jakiś film, którego nie widziałeś, tylko coś tam o nim słyszałeś?
Nie wolno tak robić.
Dawidek
Administrator

Ty nadal nie rozumiesz o co mi chodzi. Moja ocena jest powierzchowna, bo przyznaję, że nie widziałem tego programu, poza urywkami i kilkoma materiałami na YT. Ale zauważ, że ten program naśladuje wcześniejsze programy, chociażby "Szansę na sukces" czy "Drogę do gwiazd", czy nawet "Idol". To prawda, to nie są identyczne formaty, ale w każdym z nich występują amatorzy lub półamatorzy. Ten ranking w TVN Style przedstawia programy najbardziej kontrowersyjne, przełomowe dla polskiej TV, z osobowościami, albo takie, które wniosły nową jakość itp. Ja nadal nie widzę, by ten program spełniał, któryś z powyższych kryteriów. Osobowość prowadzących - Ibisz znany jest od dawna, można tu nad Cichopkową dyskutować, nowa jakość - wątpliwe, skoro już w kilku programach śpiewali ludzie, którzy nie parają się na co dzień śpiewaniem. Autorzy "66najbardziej niezapomnianych..." kerują się nie tylko wynikami oglądalności, ale także innymi kryteriami, co pokazuje program w całości. W kilku przypadkach ich opinie, moim zdaniem, są mylne "JOŚ", "YCD" i "GTNL" nie powinny się znaleźć w tej grupie. Ty, Damians, odbierasz ten program emocjonalnie, bo Ci się bardzo podobał. I cieszę się, że wywarł na Tobie tak pozytywne wrażenie. :wink:
ODPOWIEDZ