Ja uwielbiam wszelką fantastykę i mnie się serial bardzo podobał.
Też obejrzałem ostatni odcinek (jak i wszystkie pozostałe), najbardziej zaskoczył mnie Radler - kompletnie się tego nie spodziewałem.

Myślałem, że to ten drugi zakonnik jest jakiś podejrzany...
I w ogóle nie czytałem spoilerów do tego serialu, chciałem mieć ten element zaskoczenia (to jeden z nielicznych seriali, do których nie czytam spoilerów

), no i miałem.
Ostatnio tylko przypadkiem wszedłem na FilmWeb poczytać o tym serialu, patrzę a tu jakiś kretyn w nazwie tematu pisze "Tadeusz zginie poświęcając się za Natkę". Wściekłem się, bo myślałem, że takie będzie zakończenie i do końca już byłem tego niemal pewien. Ale sam koniec przyniósł miłe zaskoczenie.

Lubię jak dobro zwycięża zło.
Pojawił się Andrzej Grabowski - szyper Puchalik z pierwszego odcinka. Fajnie, że było nawiązanie do początku z tą łodzią i kobietą, co ją tam znalazł Grabowski.
Podobał mi się też wątek z agencją, fajnie, że ten agent Skowroński na końcu tak pomagał Tadeuszowi, trochę szkoda, że zginął.
Co do Naznaczonego, a innych filmów i książek, to ja też zauważyłem parę podobieństw - te "blizny"właśnie jak z HP, poza tym te rysunki Natki chyba jak z "Ringu", czy czegoś tam i pierwszy odcinek coś ala Titanic.
Ogólnie serialem (pierwszym tego typu w Polsce!!) jestem dość usatysfakcjonowany, zakończenie dość dobre i nawet niezłe te efekty specjalne.
I serial trzeba też pochwalić za wielkie gwiazdy w każdym chyba odcinku: Grabowski, Więckiewicz, Szyc, Zamachowski, Polk, Segda, Olbrychski, Dorociński...
Ma ktoś jakieś info, czy będzie ewentualna II seria (chociaż powątpiewam

)??