Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze:Ty nadal nie rozumiesz o co mi chodzi. Moja ocena jest powierzchowna, bo przyznaję, że nie widziałem tego programu, poza urywkami i kilkoma materiałami na YT. Ale zauważ, że ten program naśladuje wcześniejsze programy, chociażby "Szansę na sukces" czy "Drogę do gwiazd", czy nawet "Idol". To prawda, to nie są identyczne formaty, ale w każdym z nich występują amatorzy lub półamatorzy. Ten ranking w TVN Style przedstawia programy najbardziej kontrowersyjne, przełomowe dla polskiej TV, z osobowościami, albo takie, które wniosły nową jakość itp. Ja nadal nie widzę, by ten program spełniał, któryś z powyższych kryteriów. Osobowość prowadzących - Ibisz znany jest od dawna, można tu nad Cichopkową dyskutować, nowa jakość - wątpliwe, skoro już w kilku programach śpiewali ludzie, którzy nie parają się na co dzień śpiewaniem. Autorzy "66najbardziej niezapomnianych..." kerują się nie tylko wynikami oglądalności, ale także innymi kryteriami, co pokazuje program w całości. W kilku przypadkach ich opinie, moim zdaniem, są mylne "JOŚ", "YCD" i "GTNL" nie powinny się znaleźć w tej grupie. Ty, Damians, odbierasz ten program emocjonalnie, bo Ci się bardzo podobał. I cieszę się, że wywarł na Tobie tak pozytywne wrażenie. :wink:
To tak samo jak kiedyś fani PB mi wmawiali w tym temacie, że ten serial na pewno będzie w "66 niezapomnianych serialach" bo miał niby duzą oglądalność a ja mówiłem, że nie. W końcu byli tylko Lost i DH. Trzeba patrzeć obiektywnie.
Tomala

Post autor: Tomala »

We wczorajszym odcinku zobaczyliśmy:

27. Familiada
26. Mam Talent
25. 5 10 15
24. 997
23. Koło Fortuny
22. Kuba Wojewódzki
21. Pieprz i Wanilia
20. Milionerzy
19. Bezludna Wyspa

W sumie uważam, że wszystkie programy są na właściwych miejscach, oprócz "Bezludnej Wyspy". To był fajny program, ale bez przesady. Ogólnie o niebo lepiej było jak Nina Terentiew była w dwójce.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ten odcinek wg mnie był dużą autopromocją programów TVN. Zdecydowanie za wysoko są "Mam Talent" - dopiero jest drugi rok i moim trwa za krótko by znaleźć się w tym rankingu na tak wysokim miejscu. Nie pogniewałbym się, gdyby był gdzieś koło 65 miejsca, albo poza programem. Zdecydowanie za wysoko też "Kuba Wojewódzki". I nie rozumiem, czemu "Milionerzy" są wyżej od "Koła Fortuny"? Pamiętam teleturniej Pijanowskiego z początku lat 90-tych, to był prawdziwy hit Dwójki. Skutkiem tego było mnóstwo reklam przed, w trakcie (teleturniej w początkach emisji był przerywany reklamami jak "Milionerzy" dziś). "Pieprz i Wanilia" powinien był się znaleźć w pierwszej dziesiątce.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Koło fortuny dałbym jeszcze wyżej bo pamiętam że to było bardzo popularne.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Kolejny, chyba przedostatni odcinek serii, za nami.

Kolejna okazja do promowania programów TVN. "Szymon Majewski Show" za wysoko. Nie mówię, że ma go nie być, ale nie na 15 miejscu, tylko gdzieś koło 50. Zdecydowanie za wysoko, bo na 11 jest "Cela nr". Prawdę mówąc, ten program miał pewną siłę rażenia - poruszał temat tabu - czyli temat Polaków przebywających w więzieniach na innych kontynentach.
"Jaka to melodia" i "Koło Fortuny" powinny sie zamienić miejscami.
Tomala

Podam pełną listę:

18. Idol
17. Z kamerą wśród zwierząt
16. Kabaret Starszych Panów
15. Szymon Majewski Show
14. Zrób to sam
13. Jaka to melodia
12. Sensacje XX wieku
11. Sonda
10. Cela

"Idol" na odpowiednim miejscu. Uwielbiałem ten program. Mógłby wrócić.
"Z kamerą wśród zwierząt" chyba nie pamiętam, "Kabaretu...", "Zrób to sam", "Sensacji..." i "Sondy" na pewno nie pamiętam.
"Szymon Majewski Show" za wysoko. Ten program taki super był dawno temu. Teraz to głównie Majewski się sam z siebie śmieje ::plask wczolo:
"Jaka to melodia" też trochę za wysoko. Ale ktoś tam powiedział bardzo słuszą uwagę: to oglądają głównie babcie. Np. moja to ubóstwia ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tomala pisze:Ale ktoś tam powiedział bardzo słuszą uwagę: to oglądają głównie babcie. Np. moja to ubóstwia ::loll::
Wypraszam sobie, ja nie jestem babcią xDD
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja pamiętam doskonale "Sensacje...", ja za tym nie przepadałem, ale mój tata to lubił oglądać. :wink:

Zgadzam się, SMS jest stanowczo za wysoko. Lubię ten program, ale nie powinien być na tym miejscu.

A co do "Jakiej to melodii" to moja mama bardzo chwali ten program, podoba jej się, że co rusz są zapraszane jakieś gwiazdy muzyczne, sporadycznie oglądam więc razem z nią. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

DeaconFan pisze:podoba jej się, że co rusz są zapraszane jakieś gwiazdy muzyczne
Danzel, Shaun Baker albo InGrid to tam chyba mają stały etat ::loll::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tomala pisze:Danzel, Shaun Baker albo InGrid to tam chyba mają stały etat
Heh, ja widziałem ich może raz, ale oprócz nich jednak były też m.in.: wielkie zagraniczne gwiazdy znane w dawnych latach, jak np. Modern Talking, Limahl, Bad Boys Blue. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

DeaconFan pisze:
Tomala pisze:Danzel, Shaun Baker albo InGrid to tam chyba mają stały etat
Heh, ja widziałem ich może raz, ale oprócz nich jednak były też m.in.: wielkie zagraniczne gwiazdy znane w dawnych latach, jak np. Modern Talking, Limahl, Bad Boys Blue. :D
Tomala ma rację, w tygodniu jest zawsze któraś z tych trzech gwiazd zagranicznych :mrgreen: A raz na miesiąc jest jeszcze Garou :zeby:
No i są gwiazdy z JOŚ, jak tylko skończył się TzG, to od razu znów pojawiła się Natasza ( bo na czas TzG jest tam nie było ), często śpiewa Chamski i Kazadi.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

"Sensacje XX wieku" było świetne, jeden z najlepszych programów.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Tomala

Najlepsza dziewiątka:

9. Na każdy temat
8. Teleranek
7. Szansa na sukces
6. Big Brother
5. Studio 2
4. Dziennik telewizyjny
3. Wielka Gra
2. Taniec z Gwiazdami
1. Kabaret Olgi Lipińskiej

Jestem bardzo zawiedziony 1. miejscem. To dla mnie jakieś totalne nieporozumienie. Nie lubiłem tego programu.
TzG za wysoko. Ale musieli upchnąć coś swojego jak najwyżej.
"Wielka Gra" mogłaby być nawet na 1. miejscu. Bardzo lubiłem ten program. Od wczoraj cały czas mam w głowie muzyczkę z czołówki :lol: I jeszcze ta prowadząca. Ona mi się kojarzy z taką klasą. Ale pytania to tam były z kosmosu.
DT oczywiście nie pamiętam, ale to chyba odpowiednie miejsce.
"Studio 2" też mogłoby być na 1. miejscu. Nawet na początku tak obstawiałem. Ale rzecz jasna tego też nie pamiętam.
"Big Brother" na jak najbardziej załużonym miejscu.
"Szansę na sukces" kiedyś lubiłem, ale już mi się znudziła.
"Teleranka" za to nigdy nie lubiłem. Jak dla mnie ten program jest o niczym i strasznie nudny.
"Na każdy temat" trochę pamiętam, ale zdecydowanie za wysoko.
Awatar użytkownika
Damians

Tomala pisze:DT oczywiście nie pamiętam, ale to chyba odpowiednie miejsce.
A chodzi o Dziennik Telewizyjny Jacka Federowicza?? :D
Tomala, tam śmiali się z polityków, dopiero kilka lat temu, za rządów PiS-u zdjęli ten program. A najlepsza była magister Mrotek, czyli Halszka z Klanu, która zawsze paradowała nago i tylko zasłaniała się tabliczką :lol:

Ogólnie bardzo subiektywna ta lista, aż za bardzo.
Goku

Post autor: Goku »

Chodzi o ten oryginalny Dziennik Telewizyjny, który był głównym programem informacyjnym(propagandowym) w PRLu.
ODPOWIEDZ