Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

DeaconFan pisze:W "Klanie" chyba niedługo kolejny wątek związany z wirusem HIV, z tego co czytałem pobieżnie w ŚS Michał i Waldek będą się badać na obecność wirusa HIV. :roll:
Zauważyłem, że ostatnio ten wątek występuje/występował też w innych polskich serialach, nie tak dawno temu Mariusz w Pierwszej Miłości mógł mieć HIV, teraz Paweł w MjM i Michał w "Klanie". :roll: Mogliby coś nowego wymyśleć, a nie odgapiać te same wątki od innych seriali. Poza tym w "Klanie" nie wystarczy, że już Daniel jest zarażony wirusem? :roll:
1 grudnia jest Światowy Dzień Walki z AIDS. Pewnie to jest powód.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Czy Stenia ma już normalny głos? Ile razy nie zerkam na Klan to jej wcale nie ma. Może na necie jest video gdzie jest ten dziwny głos co się nabijaliście? :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ja nadal śledzę każdy odcinek Klanu, jak mi się nie nagra, bo Np są skoki i Klan jest o 15, to dokupuje odcinek, choć tvp powinna to fundować, no, ale cóż :roll:

Aktualnie jestem z Klanem na poprzednim czwartku i z tego co mi najbardziej się podoba to zdecydowanie... Mariola i Kajetan, oni są tacy fantastyczni, taka bije z nich namiętność, tak siebie pożądają. Super sceny między nimi, w ogóle Mariola wymiata, oby nie doszło do tego ślubu z Julianem i oby Kaczorek poddała się uczuciom. Te sceny są o wiele lepsze od tych jak uwodziła Koziełłę, a na Pawła chyba też miała ochotę, później Julian, a teraz Kajetan, bardzo niestała w uczuciach

Nie będę komentował kolejnych nudnych spraw kryminalnych u Lubiczów, bo wołają o pomstę do nieba, bo tam nic się nie dzieje, czy kolejnych remontów Ryśka też nie warto opisywać

Ale jeden wątek ciekawie się rozwija mianowicie Czesi i Darka. Nie mogę się doczekać, jak Ławeccy w sądzie będą próbowali udowadniać, że Czesia to prostytutka :mrgreen: ::loll:: To będzie coś :!: Czesia w ogóle to idiotka, tarzała się na łóżku w różnych pozycjach, a facet robił jej zdjęcia wmawiając, ze to są zdjęcia całego mieszkania. Ale w takie coś mogła się dąć wrobić tyko Czesia, bo gdyby ten detektyw trafił na inną bohaterkę Klanu to tak łatwo by nie poszło, a wiec takim dobrym detektywem to on nie jest

A i obok, napalonych Marioli i Kajetana, jest jeszcze napalona Leo :mrgreen: tylko bez wzajemności. I aktualnie tą trójkę lubię najbardziej i oby zostali w serialu (bo Kajetan to nowa postać, a Leo musi dostać kolejny wątek po Feliksie, ale czy dostanie...)
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Każdego odcinka Klanu nie oglądam, ale kilka razy w tygodniu obejrzę, to wiem, co się dzieje.

Leo jest najlepsza :mrgreen: Powiedziała, że jak Feli zwiąże się z Moni, to pójdzie na policje i powie, że ten wziął łapówkę :lol: :mrgreen:
Wiedziałem, że wrócą jeszcze to tej kwestii, bo Klan do dobry serial i nie może promować brania łapówek. Feli jeszcze zapłaci za to.

Pojawiła się Zyta, napalona blondyna, która tylko myśli o seksie z Michałem :lol:

Żal mi Czesi, większa idiotka niż Bridget i Jackie na raz ::loll::

A Mariola i Kajetan to rzeczywiście fajna para. Świetna scena, jak Surmaczowa się dobijała do drzwi, a oni udawali, że nikogo nie ma.
A oni się już całowali, czy jeszcze nie??
Awatar użytkownika
Damians

Ale w Klanie się będzie działo!
Tylko obawiam się, że jak zwykle, scenarzyści stworzą milion ciekawych wątków, a później one jakoś zanikną...

Przede wszystkim na Wigilie przyjedzie brat Jerzego - Oskar ze swoją narzeczoną... Kingą :shock: :mrgreen: Ogłoszą, że chcą zabrać bliźniaki do Berlina.

Wraca Karolina, która nadal kocha Jacka i chce się z nim związać!

Pola zwiąże się z Robertem!

I szykuje się wielka Wigilia na Sadybie :D
Awatar użytkownika
Damians

Napiszcie coś o Klanie :P Na przykład, jak zakończyła się ta sprawa z numizmatami doktora, złapali w końcu tego gówniarza, co je ukradł? Widziałem ten odcinek, w którym ten cały Misrz umawiał się z nim, na następny dzień, ale w kńu nie wie, jak to się skończyło.

Pani Kaczorek w sukni ślubnej wyglądała bosko :mrgreen: Chyba lepiej od Stephanie, która też szła kiedyś do ślubu w takiej sukni. A kiedy on w końcu będzie, bo też nie wiem? Mam nadzieję, że nam pokażą, muszą nam pokazać ten ślub... :roll:
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Damians, dlaczego Twoje posty są każdy pod każdym ?

W Klanie teraz ciekawie !! Michał i jego kumpel poszli się przebadać na obecność wirusa HIV, ponieważ dziewczyny, z którymi kiedyś się zabawiali w hotelu okazały się być sero pozytywne. Wątek szalenie interesujący, bo przecież Michał to jedna z głównych postaci Klanu. No i okazało się, że zakażony nie jest na szczęście Michał, a ten kolega. Michał przez sprawę badań i stresu z tym związanego, unikał Zyty - napalonej blondyny ::jezyk:: i widać było w zapowiedziach, że Zyta miała mu to za złe, nie wiem czy ten odcinek był już czy nie, ale zapowiedzi widziałem.
Michał powtórzył badania i ten kolega też. Wynik się nie zmienił. Więc Michał może spać spokojnie.

Natomiast sprawa Feliksa to kolejny ciekawy wątek. :zeby: Feli wziął w łapę, a udało mu się tak sporządzić notatkę służbową, że te jego mataczenia nie wyszły na światło dzienne, a jeszcze burmistrz wziął jego stronę ! (Dlaczego oni tam w Warszawie mają burmistrza, skoro jest prezydent ? Powyżej 100 tys mieszkańców to prezydent) Leokadia wycofała doniesienie, jeszcze się kompromitując przed swoim pracodawcą. No i Feli górą. Ciekaw jestem, czy Leo teraz się ujawni przed Moni ? Czy Feli i Leo spali ze sobą ? Kręcili ze sobą ? Dlaczego Leo tak zareagowała, gdy dowiedziała się, że Feli jednak kogoś ma ? Hmm ?

Co tam jeszcze ciekawego w Klanie... Jacek i Beata próbują. Ale z charakteru ich relacji wywnioskowałem, że oni jednak nie są razem. Jacek się chyba wprowadził po to, by zachować pozory "ciągłości" rodziny.
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Damians

Thorne pisze:amians, dlaczego Twoje posty są każdy pod każdym ?
Bo nikt inny w tym temacie nie pisał, a ja miałem ważne rzeczy do napisania.
Thorne pisze:(Dlaczego oni tam w Warszawie mają burmistrza, skoro jest prezydent ? Powyżej 100 tys mieszkańców to prezydent)
W dużych miastach poszczególne dzielnice mają swoich burmistrzów, którzy to podlegają prezydentowi miasta.
Thorne pisze:Czy Feli i Leo spali ze sobą ? Kręcili ze sobą ? Dlaczego Leo tak zareagowała, gdy dowiedziała się, że Feli jednak kogoś ma ? Hmm ?
Leo zakochała się w Felim i jest to w jej mniemaniu miłość aż do grobu. Czy ze sobą spali to nie wiadomo, ale mieszkali ze sobą, w biurze ciągle się całowali, więc wydaje mi się, że tak - spali ze sobą.
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Damians pisze:W dużych miastach poszczególne dzielnice mają swoich burmistrzów, którzy to podlegają prezydentowi miasta.
A, wszystko jasne. :)

Ja ostatnio oglądam Klan, bo mi się podoba większość wątków. Klan, wg mnie, wyszedł na prostą po długiej stagnacji. Teraz tam się coś dzieje. Dużo daje wątek Feliksa, teraz Mirona, który wyszedł na przepustkę, Michała, który wciąż ma nowe panienki... :mrgreen:
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Thorne pisze:W Klanie teraz ciekawie !! Michał i jego kumpel poszli się przebadać na obecność wirusa HIV, ponieważ dziewczyny, z którymi kiedyś się zabawiali w hotelu okazały się być sero pozytywne. Wątek szalenie interesujący, bo przecież Michał to jedna z głównych postaci Klanu. No i okazało się, że zakażony nie jest na szczęście Michał, a ten kolega. Michał przez sprawę badań i stresu z tym związanego, unikał Zyty - napalonej blondyny i widać było w zapowiedziach, że Zyta miała mu to za złe, nie wiem czy ten odcinek był już czy nie, ale zapowiedzi widziałem.
Michał powtórzył badania i ten kolega też. Wynik się nie zmienił. Więc Michał może spać spokojnie.
Dobrze zrozumiałem, Michał nie jest zarażony, a ten kolega (zdaje się Waldek) tak? :shock: To by było trochę szokujące, bo Waldek już od lat występuje w serialu i nagle by miał HIV.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Ostatnio Klan promuje jakąś wodę mineralną, cały Klan ją pije, a Ela nawet na srebrnej tacy ją podaje :mrgreen:

Sekretarka Jacka zaczęła kręcić ze wspólnikiem Jurka :lol:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Wczoraj w RMFie Tomasz Olbratowski śmiał się, że w telenowelach jest tyle reklam produktów, że już nie starcza miejsca na przypadkowe informacje o abonamencie. :P
Awatar użytkownika
Damians

Pani Kaczorek ma już melodię do tej piosenki, a tekst napisała Surmaczowa, z tego, co zrozumiałem dzisiaj, bo wczoraj nie oglądałem. Tylko Pani Kaczorek jakoś już nie chce jej śpiewać...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tradycyjnie jak co roku oglądałem wczoraj świąteczny odcinek "Klanu" (a właściwie dwa odcinki). :)

Takiej wigilii u Lubiczów to chyba jeszcze nigdy nie było! :shock: :) Ludzi co nie miara, Kuczyńscy - rodzice Kingi i jej brat, Rysiowie, Monika i Feli, Paweł z rodzinką, Chojniccy, Boreccy, Michał z tą Zytą i dzieciakami, Kinga i Oskar, wuj Stefan... ::rad:: Tylko chyba Doroty zabrakło.
No i największy szok to to, że Kinga jest zaręczona z Oskarem - bratem Jerzego! Czyli jak się ożenią to ona będzie ciotką Michała i bratową Jerzego. :lol: Ale pewnie jak zawsze do ślubu nie dojdzie, bo ona kiedyś musi być w końcu jeszcze z Michałem. :wink: \
Pokazano też święta u Deptuły i Marioli oraz u Leszka i Bogny, gdzie też pojawiła się rodzina Bogny - siostra i ojciec. Nie wiedziałem tak w ogóle, że Bogna jest w ciąży. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Ta siostra Bogusi jest jakaś nienormalna ::plask wczolo: Nie dość, że Leszek po nią pojechał do Hrubieszowa, to jeszcze miała o wszystko pretensje i wyskakuje z tekstem do Bogusi, że może już się jemu ona znudziła. I później tekst, ze w domu maja lepsze uszka, ale jak już tu są, to muszą zjeść takie ::loll::

Pani Kaczorek sama nie wie czego chce, niby kocha profesora, ale cały czas coś czuje do tego nauczyciela śpiewu.

Wigilia fajna, ale krótka, zresztą jak zwykle :roll: Kiedy Mikołaj pytał się Krystyny, czy była grzeczna, pomyślałem sobie, że mógł się o to zapytać doktora Lubicza - czy był grzeczny w tym, roku? :lol: :mrgreen: Mielibyśmy taką małą ironię ::jezyk::

Ostatnio na Wigilii wielkie wejście zrobiła Monika z Leszkiem, teraz Oskar z Kingą. Myślałem, że trochę bardziej się zdziwią, Jerzy od razu im gratulował :roll: Tylko Moni pogardliwie wzruszyła ramionami. I zapisała się to tego klubu Krystyny, w którym już jest pół Klanu ::loll::

Dzisiaj też są dwa odcinki!
ODPOWIEDZ