90210

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Goku pisze:
mucha331 pisze:Następny odcinek chyba dopiero w styczniu, tak?
Nie, w marcu, tak jak Gossip Girl. ::kwasny:: A takie OTH od razu w styczniu wraca... Odbiło tym z The CW. ::plask wczolo:
Nikomu nie odbilo, zawsze tak bylo z amerykanskimi serialami, nie tylko na The CW. Czas najwyzszy sie przyzwyczaic :D

A co do ogladania seriali w oryginale to ja czasem zapominam, ze dla niektorych jezyk moze byc przeszkoda, hehe :D Swojej znajomosci perfekcyjna bym nie nazwala (inaczej w pracy by mi nie byly potrzebne slowniki :D), ale powiedzmy, ze amerykanskie seriale juz mnie niczego nie naucza :)
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Niektórzy pewnie złapią się za głowę: dopiero dziś zaczęłam oglądać ten serial xD
Już dawno planowałam się zabrać za oglądanie 90210 (namawiała mnie do tego mocno moja mama, która ogląda na bieżąco), ale dopiero teraz znalazłam czas, żeby "być może wkręcić się w coś nowego" ::jezyk::

Pierwsze wrażenie? Średnie.
Obejrzałam dopiero pierwsze 2 odcinki, ale mimo wszystko na razie film nie powalił mnie na kolana. Może dlatego, że cały czas mam przed oczami Beverly Hills 90210 (kochałam to oglądać! :serce: :: bow :: ) i cały czas następuje porównanie tych 2 seriali ::jezyk:: a pewnie powinnam podejść do 90210 jak do czegoś (przynajmniej w większości) nowego - nowa historia tyle, że w tej samej scenerii ::jezyk:: Spróbuję przy dalszych odcinkach xP

Ale wracając do poprzedniej myśli: na razie bez szału ::jezyk::
Strasznie drażni mnie główna bohaterka - Annie ::plask wczolo: ::ysz:: Gra moim zdaniem fatalnie ::plask wczolo: Takich min jeszcze chyba w historii telewizji nie było ::cojest:: ::jezyk:: Poza tym postać jest nijaka ::jezyk:: Dixon może być, ale jak dla mnie też jest nijaki (aczkolwiek lepszy niż jego siostrzyczka) ::jezyk:: Nie mam pojęcia skąd oni wytrzasnęli aktora, który gra Ethana (który pewnie miał być w tym serialu czymś w rodzaju Dylana, ale do pierwowzoru nawet się nie umywa), ale facet jest strasznie sztywny, zero emocji w jego grze, a poza tym mogli wziąć kogoś przystojniejszego, jeśli już chcieli wykreować "szkolnego przystojniaka" (którym w Beverly Hills 90210 był Dylan) ::jezyk:: Aktorka grająca Naomi też niezbyt przypadła mi do gustu, bo ma podobną manierę (mam na myśli mimikę twarzy, te miny) do aktorki grającej Annie ::jezyk:: ale za to sama postać Naomi wydaje się ciekawa i pewnie będzie mocno "mieszała" w życiu pozostałych postaci, więc już ją lubię ::krzyw:: Adriana jest jakaś dziwna (w odc 2. miała taki wyraz twarzy jakby ją coś bolało i zastanawiałam się cały czas czy faktycznie coś Adrianę boli czy to po prostu kolejny aktorski niewypał) ::jezyk::
Zdecydowanie najbardziej do gustu z całego towarzystwa przypadła mi Silver :wink: Pewnie dlatego, że to dość wyrazista postać :wink: Na pewno na razie najbardziej będą mnie interesowały jej wątki :wink:
Fajnie zobaczyć znów Brendę i Kelly :zeby: choć muszę przyznać, że Jennie Garth "starzeje się" dużo ładniej niż Shannen Doherty ::jezyk:: :wink:

Fabuła jak na razie też nie jest porywająca. Wątki dość standardowe, jak na serial o życiu nastolatków przystało. Mam jednak nadzieję, że wszystko się rozkręci (moja mama mnie o tym zapewnia ::jezyk:: ), bo mimo wszystko zaryzykuję i będę oglądać dalej, dzielnie znosząc fatalną Annie :mrgreen: :wink:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

1 sezon jest do bani niestety.
Ale 2 sprawia, że kocham ten serial :serce:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Ale żeby wiedzieć o co chodzi w sezonie 2. i tak muszę przebrnąć przez sezon 1. :zeby:

Zapomniałam dodać, pisząc posta wyżej, że plusem tego serialu jest muzyka ::jezyk:: Jak usłyszałam na samym początku pierwszego odcinka "Viva La Vida" Coldplay :serce: , a potem utwory Adele, to od razu uśmiech na twarzy :zeby: ::ok::
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Według mnie sezon 1 nie jest zły. Rozkręca się koło 12 odcinka. :lol: Ja lecę z odcinkami na polsacie. A tam już końcówka sezonu. Wy jesteście nie co dalej. :lol: Bardzo podoba mi się postac Liama i Naomi. Wręcz uwielbiam ta babeczkę.
Goku

Post autor: Goku »

A mi z pierwszego sezonu najbardziej podobały się odcinki 1-7, a potem od 17 do końca, te pomiędzy były takie przesłodzone i nudne. Ale ogólnie sezon był średni, drugi jest o niebo lepszy :D.
Awatar użytkownika
Tęczowy

Zgadzam się, że Liam wniósł mnóstwo świeżości i super zastąpił mdłego Ethan'a :wink:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Obejrzałam do 7 odc. (włącznie) i muszę przyznać, że powoli, powoli jest coraz lepiej ::jezyk:: :wink: Odcinki 6. i 7. na razie podobały mi się chyba najbardziej ::jezyk:: Podoba mi się ten wątek Adriany (choć nie lubię tej postaci) i Naomi z narkotykami ::krzyw:: Szczególnie dobre były sceny, kiedy policja wpadła do szkoły w poszukiwaniu prochów i kiedy reanimowali na końcu Adrianę ::krzyw:: ::ok::

Annie oczywiście nadal działa mi na nerwy :serce: , ale przypuszczam, że to się nigdy nie zmieni ::jezyk::
Awatar użytkownika
kimberly1990

Jestem po 12 odcinkach :wink:
Powoli, ale to bardzo powoli coś zaczyna się dziać w tym filmie xD
Trochę mnie wkurza to, że z tak fajnej postaci jaką jest (a przynajmniej na początku była) Silver, zrobili takie... nudne-niewiadomo-co ::kwasny:: Chciałabym napisać, że po prostu jej wątki są nudne, ale jest gorzej - ona nie ma wątków (bo jej bezproblemowego związku z Dixonem chyba nie można tak nazwać) ::jezyk:: Niemniej jednak i tak jako postać mnie interesuje (aczkolwiek na początku miałam nadzieję, że troche większa buntowniczka z niej będzie) i należy do wąskiego grona ulubionych :wink: :zeby:
Teraz paradoks: nie lubię Adriany, bo aktorka z deka mnie wkurza, ale podoba mi się jej wątek z narkotykami i ciążą xD ::jezyk:: Zdecydowanie najciekawszy i jakiś taki najbardziej realistyczny ::krzyw:: Poza tym fajną parę tworzą z Navidem (którego zdążyłam już polubić :wink: ) :D
No i z ciekawością śledzę też losy Kelly Taylor i Brendy Walsh, ale to pewnie z zamiłowania do "Beverly Hills 90210" :: bow :: :zeby:

Dziś będę kontynuować oglądanie :wink: Może do 9 marca wyrobię się ze wszystkimi dotychczas wyemitowanymi w Stanach odcinkami i będę już na bieżąco :wink:
Goku

Mnie też w pierwszym sezonie strasznie wkurzało to, co potem zrobili z Silver, aż do odcinków 17 i 18(najlepiej oglądać jeden po drugim), w tych odcinkach WSZYSTKO się zmieni :D. A Adriannę może jeszcze polubisz ;).
Awatar użytkownika
kimberly1990

OMG! OMG! OMG!

Obejrzałam 1x17 :: bow :: Jestem w kompletnym szoku po tym co zobaczyłam w wykonaniu Silver :shock: Już w poprzednich odcinkach, kiedy co chwilę wyznawała Dixonowi miłość i zrobiła się taka słodka, uznałam, że zachowuje się jak wariatka, ale teraz... zwariowała do reszty :shock: Gra aktorska - super :: bow :: :mrgreen: To naprawdę świetna postać, od samego początku interesująca, super "skonstruowana" ::ok::
1x18 obejrzę pewnie jutro ::krzyw::

Poza tym na maxa zauroczył mnie Liam (i pewnie nie mnie jedną) :serce: :: bow :: W końcu jakiś przystojniak w tym serialu :serce: :mrgreen: I faktycznie ma coś w sobie takiego tajemniczego ::krzyw:: :wink:
Oczywiście kibicuję jemu i Naomi - pasują do siebie ::ok:: :mrgreen:

Dobrze, że Annie i Ethan się rozstali, bo to, co się między nimi (a tą Rhondą, która ma głosik jak moja 10-letnia kuzynka) działo, przechodziło ludzkie pojęcie ::plask wczolo: ::jezyk:: A poza tym nie lubię ich ::jezyk:: Nuuuudaaa straszna xD ::ok:: ::plask wczolo:

Goku, miałeś rację - zaczęłam lubić Adriannę :wink: Jej wątek jest jednym z najciekawszych i jednym z moich ulubionych. Podobało mi się jej podejście do całej sprawy z ciążą, a to wystąpienie przed kamerą z informacją dla całej szkoły było genialne i niezwykle odważne :: bow :: ::ok:: Poza tym cieszę się, że ona i Navid znów są parą :zeby:

Ogólnie mieliście rację - mniej więcej od połowy sezonu serial zaczął się rozkręcać :wink: Nabrałam wielkiej ochoty na oglądanie i pewnie, jak już nadrobię, to dalej będę oglądała na bieżąco :wink: :zeby:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Kimberly, już się wciągnęłaś :D Znaczy się przepadłaś, heheh :D
Silver to rzeczywiście jedna z lepszych postaci. Był moment, że mnie wkurzała i irytowała (właśnie w czasie związku z Dixon'em), ale potem jej choroba sporo wytłumaczyła :)
Dzisiaj na Polsacie był odcinek z balem i akcją, jak została Królową Balu. Mina skwaszonego jej przemową Dixon'a bezcenna ::loll::

A ja czekam już na najnowsze odcinki 2 sezonu, między innymi właśnie zwłaszcza ze względu na Silver. Którego marca nowy odcinek ?
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Ej a n polscacie to jutro ostatni odcinek pierwszego sezonu. Chyba będzie przerwa? Prawda?
Awatar użytkownika
kimberly1990

1. sezon mam już za sobą :wink: Finał bardzo mi się podobał, bo narobił mi apetytu na dalsze odcinki ::krzyw:: :wink:

Fajnie było pod koniec sezonu zobaczyć Donnę! :mrgreen: Choć Tory Spelling moim zdaniem wygląda koszmarnie, to jednak postać Donny zawsze lubiłam :wink: Mam nadzieję, że w 2.serii jeszcze ją zobaczę :zeby:

Trochę szkoda, że Adrianna oddała dziecko. Tzn. rozumiem, że nie była gotowa, żeby je wychować itd., ale widać było, że pokochała je kiedy wzięła je w ramiona i ogólnie scena kiedy je oddawała rodzicom adopcyjnym była bardzo wzruszająca :cry:

Świetny jest wątek Naomi i Liama :serce: :: bow :: Liam w końcu się otworzył i wszystko się pięknie zapowiadało, gdyby nie to, że naiwna Naomi zbyt zaufała swojej siostrzyczce i wszystko wypapalała (swoją drogą - nie cierpię Jen :evil: ::kwasny:: ) :( Mam nadzieję, że Naomi i Liam wszystko sobie wyjaśnią i że się między nimi ułoży - kibicuję im :mrgreen:

Ciekawie też się toczą losy Annie. Nadal jej nie znoszę i wcale nie jest mi jej szkoda, że teraz taka nagonka jest na nią i że rozjechała człowieka i jeszcze to sex-foto, ale muszę przyznać, że te wątki są interesujące ::krzyw:: :wink:

Obejrzałam 2 odcinki 2.sezonu i na razie jest fajnie :wink:

Cieszę się, że Ethana nie ma, bo on tylko zamulał ten serial ::ok:: ::jezyk:: Poza tym jak pocałował Silver w ostatnim odcinku 1. serii to pierwsze co sobie pomyślałam to: "OCH NO!" :!: Gdyby jego postać nadal miałaby istnieć w tym serialu i gdyby nie daj Boże był z Silver, to pewnie koniec końców przestałabym lubić Silver ::jezyk::
Nawet się cieszę, że między Silver i Dixonem wszystko się psuje, bo już za długo byli razem i za słodko było xD Niech dadzą Silver w końcu kogoś innego :wink:

Nie podoba mi się ten nowy koleś - Teddy - jakiś tak mdły (widocznie musieli "godnie" zastąpić Ethana xD) ::plask wczolo: Mam nadzieję, że Adrianna nie zgłupieje i nie rzuci dla niego Navida ::jezyk::

To be continued... :mrgreen: :wink:
Goku

Teddy'ego też pewnie jeszcze polubisz gdzieś tak od 7 odcinka, może trochę później ;).
ODPOWIEDZ