Majka

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Mareczek

Majka

Post autor: Mareczek »

Dzisiaj pilotowy odcinek nowego serialu TVN pt. Majka.
Nie mam czasu go oglądać, ale spróbuję zerknąć :roll:
Ciekawi mnie Marietta Żukowska i Maria Gładkowska, które wcielają się w główne postacie :)
Ze streszczenia pierwszego odcinka wynika, że będzie to coś jak MNS ::jezyk::
Nick

Post autor: Nick »

"Majka" to remake nigdy w Polsce nieemitowanej wenezuelskiej telenoweli "Juana la Virgen" z 2002 roku. Jak zawsze TVN robi serialik który nawet w połowie nie będzie tak dobry jak oryginał :wink:
Goku

Post autor: Goku »

Jak na razie serial raczej nudny. Brak w nim humoru, który był cechą charakterystyczną BrzydUli.

Ale będę oglądać dalej, bo zakończenie odcinka naprawdę zaskakujące :shock:. Takiego czegoś w polskim serialu jeszcze nie było :).
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Goku pisze:Ale będę oglądać dalej, bo zakończenie odcinka naprawdę zaskakujące . Takiego czegoś w polskim serialu jeszcze nie było .
A jak się skończył?
Goku

Post autor: Goku »

Omar pisze:
Goku pisze:Ale będę oglądać dalej, bo zakończenie odcinka naprawdę zaskakujące . Takiego czegoś w polskim serialu jeszcze nie było .
A jak się skończył?
Majka poszła na cytologię, ale ginekolożka pomyliła ją z taką babką, która miała zostać surogatką i wszczepiła jej dzieciaka :lol:. I na razie tylko ginekolożka i jej asystentka wiedzą o pomyłce.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Serial nie zachwyca, na razie jest średnio, no ale to dopiero początek i wszystko może się zdarzyć. A koniec odcinka świetny. :mrgreen:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Goku pisze::. Takiego czegoś w polskim serialu jeszcze nie było :).
No bo jak napisał wyżej Nick to nie jest polski serial:) Jak zwykle zerżnięte z czegoś innego..... Uff w TVN chyba wszystko już jest na licencji.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Ja też obejrzałam z ciekawości.
Uczciwie przyznam, że czołówkę mają lepszą niż ta z BrzydUli. ::jezyk::
Ale poza tym, bez porównania. Dialogi sztuczne, przez co wszystko wydaje się nienaturalne. Historia rodem z Mody na sukces, nie sądzicie? ::chytry::
Z bohaterów najbardziej zainteresowała mnie żona głównego bohatera.
A ten Michał ma niby być następcą Bobka, bo tak go przedstawiają? Śmiech na sali. ::cojest::

Obejrzę może jeszcze parę odcinków, dam im szansę. ::jezyk:: Nie jest tak najgorzej. :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Moje pierwsze wrażenie: nudy
Moje wrażnie jeśli chodzi o czołówkę: marna
Moje wrażenie jeśli chodzi o zakończenie: interesujące
Ogólna ocena pierwszego odcinka: 4-
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Powiem krótko Majka nie odniesie takiego sukcesu jak Brzydula . Chociaż Brzydula nie była, aż tak popularna dopiero we wrześni czy październiku oglądalność podskoczyła ponad 3 mln i rosła aż pod koniec emisji serialu osiągneła ponad 4 mln osób.

Wracając do mojej myśli. Majka nie odniesie takiego serialu jak Brzydula z prostej przyczyny. Brzydula miała świetną reklamę i to nawet nie dzięki TVN-owi tylko dzięki temu, że nazywała się Brzydula , a wiele osób znało amerykańską czy kolumbijską wersję serialu. Kto słyszał o oryginalnym serialu "Juana la Virgen"? Nikt.
Ogólnie odcinek pilotażowy mi się nie podobał tak jak i sama aktorka grająca Majkę.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Jest gdzieś do ściągnięcia ten odcinek ? Przegapiłem. ::kwasny::
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Bardzo mi się ten pilot spodobał. Muszę przyznać, że wątek z inseminacją to ciekawe i dosyć odważne rozwiązanie jak na polski serial! :D
Gra głównej bohaterki trochę sztuczna, ale wierzę, że się rozkręci i wyrobi. W końcu jeszcze wiele odcinków przed nią. :D
Przyznam, że scenarzyści mnie zaskoczyli. Fajnie jest nie znać spoilerów! :D Wiem, że to telenowela i pewnie Majka i Michał będą razem (zresztą sami aktorzy w Dzień Dobry Tvn to przyznali), ale po drodze tyle się wydarzy, że jednak fajne są takie zaskoczenia. To będzie bardzo ciekawe jak Majka dowie się, że została zapłodniona nasieniem Michała, mężczyzny którą ją wcześniej potrącił i zepsuł jej aparat. :D Pewnie znając seriale to jeszcze zanim się o tym dowie, Michał zostanie jej szefem. Majka jest fotografem i szuka jakiegoś zajęcia, a on dowiedział się w firmie, że potrzebują kogoś kto zrobi im zdjęcia. :D
Na razie najciekawszą bohaterką wydaje mi się postać grana przez Mariettę Żukowską.

Czekam na dalsze odcinki i rozwój akcji!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Telenowela. Ewidentnie bajka w stylu latynoskich telenowel ale zaciekawił mnie wątek Majki. Spodobał mi sie pilot seriali i jestem ciekawy co będzie dalej więc napewno będę oglądał.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Obejrzałem dzisiaj 5 odcinków na raz (powtórki) i jestem mile zaskoczony. Ciekawy scenariusz i ciagle się coś dzieje. Widać, że nie są to pomysły polskie i że serial jest na licencji. W ciagu 5 odcinków wydarzyło się chyba więcej niż przez rok w "Brzyduli" i przez 10 lat w "Klanie". Była już sprawa tej ciąży, intrygi zniszczenia projektów, prawie wypadek samochodowy i pożar. Najlepsza jest chyba ta rywalizacja między dwoma firmami, stwarza to wiele możliwości i na pewno będzie jeszcze wiele wątków z tym związanych. Fani "Brzyduli" trochę narzekaja, ale sama producentka serialu przyznała, że "Majka" to całkiem inny serial, chociaż mi zapowiada sie historia o Kopciuszku wrzuconym w świat w wielkij firmy czyli coś podobnego.
Zwróćcie uwagę jak sceny są dobrze dopracowane. To przyjęcie na cześć ojca Michała było zdecydowanie na poziomie seriali amerykańskich. Nie ma porównania z innymi polskimi serialami (nie będę już przywoływał tak ekstremalnych przypadków jak imprezy w "Klanie"). Co do aktorów to wileeeeeeelkim plusem jest duża ilość nowych twarzy. Jakbym miał znów ogladać tych samych oklepanych aktorów typu Dorociński czy Dereszowska to chyba bym zrezygnował. Fakt - nie ma jeszcze zbyt wyrazistych postaci (jak w "Brzyduli" Wioletta czy Przemko) ale mam nadzieje, że się rozkręcą.
Ogólnie na razie serialowi dałbym 7 na 10.
B@r pisze:Bardzo mi się ten pilot spodobał. Muszę przyznać, że wątek z inseminacją to ciekawe i dosyć odważne rozwiązanie jak na polski serial! :D
!
Właśnie B@r serial nie jest polskim pomysłem tylko na podstawie jakiegoś wenezuelskiego "Juana la Virgen". Stąd takie wątki. Cytat z jakiegos forum o oryginalnym wenezuelskim "Juana la Virgen" na podstawie którego powstała "Majka" :

Juana ma 17 lat,jest uczennicą szkoły średniej,kocha sport,fotografowanie i jazdę na motocyklu.Wydaje się,że dorosłe życie jest jeszcze przed nią,ale coś sprawia,że bardzo szybko będzie musiała dokonywać trudnych życiowych wyborów.Pewnego dnia Juana traci przytomność na zajęciach piłki nożnej w szkole i zostaje odwieziona do szpitala na badania.Kilka tygodni później z przerażeniem odkrywa,że jest w ciąży,ale przecież jest...dziewicą.Mauricio jest bogatym,młodym,przystojnym wydawcą pisma,mężem Carloty.Jego największym pragnieniem jest posiadanie dziecka.Tymczasem Carlota wcale nie chce dzieci,o czym Mauricio nie wie.Małżonkowie decydują się na zapłodnienie in-vitro,ich dziecko ma urodzić wynajęta kobieta. Jednak pzez błąd lekarzy to Juana została poddana zapłodnieniu i to ona nosi teraz w sobie dziecko Mauricia,człowieka który na razie jest dla niej obcy.Przeznaczenie jednak połączy Juanę i Mauricia.Juana zatrudnia się w firmie Mauricia i powoli zakochują się w sobie.

Czyli wątek ciąży kompletnie zerżneli a zmienili trochę realia, no i Majka jest w serialu starsza. :)
Tu oryginalna Juana (polska Majka) z rodziną :

Obrazek
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

mailo pisze:W ciagu 5 odcinków wydarzyło się chyba więcej niż przez rok w "Brzyduli"
Z tym się nie zgodzę i staram się patrzeć obiektywnie, nie jak brzydulofanka. ::jezyk::

Też obejrzałam wszystkie pięć odcinków, bo ciekawa byłam tego serialu i nie chciałam go skreślać tylko dlatego, że wszedł w miejsce BrzydUli.
Niezbyt jednak mi się podoba - dialogi są strasznie sztuczne, np. te kłótnie w firmie. Bohaterowie drugoplanowi są niecharakterystyczni - to na co zwrócił uwagę mailo. W BrzydUli (wybaczcie, że porównuję te dwa seriale) Pshemko, Viola, Aleks, Adam i nawet kurier są niesamowicie charakterystyczni, a w Majce nadal nie wiem, kto jest kim.
Akcje w serialu moim znajomym wydają się śmieszne, ale dla mnie są żenujące - np. omyłkowe zapłodnienie czy zakonnica-hakerka. 8) Zgadzam się - widać, że to nie polska produkcja - na kilometr można wyczuć latynoską telenowelę. :mrgreen:

Serial nie jest najgorszy, ale poniżej poziomu TVNu. Ale oglądam dalej póki co, bo może się jeszcze rozkręci.
ODPOWIEDZ