Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Tomala pisze:Taylor bała się o córkę, co już wcześniej inni bardzo ładnie opisali.
No i co z tego, że bała się o córkę :?: To znaczy, że można pijanym wsiąść za kierownicą i jechać ruchliwą autostradą :?: Komórki jednak działają w USA i tym bardziej w XXIw.
Tomala pisze:Też tak mi się wydaje. Mój brat miał niecały rok temu niegroźny wypadek, wyszedł bez zadrapania i to on go teoretycznie spowodował, ale facet z którym się zderzył miał 2,5 promila także mój brat żadnych konsekwencji nie poniósł.
Sam widzisz. Nie ważne kto i ile wypił i czy akurat w danym przypadku dana osoba mogłaby wsiąść za kółkiem. Większość osób zasiadających za kierownicą po spożyciu alkoholu nie znajdują się w rowach. Jakoś dojeżdżają do celu, jednak policja wyłapuje takich kierowców i odbiera im prawo jazdy, ponieważ ich mózg w pełni nie pracuje, wolniej reaguje. I akurat przywołam tutaj jeden argument Damiansa z SB. Gdy Taylor potrąciła Dalre i znalazła się na jej mascę ta ruszyła do tyłu. Być może gdyby pani doktor była trzeźwa nie popełniłaby tego błędu.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Też uważam, że to było wypadkiem, którego chyba nie dało się uniknąć. Najbliżej mi do zdania Robiego w tej sprawie. Jak napisałem w SB, Taylor mogła kogoś innego poprosić, tych, którzy byli na przyjęciu. A tam działa telefon stacjonarny! Było tam kilka osób, którzy mieli o wiele bliżej do samochodu Phoebe, niż Taylor. Rozumiem, że matka chciała pomóc, i tu zadziałał impuls, ale Taylor mogła sobie przez moment uświadomić, że pomoc dla córki nadejdzie szybciej od strony Darli. Taylor, mimo, że wypiła trochę, to jednak wyglądała na trzeźwą. I na świadomą, więc mogła pomyśleć, że nie powinna prowadzić po wypiciu.
Wielka okolicznością łagodzącą dla Taylor sa warunki atmosferyczne - gęsta mgła. Mogła nie widzieć Darli, które w ułamku sekundy wpada na drugi pas. To były sekundy. Na miejscu Taylor mógł się znaleźć każdy, kto jechał tą autostradą. Darla tez jest częściowo winna, bo uparła się, by wymienić to koło. Także Phoebe - bo nie włączyła świateł awaryjnych. Gdyby obie zrobiły coś przeciwnego, to myślę, że byłoby mniejsze ryzyko wypadku. Zastanawiam się też, nad cofaniem Taylor. Nogło to jeszcze bardziej pogorszyć stan Darli. Jednak w tym momencie zadziałały wyłącznie emocje.
Moim zdaniem, nikt nie powinien ponosić konsekwencji za wypadek. Tylko Taylor powinna dostać mandat za jazdę pod wpływem alkoholu.

Podobało mi się to przyjęcie urodzinowe. Takie radosne, przyjemne. Clarke spisał się na medal. :D
Zauważyłem tez wpadkę - w scenografii. Od kiedy to w salonie w willi Taylor jest zlew? Nie pasuje on w ogóle do otoczenia. Zawsze był w kuchni. Chyba, że dobudowano aneks kuchenny. :D
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dawidek pisze:Tylko Taylor powinna dostać mandat za jazdę pod wpływem alkoholu.
::ke:: ::loll:: ::plask wczolo:

Po pierwsze Taylor powinni dożywotnie odebrać prawo jazdy, a po drugie powinna trafic do aresztu.
Uchlana wsiadła do samochodu i jechała na drugi koniec LA - Darla w jednej scenie dojechała i zmieniła koło, a Taylor trzy odcinki jechała i dojechać nie mogła.
Przez nią biedna Darla teraz walczy o życie w szpitalu, a Taylor jeszcze bezczelnie pojechała do szpitala i pyta się, czy ta już odzyskała przytomność :lol:
Taylor jest winna wypadku Darli i tyle. Nie piszcie, że każdy mógłby być na jej miejscu, bo nie był, była tam Taylor, która rozjechała kochaną Darlę, najbardziej dobrą i uczciwą kobietę w historii MNS.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Damians pisze: Uchlana wsiadła do samochodu i jechała na drugi koniec LA - Darla w jednej scenie dojechała i zmieniła koło, a Taylor trzy odcinki jechała i dojechać nie mogła.
Po pierwsze to Bel Air jest dalej niż dom Darli (a Phoebe była już blisko jej domu), po drugie czas w Modzie jest nierówny i dobrze o tym wiesz. Po trzecie Taylor w jednym odcinku pojechała i zajechała. Puszczasz ploty i tyle. I w ogóle nie była uchlana. Uchlana jak to nazwałeś to była np. kiedyś z Hectorem. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pierwszy odcinek dziś był rewelacyjny, jak oglądałem go kiedyś pierwszy raz wywarł na mnie duże wrażenie i szkoda mi było nie tylko Darli, ale i Taylor no i Sally, która już tyle straciła w życiu i teraz jeszcze czeka ją tragedia Darli. Coś strasznego i mimo że mgła i Taylor pędziła na ratunek i że to wypadek to nic nie zmienia faktu że Taylor pędziła w tej mgle po alkoholu co zaburza człowiekowi zachowanie ostrożności a nie tylko jest sobie wykroczeniem! Jakby to wasz członek rodziny został rozjechany przez Taylor w tym stanie nie wierzę że bylibyście tacy wyrozumiali!! Piła, jechała i to tyle, to jest karalne! Wiadomo że nie jest złą postacią i nie planowała zamachu na Darlę, ale stało się co stało i to fakty.
Brooke i Nick za szybko wrócili z tej podróży, nie lubię ich jako pary i wolę obecnie oglądać cierpiącą Taylor. No i szkoda mi też Thorne'a, pewnie rozszarpałby Taylor jakby wiedział od razu że to ona.
Mikiks pisze:Taylor jest całkowicie niewinna
Bez żartów, jak jest taka mgła i wypiło się coś i musi się już koniecznie jechać to co najmniej powinna jechać bardzo wolno a ona jechała szybko a nic nie widziała, jeszcze jak ją potrąciła jechała z nią dalej! aż zrzuciła hamując, koszmar.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze:Też uważam, że to było wypadkiem, którego chyba nie dało się uniknąć.
Ja tak samo uwazam. Nie ważne czy Taylor byłaby trzeźwa czy nie (oczywiscie nie powinna pić) i tak by ją potrąciła, bo Darla po prostu sama wpadła pod koła i to z bardzo bliskiej odległości. Nie było szans na wcześniejsze zahamowanie (poza tym mgła). Co więcej - uważam, że to celowy zabieg scenarzystów, żeby wina Taylor była wątpliwa. Przecież mogliby zrobić, że darla po prostu stała, a Taylor w nią wjechała. Każdy ma swoje zdanie i obiektywnie mówiąc wina leży po środku. Darla też powinna sobie dac spokój z tym kołem (dlatego pojawiła się scena jak Phoebe ją ostrzega chyba 2 razy, że stoją za blisko drogi i że jest mgła). nie wiem skąd pomysł, że fani Brooke będą się "wyżywać". Jak zwykle widać tu nadwrażliwość. Pewnie niedługo pojawi się temat "Tylko dla tych, którzy uważają, że Taylor jest niewinna" :lol:
Dawidek pisze:Zauważyłem tez wpadkę - w scenografii. Od kiedy to w salonie w willi Taylor jest zlew? . :D

Dokładnie, wcześniej tego nie było ! Widocznie nie chciało im się przygotowywać osobnego pomieszczenia - kuchni, więc pomyśleli "A co tam przeniesiemy zlew do salonu" ::loll::
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Takie zlewy są często montowane w meblach przeznaczonych do przechowywania alkoholu. Łatwo jest wtedy opłukać szkło bez potrzeby zmywania w kuchni. Ale fakt jest faktem, że wcześniej tego nie było. Może Taylor pijąc tak obficie zamontowała sobie taki zlewik, bo jej się nie chciało latać do kuchni? :D

A co do wypadku. Logiczne jest, że to Taylor potrąciła Darlę i że była pod wpływem. Logiczne jest też, że Darla sama wpadła jej pod koła. Myślę, że Taylor trzeba winić za jazdę pod wpływem alkoholu, ale nie za sam wypadek.

Phoebe jakby broniła matki, udaje głupią, że nie wie kto potrącił Darlę? No ciekawe...
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Bez żartów, jak jest taka mgła i wypiło się coś i musi się już koniecznie jechać to co najmniej powinna jechać bardzo wolno a ona jechała szybko a nic nie widziała, jeszcze jak ją potrąciła jechała z nią dalej! aż zrzuciła hamując, koszmar.
Tak naprawdę nie wiadomo jak szybko/wolno jechała Taylor. Przypominam, że to autostrada, za wolna jazda jest niebezpieczna, a poza tym przecież jechała na pomoc córce, z która nie wiadomo co się stało na autostradzie, to trudno, żeby jechała bardzo wolno.

Właśnie dziwne to jest, przecież ktoś się spytał Phoebe, czy widziała sprawcę, a ona że odjechał? :shock:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Mikiks pisze:to trudno, żeby jechała bardzo wolno.
/

Ale mogła zwiększyć ostrożność i być przygotowana na gwałtowne hamowanie, zamiast robić. głupie miny.
Taylor jest winna i basta!
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Robi pisze:Poza tym czyżby pani doktor skończyła się kasa na telefonie, że nie mogła zadzwonić po Ridge czy Thomasa aby pomogli jej córcę. Sama Phoebe mówiła, że nic jej nie jest, więc ten szalony pościg po autostradzie był zbędny i niebezpieczny.
Phoebe nagle zamilkła i telefon upadł, więc Taylor mogła pomyśleć, że Phoebe ktoś napadł albo stało się jej coś złego. Zszokowana zadziałała instynktownie i ruszyła jej na pomoc, w takiej sytuacji nikt nie myślałby o wezwaniu byłego męża, syna czy kogokolwiek. Zresztą w następnych scenach było widać, że Taylor była przerażona ( mówiła, że już jedzie, dlaczego tak wolno itp. ). Kiedy Darla wpadła jej na maskę widać było, że wywołało to u niej jeszcze większy szok, możliwe, że instynktownie zamiast na hamulec, trafiła na gaz. A ty Damians chyba nie widziałeś "nachlanego" człowieka, bo po Taylor nie było widać użycia alkoholu, działała całkiem trzeźwo.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Pottermaniack pisze:Phoebe nagle zamilkła i telefon upadł, więc Taylor mogła pomyśleć, że Phoebe ktoś napadł albo stało się jej coś złego. Zszokowana zadziałała instynktownie i ruszyła jej na pomoc, w takiej sytuacji nikt nie myślałby o wezwaniu byłego męża, syna czy kogokolwiek. Zresztą w następnych scenach było widać, że Taylor była przerażona ( mówiła, że już jedzie, dlaczego tak wolno itp. ). Kiedy Darla wpadła jej na maskę widać było, że wywołało to u niej jeszcze większy szok, możliwe, że instynktownie zamiast na hamulec, trafiła na gaz. A ty Damians chyba nie widziałeś "nachlanego" człowieka, bo po Taylor nie było widać użycia alkoholu, działała całkiem trzeźwo.
No właśnie w tym rzecz, że zadziałała instyktem ( być może gdyby była trzeźwa próbowała by się jeszcze z nią skonaktować ) zamiast wsiadać pijana za kołem auta. Osoba pod wpływem alkoholu nie może zrobić niczego dobrego, może co najwyżej pogorszyć sytuacje - zabić się badź zabić niewinnego.
Właśnie wezwanie ojca, brata bądź rodziny, która znajduje się o krok od Phoebe byłaby najmądrzejszą sytuacją i każdy racjonalny człowiek ( trzeźwy ) podjąłby taką próbę. Jeżeli wiem, że ktoś z moich bliskich jest w pobliżu mojego dziecka ( to bez względu na to czy jestem trzeźwy czy nie ) dzwonie. I gdyby właśnie na prawdę coś zagrażała Pheobe to najlepszym sposobem byłoby powiadomić gości Darli aby zainterweniowali. Niestety alkohol przysłonił Taylor mózg i zdrowy rozsądek. ::kwasny::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Wspaniałe te wczorajsze odcinki :D , aż chce się oglądać, nareszcie akcja nabrała tempa i jest mniej nudnych już Dantego, Felicii, Bridget, Brooke i Nick'a, a więcej Taylor, Darli i Thorne'a! :D
Co do wypadku, wszyscy (albo niemal wszyscy :lol: ) bardzo dobrze już to podsumowaliście, sama Darla wpadła Taylor pod samochód, w ogóle zgadzam się z Tomalą, że to bardzo naciągane, to odrzucenie Darli na drogę. :roll: Taylor natomiast oczywiście nie powinna pić, ale i tak cały wypadek nie jest ewidentnie tylko jej winą... :roll:

A ten typ, którego napotkała Phoebe to naprawdę był przerażający z wyglądu... ::bojesie::
A Sally, z tego co widzę, to już znowu mieszka u siebie i już nie u Darli i Thorne'a, ciekawe co powie na ten wypadek...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

No na pewno Robi- Twojemu dziecku by coś groziło, a Ty byś dzwonił po rodzinie szukając dla niego pomocy. Na pewno... :roll: Tam liczyły się sekundy i każdy by na miejscu Taylor poleciał czym prędzej ratować swoje dziecko. W ogóle podoba mi się post mailo.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Robi pisze:Niestety alkohol przysłonił Taylor mózg i zdrowy rozsądek. ::kwasny::
Przecież ona normalnie prowadziła auto, pewnie jechała tak szybko, że wymijała inne auta, a do tego potrzeba trzeźwego ciała. Na dodatek normalnie chodziła, mówiła - gdzie tu widać działanie alkoholu?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Wcale nie tak normalnie, mi się kojarzyła z podpitą tak jak kiedyś. Z tym zlewem w salonie to też mi się śmiać chciało że chyba Taylor zamontowała sobie, ale byłby cyrk jakby tak Taylor rozjechała swoją córkę pędząc jej na ratunek :lol: Już przez samo to mogła pomyśleć że może ona nadal stoi obok samochodu, było widać że Taylor jedzie nieco szybciej a przecież nic nie było widać, faktycznie tak należy jeździć na autostradzie? Może właśnie to wino zaburzyło nieco jej ocenę sytuację plus oczywiście zrozumiała troska o córkę i nie dziwię się że pognała sama na pomoc.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ