Newsy ze świata seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Od początku uważałem te doniesienia za plotki, seriale nie mają aż tak dużego kosztu produkcji, za to najwyższą oglądalność spośród innych programów.

"Siostry" i "Przystań" powinni zdjąć, oba seriale są nijakie i nieciekawe. Dobra wiadomość to powrót Rancza. :: bow ::
Tomala

Post autor: Tomala »

Wielka szkoda, że nie zdejmą z anteny "Złotopolskich" i "Plebani". Niedawno nawet pisałem, że uważam je za najbardziej żenujące seriale w polskiej telewizji. BSz jeszcze oblecą.
"Przystań" i "Siostry" niech zdejmą, bo są beznadziejne.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Serial "Przystań" został zdjęty z anteny po pierwszej serii ostatni odcinek już dziś, nadal się ważą losy "Sióstr". A więc morał z tego taki, że nie zawsze liczy się oglądalnosc jak jest kryzys, choc i tak będzie nowa Blondynka, wtedy liczba seriali w nowym sezonie pozostała by bez zmian. W zeszłym sezonie też jakiś nowy kryminalny serial został zdjęty po pierwszym sezonie mimo dobrych wyników, ale nie pamiętam nazwy
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tomala

Post autor: Tomala »

mailo pisze:Serial zakazany przez TVP :lol: :lol: :lol:

http://film.interia.pl/telewizja/serial ... vp,1425063
Jak zobaczyłem tytuł, pomyślałem, że serial zawiera jakieś ostre sceny erotyczne albo coś w tym stylu, a tu chodzi o jakiegoś księdza ::loll:: ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Już z powodu księdza hazardzisty cofnęliby emisje ::plask wczolo:
Co za głupotę ludziom wciskają... Widocznie serial jest klapą i dalsza realizacja ani nawet jego emisja się nie opłaca. Nawet napisali, ze nagrali tylko 9 odcinków, mimo, że scenariusz był na 13...
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Już parę miesięcy temu o tym pisałem, że TVP zmienia się w TV Plebania ::plask wczolo:
Tkk_Bolly

Tania plotka. A to w Plebanii ksiądz Artur nie stracił pieniędzy wiernych w grze na giełdzie, wałkowali o tym cały grudzień
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Od dawna o tym pisano, kilka miesięcy temu był artykuł o tym na Onecie. I jeszcze gdzieś. Ja osobiście nie rozumiem polityki TVP w tej sprawie, ja na ich miejscu pokazałbym te 9 odcinków, a wyniki oglądalności zadecydowałyby o ciągu dalszym.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tkk_Bolly pisze:Tania plotka. A to w Plebanii ksiądz Artur nie stracił pieniędzy wiernych w grze na giełdzie, wałkowali o tym cały grudzień
Wlasnie tez mialem napisac, ze przeciez w Plebanii tez sa i dobrzy i zli ksieza, ktorzy robia gorsze rzeczy.
Awatar użytkownika
Damians

mailo pisze:
Tkk_Bolly pisze:Tania plotka. A to w Plebanii ksiądz Artur nie stracił pieniędzy wiernych w grze na giełdzie, wałkowali o tym cały grudzień
Wlasnie tez mialem napisac, ze przeciez w Plebanii tez sa i dobrzy i zli ksieza, ktorzy robia gorsze rzeczy.

Księdza murzyni, którzy mają dzieci! ::cojest:: :zeby:

Ale już kiedyś dyskutowaliśmy na ten temat, nie ma co do tego powracać.
Tkk_Bolly

Nowe pasmo serialowe w TVP. W marcu Złotopolscy bedą nadawani w sobotę i niedzielę, tak jak to było od ponad dekady. A od poniedziałki do czwartku o 18.50 dwa seriale. "Apetyt na miłosc" z Samborem Czarnotą i Darią Wiadowską
Głównymi bohaterami obyczajowego "Apetytu na życie" będą dobrze sytuowani trzydziestokilkulatkowie z Warszawy, którzy poznali się przed laty w czasie wakacyjnych studenckich wyjazdów zarobkowych za granicę, a teraz prowadzą wspólnie księgarnię. Serial ma mieć lekki charakter, nie zabraknie w nim też elementów humorystycznych.

A także "Licencja na wychowanie" z Jolą Fraszyńską i Joanną Pierzak

Ten oparty na francuskim formacie serial będzie opowiadać o losach dwóch małżeństw, którzy są rodzicami. Jedna para odżegnuje się od trwałego sposobu wychowywania dzieci, jaki sama otrzymała, druga zaś stara się najwierniej ten model wychowania powielić. Zderzenie ich dobrych chęci z opłakanymi czasami rezultatami będzie źródłem komizmu w serialu.

Skusze się na "Apetyt..." mam nadzieję, że to bedzie niekończąca się opowiesc. Oby dwa seriale będą nadawne 2 razy w tygodniu

A także kolejna nowosc
Ale to na prime-time, więc pewnie z ramówki szybko zleci
"Nowicjuszka".

Będzie to sensacyjno-obyczajowa opowieść o młodej policjantce, która po studiach w Szczytnie, przenosi się do Warszawy, gdzie rozwiązuje zagadki kryminalne, zmagając się jednocześnie z trudną rzeczywistością pracy w Komendzie Stołecznej Policji
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

I tu niespodzianka. TVP zdecydowała sie pokazać serial. 30 stycznia Jedynka pokaże pierwszy odcinek:
http://film.onet.pl/zwiastuny/0,68034,1 ... onews.html
Awatar użytkownika
Damians

Ha ha ha, czyli tak, jak podejrzewałem, te wszystkie pogłoski mogły być specjalnym zabiegiem TVP mającym na celu promocje serialu! :mrgreen: 8)
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Raczej brakiem kasy w budżecie TVP :lol: Z informacji jakie dochodzą do nas z mediów słyszymy, że TVP się sypię. Zwolnienia grupowe, postawienie na programy komercyjne , różnego typu konkursy, przerwy w czasie emisji programów aby poinformować widzów czy nie spóźniają się z opłaceniem abonamentu telewizyjnego czy zaświadczenia pracowników i współpracowników o opłacaniu tego abonamentu. Już nie mówiąc o cięciach w funduszy dla programów katolickichi i to aż o 80% czy skarg aktorów np z Klanu że w ich serialowych mieszkaniach ściany są czarne. :roll: Coraz bardziej się boję o naszą Modę na sukces.
ODPOWIEDZ