M jak miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Natalka nie podobała mi się już od pierwszej sceny ::kwasny::
Niewydarzona, brzydka, mdła... Nawet dziwiłem się, że do "tak popularnego" serialu wzięto takie coś :lol:
Ale później wyszło na jaw, że ktoś z ekipy ma nazwisko Lelek :evil:
Tomala

Post autor: Tomala »

Damians pisze:Najśmieszniejsze, że ta nienormalna dziewoja wysłała go ze swojego maila
Nie dość, że rozchwiana emocjonalnie to jeszcze głupia ::loll::
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

O rany, już tyle lat nie oglądam "M jak miłość". Chyba zacznę :lol: Żeby się pośmiać z tej dziewuszki XD Swoją drogą ona zawsze jest taka nadąsana. Czy ona się kiedykolwiek śmieje :roll:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Zabiło mnie po prostu jak ostatnio Marek przeprowadzając rodzicielską rozmowę z Natalką (na temat tego nieszczęsnego maila) powiedział :"Pamiętaj w rodzinie najważniejsze jest zaufanie, bo bez niego wszystko sie rozsypie" ::ke:: A potem jeszcze dodal cos w stylu "Trzeba szanowac twoją mamę , bo jest najlepszą osoba na świecie"....Czyli tak jak on ja szanuje mając romans?! Jak to usłyszałem, to napierw spadłem z krzesła. A jak juz się podniosłem, to pomyslałem, że są 2 wyjaśnienia - Albo tą rozmowę pisał jakis inny scenarzysta, który nie wie o tym jego romansie, albo z marka już chcą całkowicie zrobić czarny charakter. Przecież taka hipokryzja to juz przegięcie. Mam nadzieję, że kiedy to się całkiem wyda, Natalka rzuci mu tymi jego tekstami w twarz.
W ogóle teraz zauważyłem, że te dzieci trafiły z domu dziecka w jeszcze większą patologię. No bo patrząc wstecz - Nie dosć, ze biologiczny ojciec Uli wyłudza od niej kasę na alkohol i leży pijany pod kościołem, to jeszcze jej zastępcza matka też zaczęła pić. Może nie aż w tak dużym stopniu jak on, ale Ula złapała ja parę razy na piciu, poza tym Hanka po po pijaku potrąciła samochodem Kisiela (oczywiście wszystko zostało zgrabnie zatuszowane). A teraz zamiast przyznać się, że sie leczy w AA to kałmie, że musi jeździć na jakieś "KURSY" :roll: Ojciec - wzór moralności - ma romans na boku, ale ciągle dzieci "umoralnia" i zgrywa dobrego tatusia. Najbardziej obrzydliwe jest jak wraca do domu i dzieci rzucaja mu się na szyję a on tlumaczy, ze go nie ma , bo "Tata ma dużo PRACY" ::ysz:: Rozumiem, ze seks i inną kobietą nazywa pracą...Super. Taks amo mydli oczy matce i ojcu, a oni udają, że nic się nie dzieje. Poza tym jak ciagle go nie ma w domu, to nie dziwne, że ta stuknieta Natalia rekompensuje sobie brak ojca fascynacja starszymi facetami. Najpierw jakis stary dziad z internetu, potem ksiądz a teraz dyrektor szkoły i jeszcze do tego traktuje Hanke jak swoją rywalkę ::kwasny:: No i jest jeszcze oczywiscie teraz "Ciocia Dobra Rada" kolejny wzór moralności - Pani Sędzia Marta, którą Marek bezsensownie obarczył swoim problemem. A ona co mu doradza? Żeby wszystko ukrył i zatuszował (rada godna moralnej Pani Sędzi), bo według niej - cytuję - "Być może Grażyna nie spełni swoich gróźb" :lol: Przecież wiadomo, że prędzej czy później to się wyda i lepiej, żeby sam się przyznał.
Podsumowując - mama ma "KURSY" , tata "PRACUJE", ciocia daje dobre rady, dzzieci są niegrzeczne, ale rodzina zawsze stoi na posterunku, żeby je umoralnić. Jeszcze brakuje, żeby wszyscy wzięli się za ręce i poszli do kościoła na mszę:) Patologia przybiera coraz większe rozmiary...
Tomala

Zgadzam się w całej rozciągłości. Marek jest obrzydliwy. A jak już słyszę w jego ustach, że "Łukasik coś tam mu kazał" to mnie krew zalewa.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Mailo, genialnie to wszystko podsumowałeś :mrgreen: I podobnie, jak Tomala, też się zgadzam odnośnie tej całej sytuacji.

Chociaż jakbym miał powiedzieć swoje subiektywne zdanie, to bardzo mi się podobają te wątki. Przede wszystkim bardzo lubię Kacpra Kuszewskiego i bardzo się cieszę, że dostał w końcu jakiś porządny, rozbudowany wątek i praktycznie w każdym odcinku jest go pełno.
Te dzieciaki są okropne, brzydkie, głupie - i dzięki temu zawsze jest się z czego śmiać :lol:
Ostatni tekst Natalki: "Żal.pl" po prostu mnie powalił ::cojest::

Dominika Ostałowska ma teraz bardzo głupią rolę, Marta już sama nie wie z kim chce być, co chce robić i jeszcze ta durna porada dla Marka.

A Marysia i jej miny mnie rozbrajają ::cojest::

I na Laurę Samojłowicz i Mroczka wręcz nie mogę patrzeć ::plask wczolo:
Ale jak mówią ploty, Laura nie przedłużyła kontraktu z Mjm i za trzy miesiące jej postać zniknie z serialu :mrgreen:

Podsumowując, ja oglądając Mjm nie patrzę za bardzo na postacie, tylko na aktorów. Kiedy Marek stoi na moście nad ulicą, to się cieszę, że Kacper Kuszewski ma takie sceny. Bo jakbym miał tylko oglądać dla samej fabuły, to raczej znów przestałbym oglądać...
Tomala

Damians pisze:Ostatni tekst Natalki: "Żal.pl" po prostu mnie powalił
To powiedziała Ula :lol: Nie jest zbyt na bierząco z tekstami ::loll::
Damians pisze:I na Laurę Samojłowicz i Mroczka wręcz nie mogę patrzeć ::plask wczolo:
Ale jak mówią ploty, Laura nie przedłużyła kontraktu z Mjm i za trzy miesiące jej postać zniknie z serialu :mrgreen:
A tego nie wiedziałem. Wielka szkoda. I znowu Paweł się zawiedzie ::kwasny:: ::plask wczolo: A w ŚŚ jest coś wspomniane, że Madzia ma wrócić do Polski chyba już na stałe, więc pewnie Paweł będzie z nią.
Damians pisze: Kiedy Marek stoi na moście nad ulicą, to się cieszę, że Kacper Kuszewski ma takie sceny.
Tak nawiasem mówiąc to Marek ostatnio w dwóch odcinkach pod rząd szedł przez ten sam most i sceny wyglądały prawie identycznie :lol:

PS Strasznie mnie wkurza jak w MJM lecą piosenki. Nie mam nic przeciwko piosenkom w serialu, ale przeciwko tym konkretnym owszem.
Awatar użytkownika
Damians

A racja, to powiedziała Ula, która jest trochę bardziej ogarnięta od tej Natalki :lol:

Co do piosenek, to za często jest puszczana "Co z nami będzie", mnie już ta piosenka kojarzy się tylko i wyłącznie z MjM. Ale jak na rocznicy ślubu dziadków puścili inną, to było takie miłe urozmaicenie.
Awatar użytkownika
mailo

Obejrzałem z niecierpliwości 3 odcinki do przodu :lol: Małe spoilery:

ODCINKI 717 z 25.01 (poniedziałek) 718 z 26.01 (wtorek):

Największą gwiazdą tych odcinków była...Barbara Mostowiak:P Do Marka przyszła anonimowa koperta. Barbara myśląc, że to Simona przysałała jej obiecane zdjęcia, otworzyła kopertę a tam... zdjęcia Marka i Grażyny z ich potajemnych spotkań! Szybko zadzwoniła do Tomka i ściągnęła go do Grabiny. Zapytała czy wiedział o tym romansie i czy ją okłamał. Tomek coś tam ściemnił, że to o niczym nie świadczy, ale Barbara pokazała mu kartkę dołączoną do nich "Dla własnego dobra zakończ tą znajomość jak najszybciej". Tomek poradził jej żeby szczerze porozmawaiała z Markiem. Barbara zamiast tego pojechała do Marysi i zaczęła wypytywać o Michała Grażynę (czy dobrze im się układa w małżeństwie itp) Marysia powiedziała, że są bardzo dobrana parą, ale, że mają problem bo nie moga mieć dzieci. Pokazała jej też zdjęcia z ich nowego domu i Barbara zapamiętała adres (ul. Agrestowa 3 :) ). Pojechała do Grażyny i doszło do ich konfrontacji :!: Zapytała wprost czy ma romans z Markiem. Grażyna kłamała w żywe oczy, że Marek ja tylko pocieszał po tym jak sie dowiedziała, że nie może zajść w ciążę (ciągle trzymała się tej samej wersji), że Barbara nie potrafi zrozumieć "prawdziwej przyjaźni". Barbara pokazała jej zdjęcia ale ta dalej się wpierała. W końcu Barbara powiedziała, że i tak dowie się prawdy bo jej nie wierzy (fajna była scena jak Barbara juz stała na dole a Grażyna spoglądała na nią z pogardą z okna zza zasłony).

Z ciekawszych wątków to jeszcze Kuba przyleciał z Krzysiem z Niemiec, aby pobyli trochę razem. W przypadkowej rozmowie Krzyś wygadał, przy Kindze Piotrku i Kubie, że nowy facet jego mamy go uderzył ( i ją też). Wzburzony Kuba dzwoni do Olgi i żąda wyjaśnień ale ona wszystkiemu zaprzecza.

ODCINEK 717 1.02

Ten odcinek chyba najbardziej mi sie podobał. Marta jadła obiad w towarzystwie tego młodego mecenasa Budzyńskiego. Nagle do ich stolika podeszła...Marzena. Powiedziała, że jej gazeta pisze o głośnych procesach i czy nie mogłaby przeprowadzic z którymś z nich wywiadu. Zgodził się na to Budzyński, który był wyraźnie zainteresowany Marzeną (chyba coś z tego będzie). Marta zrobiła mine jakby miała umrzeć -chyba jest zazdrosna.

Powrócono do wątku Sandry. Do Tomka przyszła policja akurat kiedy w domu była Zosia (ona w ogóle jakos urosła zauważyłem). Okazało się, ze złapali gościa który groził Sandrze ale miał przy sobie broń należącą do ...Małgosi. Sandra ukryła fakt, ze miala ten pistolet i że napastnik jej go zabrał. Tomek jest wściekły i bardzo na Sndrze zawiedziony.

I uwaga - spoiler o romansie Marka i Grażyny. Damians jeśli lubisz Marka to będą z nim fajne sceny. Barbara postanawia ostatecznie rozmówić się z Markiem i knuje intrygę :!: , żeby w końcu dowiedzieć się prawdy. Prosi zeby Marek zawiózł ja do Kościoła (Natala chce jechać z nimi ale babcia odmawia). W połowie drogi karze mu się zatrzymać i mówi, że wie o ich romansie. Pokazuje mu tez zdjęcia. I teraz najgorsze -Marek wypiera się wszystkiego i mówi nawet że to "Najgłupsza rzecz jaką słyszał", że to "niedorzeczne", masakrycznie kłamie. Wtedy Barbara mówi , ze widziała sie z Grazyną i okłamuje Marka, że Grazyna do wszystkiego sie przyznała :!: (chociaż tak nie było). Marek głupieje i przyznaje się... Zaczyna prawie płakać, mówi, że juz wszystko skończone. Ona na to, że jeśli nie rozumie co zrobił, to w ogóle nie powinien zakładać rodziny :!: i że chociaż zawsze go kryła to tym razem tak nie będzie...
Podsumowaniem odcinka jest scena kiedy wszyscy siedzą w kuchni, a Ula czyta z internetu informacje do swojej pracy domowej o ćmach które lecą do ognia i giną (jest to nawiązanie do sytuacji Marka). Ula mówi: "Biedne zwierząta" a na to Barbara patrząc prosto na Marka :"Raczej głupie, skoro lecą do ognia zamiast do domu". Marek nie wytrzymuje i wychodzi.

Mam nadzieję że trochę zachęciłem:)
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

Dzięki mailo, no to teraz będzie się działo :) Wkońcu Mareczkowi bedzie sie palił grunt pod nogami...
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Awatar użytkownika
Damians

Nie czytałem Twoich spoilerów mailo, więc jeżeli się powtarzam, to przepraszam.

Bożena Stachura zdradza szczegóły swojego wątku:
W końcu Grażyna powie Hance, że ma romans z jej mężem. Ale jeszcze nie tym razem..." - zdradza Bożena Stachura.

"Teraz, naciskana przez matkę Marka, Grażyna odwoła spotkanie z Hanką. Jednak, kiedy przypadkiem spotka żonę ukochanego na ulicy, nie będzie mogła się dłużej powstrzymać. Wówczas dojdzie do ostrej wymiany zdań, łącznie z rękoczynem. Hanka spoliczkuje moją bohaterkę. To będzie apogeum napiętej sytuacji w życiu postaci" - dodaje aktorka.
"Grażyna i Marek jakoś będą musieli sobie poradzić w nowej sytuacji. Niestety, moja bohaterka nie będzie długo czekać na kolejną, trudną próbę od losu. Grażynę spotka nieszczęśliwy wypadek( :!: ) , który całkowicie zmieni jej życie..." - tajemniczo kończy artystka.
Tomala

Bardzo mnie ciekawi jaki wypadek będzie miała Grażyna. Mam nadzieję, że to będzie coś ciekawego, a nie zwykły wypadek samochodowy. Niech wyleci przez okno, albo niech się urwie winda z nią w środku, albo coś innego ciekawego. Tylko mam nadzieję, że wróci potem do zdrowia.
Awatar użytkownika
mailo

Szkoda, że w MjM rzadko pokazuja wypadki a przewaznie o nich mówią. Była kilka wyjatków ale bez rewelacji. Powiem ci Damians, ze aktorka sporo zdradziła, zwykle sie wykręcają, ze nie moga zdradzać scenariusza. A więc Hanka dowie się od samej Grazyny! Chyba gorzej (dla Marka) juz byc nie mogło.

Damians co to za zwyczaje ::chytry:: Ja sie męczę ze spoilerami a ty nie czytasz? A czytasz jakieś namiastki na portalach? Moje lepsze :P :P :P
Awatar użytkownika
Damians

Mailo, Twoje na pewno są lepsze, ale i dokładniejsze :P A ja nie chce znać wszystkiego, jak oglądam odcinek, ciekawią mnie tylko takie ogólne spoilery :P

A wczoraj bylem w skoku, że nie puścili "Co z nami będzie", jak Marek tak chodził po tym lesie :lol:
Awatar użytkownika
mailo

::loll:: Tez zauwazyłem, że ciagle puszczaja ta piosenkę, faktycznie tutaj by pasowała. Moze szykuje się jakaś zmiana repertuaru?:D Podpowiem ogólnie, że dzisiejszy odcinek będzie trochę nudniejszy , ale wątek marka nadal będzie. Powróca tez na chwile Kaśka z Sebkiem - zwróćcie uwagę na mine Marka jak Sebek sie spyta Hanki czy wybaczyłaby Markowi zdradę :lol: No i pojawi sie Mirka, która wpadnie na genialny plan "wypożyczenia" sobie rodziny Kingi w celach biznesowych ! :lol:
ODPOWIEDZ