Muszę się przyznac, że z powodu ogromnej ilości czasu, zacząłem oglądac od poniedziałku Dool

Na początek nie wiedziec czemu w porównaniu z ubiegłym rokiem Dool jest jedyną operą, której oglądalnośc na dłuższą metę wykazuje tendencje rosnącą... i dlatego nie zleciał z ramówki. I pewnie Modę przeżyje, a kto wie może nawet YR?
A do rzeczy zwolnienia były, ale już uzupełnili "ubytki" powrotami innych weteranów, tamtych nie znałem, więc zaczynam oglądac serial niezrażony.
I tak aktualnie wątkiem na pierwszym planie jest ślub Phillipa i Melanie. Oczywiście Melanie w dzień przed ślubem zdała sobie sprawę, że tak na prawdę to ona Phillipa nie kocha

Powiedziała o tym Vivian nestorce rodu Kiriakis (byłej żonie Victora, ojca Phillipa, Vivian"traktuje" Phillipa jak syna)o swoich wątpliwościach. Ta nie dopuszcza możliwości aby ślub się nie odbył, bo chce na nim ... zabić Melanie

wkładając jej na głowę zatruty diadem

Kate inna była żona Victora (nasza Margo z BB) wywęszyła spisek z prezentem, ale do końca nie wie, że chodzi o ten diadem etc. Kate poszła do Victora poinformowac go o niecnych zamiarach Vivian, a Victor jej zaczął wygarniac osoby, które ona (Kate) próbowała zabić

wszystkich nie spamiętałem, ale na pewno jakąś synową, chyba też syna.
Bardzo dużo bohaterów już w podeszłym wieku, a więc dużo histori, co mnie cieszy, później się w nią zagłębie, jak poznam inne rodziny w serialu
Jeszcze był pokazywany wątek Bo & Hope, którzy się rozwodzą, bo Bo zakochał się w Carly. A Carly to matka Melenie (tej ze ślubu) ale jeszcze o tym nie wie. Carly też podejrzewa Vivian o niecne zamiary i poszła ostrzec Melanie do domu Kiriakis, ale poślizgła się na ślizgwicy upadła na głowę i nie pamięta co miała przekazac Melanie... a ślub coraz bliżej
I ostatni wątek, który był pokazany, to, że EJ porwał dziecko Sami ( a on jest ojcem dziecka). I przetrzymuje je gdzieś na odludziu, a opiekuje się, ciotka EJa Anna. A Sami, tak śrenio rozpacza po stracie córki, bo przyszedł do niej Rafe porozmawiali, Sami nie wytrzymała i mu się oddała

choc wcześniej zapewniała, że mogła by wyminic 1000 powodów dlaczego"tego" nie powinni robic.
Akcja szybko się toczy inaczej sobie Days wyobrażałem. a to wszystko wyżej wydarzyło się tylko w odcinkach z poniedziałku i wtorku