Post autor: Tkk_Bolly »

Kontrakt Days of our lives został przedłużony o kolejny rok, czyli nie skończy się wcześniej niż w 2010.To dobra wiadomosc. Może więc NBC jednak "urochomi" tą nową soapkę'
Mikao06 nie produkujesz się na marne, ja chętnie czytam posty.
I są cięcia budżetowe. Niestety Mikao6 odchdzą Ci o których wspominałeś.Btw wielkie gwiazdy Doola :roll: Ostatnie sceny styczniu 2009.I to nie koniec zwolnień będzie.Ratują serial ale jakim kosztem, to mogli go zakończyc z klasą.

Deidre Hall-Dr Marlena Evans - 1976-1987; 1991-2009
Drake Hogestyn-John Black - 1986-2008;2008-2009

Kolejna pewna wiadomosc to, że odchodzi Blake Berris- Nick Fallon 2006-2009.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie

Post autor: Mikao6 »

Mikao wystarczy. No, nie napisałeś o niczym, o czym nie wpominałem. :mrgreen:
Szkoda, że Blake odchodzi, jego postać dopiero się rozkręca w swoich matactwach. Podobno odejdzie też Stephen Nichols - Steve "Patch" Johnson, ale i Blake i Stephen są jeszcze oficjalnie nie potwierdzeni. :wink:

Aha, nowość:
Jay Kenneth Johnson (Philip Kiriakis) po ostatnim opuszczeniu planu serialu i wyczyszczeniu swojej garderoby został zmuszony do powrotu do DOOL w związku ze zobowiązaniami zawartymi w kontrakcie. :wink: Jednocześnie DOOL szuka intensywnie jakiegoś innego aktora, jeśli Jay nie podpisze nowego kontraktu.
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

To nie do końca tak, że został zmuszony - po prostu wynegocjowano z nim pobyt do końca kontraktu czyli do stycznia 2009, a co potem jeszcze nie wiadomo, bo on nie chce się zgodzić na mniejszą pensję i dlatego mają juz trzech aktorów (ex-aktorzy z GH, ATWT) w pogotowiu gdyby JKJ jednak zdecydował się odejść.
A o Drake'u i Deidree już nie będę się rozpisywał, bo chyba na wszystkich możliwych portalach pisałem co myślę o ich wyrzuceniu, a sam fakt wywołał skandal i oburzenie mediów w całym USA (nawet w dzienniku mówili o ich zwolnieniu), że potwierdza się opinia, że Corday robi wszystko żeby doprowadzić "Days.." do końca w 2009 co jest na rękę Jeffowi Zuckerowi, który zrobił wszystko żeby wywalić "Sunset Beach", "Another World" i "Passions". NBC nie chce już emitować soap oper i chce prowadzić politykę informacyjną w południowym paśmie ich ramówki.

[ Dodano: 2008-12-03, 01:47 ]
40% - o tyle dokładnie zmniejszono pensje wszystkim pracującym przy "Days of our lives" łącznie ze scenarzystami i aktorami.

[ Dodano: 2009-02-04, 00:21 ]
Soap Opera Digest is reporting that Stephen Nichols and Mary Beth Evans have been FIRED from Days of Our Lives

RIP Days. Oglądam jeszcze jakimś przymusem dla Erica i Galena z Passions, ale szczerze to już bokiem mi wychodzi Days. Corday zabił serial - najpierw Drake i Deidree teraz Patch i Kayla. :cry:

Muszę się przyznac, że z powodu ogromnej ilości czasu, zacząłem oglądac od poniedziałku Dool :D Na początek nie wiedziec czemu w porównaniu z ubiegłym rokiem Dool jest jedyną operą, której oglądalnośc na dłuższą metę wykazuje tendencje rosnącą... i dlatego nie zleciał z ramówki. I pewnie Modę przeżyje, a kto wie może nawet YR?

A do rzeczy zwolnienia były, ale już uzupełnili "ubytki" powrotami innych weteranów, tamtych nie znałem, więc zaczynam oglądac serial niezrażony.

I tak aktualnie wątkiem na pierwszym planie jest ślub Phillipa i Melanie. Oczywiście Melanie w dzień przed ślubem zdała sobie sprawę, że tak na prawdę to ona Phillipa nie kocha :lol: Powiedziała o tym Vivian nestorce rodu Kiriakis (byłej żonie Victora, ojca Phillipa, Vivian"traktuje" Phillipa jak syna)o swoich wątpliwościach. Ta nie dopuszcza możliwości aby ślub się nie odbył, bo chce na nim ... zabić Melanie ::rad:: wkładając jej na głowę zatruty diadem :lol: Kate inna była żona Victora (nasza Margo z BB) wywęszyła spisek z prezentem, ale do końca nie wie, że chodzi o ten diadem etc. Kate poszła do Victora poinformowac go o niecnych zamiarach Vivian, a Victor jej zaczął wygarniac osoby, które ona (Kate) próbowała zabić ::cojest:: wszystkich nie spamiętałem, ale na pewno jakąś synową, chyba też syna. ::loll::

Bardzo dużo bohaterów już w podeszłym wieku, a więc dużo histori, co mnie cieszy, później się w nią zagłębie, jak poznam inne rodziny w serialu

Jeszcze był pokazywany wątek Bo & Hope, którzy się rozwodzą, bo Bo zakochał się w Carly. A Carly to matka Melenie (tej ze ślubu) ale jeszcze o tym nie wie. Carly też podejrzewa Vivian o niecne zamiary i poszła ostrzec Melanie do domu Kiriakis, ale poślizgła się na ślizgwicy upadła na głowę i nie pamięta co miała przekazac Melanie... a ślub coraz bliżej

I ostatni wątek, który był pokazany, to, że EJ porwał dziecko Sami ( a on jest ojcem dziecka). I przetrzymuje je gdzieś na odludziu, a opiekuje się, ciotka EJa Anna. A Sami, tak śrenio rozpacza po stracie córki, bo przyszedł do niej Rafe porozmawiali, Sami nie wytrzymała i mu się oddała :lol: choc wcześniej zapewniała, że mogła by wyminic 1000 powodów dlaczego"tego" nie powinni robic. ::rad::

Akcja szybko się toczy inaczej sobie Days wyobrażałem. a to wszystko wyżej wydarzyło się tylko w odcinkach z poniedziałku i wtorku :D

Post autor: Mikiks »

Tak dużo tam morderców? :D Szok, że jakiejś staruszce chce się jeszcze mordować, normalnie brzmi to prawie jak Stephanie. A gdzie to oglądasz, Tkk_Bolly?

Aby się nie męczyc najlepiej zajrzec tu http://favorite-moments.net/board/index.php?board=7.0 gdzie jest każdy odcinek i pojawia się bardzo szybko po premierze, jakosc nie jest najgorsza, już oglądałem w niej kiedyś AMC i YR, ale można szukac lepszej na YT i torrentach, ale nie zauważyłem tam jakieś stabilizacji czy regularności. :wink:

Aktorka co gra Vivian ma 70 lat. Choc na tyle nie wygląda. Ale pomysł z diademem ma bombowy. Wszyscy tak zabijają, ale nikogo nie dosięga sprawiedliwosc. Ale ciekawią mnie inne wątki, bo dwie główne zwaśnione rodziny to przecież Brady i DiMera, a na czele DiMerów przecież stoi Stefano czyli Joseph Masolco ::rad:: Zabieram się za kolejny odcinek :D

Jestem po kolejnych odcinkach i dzieje się dzieje. Tak na prawdę Vivian mści się na Carly za to, że ona zabiła swojego męzą Lawrence'a który był siostrzeńcem lub bratankiem Vivian i tak Vivian,chce zabic właśnie córkę Carly Melanie, aby Carly cierpiała tak samo jak ona.Przez półtora odcinka Vivian próbowała założyc ten diadem na głowe panny młodej, ale za każdym razem ktoś wchodził i przeszkadzał :lol: aż w końcu jej się to udało, ale trucizna wchodzi w skórę stopniowa, tak, że musi Melanie to nosic godzinę ::kwasny:: (jakby nie mogła ją poprostu zastrzelic :roll: ) Wspólnik Vivian Gus dowiedziawszy się, że Carly się obudził porywa ją ze szpitala i więzi w podziemiach, tam puszcza Carly transmisję live jak Vivian zakłada diadem jej córcę, Carly obezwładnia Gusa :roll: i śle smsa do Vivian aby ta przyjechała do tych podziemi jakiegoś budynku( jeszcze Carly miała flashback jak została pochowa żywcem :shock: ) Na początku jak Vivian przyjechała udawała, że nie wie o co chodzi :lol: Już kocham Vivian :serce: A później zaczęła się między nimi sprzeczka, a skończyło się na tym, że Vivian powiedziała,że mogą się kłócic, a Melanie i tak zginie i cel osiągnęła, na koniec odcinka Melanie przygotowując się do ślubu traci przytomnosc

To się zdarzyło w odcinkach z środy i czwartku, może kogoś zaciekawiłem :D ?

Mnie to zaciekawiło i korzystając z sesji obejrzałem dwa odcinki, z 8 i 9 lutego :D Ogólnie DOOL jest świetne :D Vivian jest cudowna, szok, że ma 70 lat, gra świetnie :D I te intrygi :D

Fajna scena była jak jej mąż wyszedł po gazetę, zobaczył Carlę, która leży przed domem (bo się poślizgnęła na lodzie i wyrżnęła głową i straciła pamięć), obszedł ją, wziął gazetę i wlazł do domu jakby nigdy nic :lol: :lol: Dużo ludzi, szybkie przejścia, bez głupich 200 sekundowych zbliżeń na twarz, dużo się dzieje i mam nadzieje, że Melanie umrze, bo Vivian jest super :D

Mikiks ciesze się, że zacząłeś oglądac, tylko teraz nie można przestac, akcja się rozkręca i jest coraz ciekawiej :D W poniedziałek odcinka nie było, a ja jestem po wtorku

W kolejnych odcinkach w tym pomieszczeniu pod ziemią, zjawia się Hope, która jest też policjantką, i aresztuje Vivian za próbę zabójstwa Melanie zatrutym diademem. Jak się okazuje diadem wcale nie był taki groźny i ta trucizna nie zagraża zdrowiu/życiu Melanie. Następn ie Gus odzyskuje przytomnosc zrzuca drewniane skrzynki na Hope i Carly i uwalnia Vivian, która zmierza na ślub aby zabic Melanie :D Na weselu odnajduje Melanie i zaprowadza ją na dach budynku i ... próbuje zrzucic z dachu :mrgreen: Zjawia się Carly, która zobaczywszy je chce zabic Vivian, ale kula pistoletu trafia w Melanie, która odruchowa osłania Vivian swoim ciałem.
Wow :wink:

To jest świetne :D 100 razy lepsze od "Mody" :D :D Też jestem po wtorkowym odcinki i kurka wodna! Niesamowite :D

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale okazało się, że Victor podmienił te diademy, (tylko nie wiem czy przypadekim czy podejrzewał Vivian) i Melanie dostała normalny diadem, bez trucizny :D Carly postrzeliła własną córkę :: bow :: Vivian jest niesamowita :D :D W końcu może wyjść tak, że Vivian pozostanie czysta i nic jej nie udowodnią :D Ciekawe co to był za flashback, że Carly budzi się w trumnie :twisted: :twisted: :twisted:

Ciekawy wątek też z tym E.Jem i małą Sydney. Ukrywa córkę przed byłą, bo chce, żeby ona cierpiała, powiedział jej, że Sydnet nie żyje, ale ten jej nowy facet z FBI coś węszy i może wyjść. Wygląda na to, że EJ też jest nieźle psychiczny :D

I Stephanie dosyć głupio zrobiła z tym listem, przecież to i tak wyjdzie (jeśli Melanie przeżyje).

Nie rozumiem tylko jednego: ten murzyn raz jest policjantem (jak gadał na posterunku z detektywką Hope), i jednocześnie udzielał ślubu jako pastor? :roll:

Melanie jest piękna, ale kibicuję Vivian i mam nadzieję, że Melanie umrze zastrzelona przez własną matkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A i świetnie widzieć Josepha Mascolo (Massima), świetna gra aktorska :: bow ::

Vivian vs. Carly 1992-1993. Mikikis angielski doskonale znasz, więc nie tłumaczę

Carly gave birth to her son in France and Vivian had the doctor tell Carly that her son had died. Bo and Carly decided to travel to France to try and talk to that doctor who admitted that her son did not die but had been sold on the black market. It was later discovered that Vivian had adopted and was raising Carly's son as her newphew, whom she named Nicholas.

As Carly was reunited with her son, Lawrence's Aunt Vivian was not happy, and was determined to turn Nicky against Carly. Vivian drained the brake fluid from Cary's car causing a major accident. Carly survived with the help of Billie Reed.

Since Carly survived the car accident, Vivian decided to frame Carly for her own murder. At Shawn-Douglas Brady's birthday party at the Penthouse Grill, Vivian lured Carly to the balcony. There, she instigated a vicious argument regarding Nicholas. During the argument, Vivian "fell" off the balcony. Her fall was somewhat broken by an awning down below and Vivian went into a coma. Ironically, it was Carly who saved Vivian's life in the operating room.

After Carly once again defeatd Vivian's attempts to destroy her, Vivian decided to frame her for the deaths of her patients. Dressed as a nurse, Vivian snuck out of her hospital room and injected cleaning fluid in Carly's terminally ill patients. After the second death, suspicion began to grow against Carly, but no murder charges were even considered yet. Vivian decided to spice things up for Carly. She sneaked out of the hospital one night and planted the bottle of cleaning fluid in Carly's house. Later, Bo found the detergent in Carly's closet and began to suspect her. Further analysis confirmed that the detergent at Carly's matched the one used to kill her patients. Vivian thought it was time for a grand finale. She had to kill someone "special," not just some terminally ill patient. While shopping around the hospital, Vivian noticed that Caroline Brady was in the hospital to cure a peptic ulcer. She also heard Caroline telling Carly that maybe she and Bo should not get married. Vivian had found her final victim. The Bradys knew of Caroline's reservations regarding Bo and Carly's upcoming marriage; it would cause suspicion on Carly if she suddenly died under her care. In addition, Vivian broke into Carly's locker in the hospital and forged a few entries in her diary. They specifically said that she was going to get rid of Caroline. In her nurse disguise, Vivian went to Caroline's room, where Caroline was heavily sedated. Vivian was carrying two syringes: one with detergent and one with a heavy dose of morphine. As she was about to inject detergent into Caroline's serum; Carly walked in on her. There, Vivian confessed to Carly everything she had done. Afterwards, she tried to kill Carly with the cleaning fluid, but Carly knocked the syringe out of her hand. During the struggle, Carly was accidentally injected with the morphine, and went into a coma.

Bo had investigated Caroline's room after Carly was found, and he found the syringe with the cleaning fluid in it. He also found her diary, stating that she planned to kill Caroline. Carly was now considered the culprit of the hospital murders. Carly knew the truth, but was still in a coma, unable to expose Vivian's schemes. Vivian was determined to make sure Carly never recovered from her coma. With the help of some Chinese herbs, Vivian "killed" Carly. She injected a serum into her IV that induced a deathlike paralysis. Tom Horton pronounced Carly dead, as she had no pulse, but in actuality, was very much alive. Before they could embalm Carly, Vivian told everyone that Carly had told her she didn't want to be embalmed if she died. She claimed that Carly had been close to nature and wanted it that way. Since Vivian and Carly had been such "good friends," they believed her and did not embalm Carly. Vivian made funeral arrangements for Carly, placing her body in an open casket. When Bo said good-bye to his dear love, he noticed that her body was still warm :D , but everybody continued to believe that Carly was dead.

Later Carly awoke in her coffin, complete with water, air, radio, and lights. Vivian heckled Carly by radio, but Carly was running out of air. Eventually Vivian told Laurence, and he released her. By now she had slipped into unconsciousness. She later woke up thinking it was 1983, her memory affected by the lack of air. She was kept hidden from Bo in the mansion attic.

Victor podmienił diademy, nie sądzę, ale może mi coś umknęło, aż sprawdzę :wink: Rzeczywiście podmienił, ale bylo to powiedziane tylko w jednym zdaniu przez Hope. To ciekawe dlaczego przedkłada Vivian nad Kate i pozwala Vivian mieszkac w swoim domu

Ciekawe akcje były, ale wiesz może coś o początku tej wojny, czemu Vivian tak nienawidzi Carly? I czemu jednak powiedziała, że Carly siedzi w trumnie? Ogólnie wypas, coś jak Lauren vs Sheila lub Sheila vs Maggy :D

Jestem na bieżąco tzn. do wczorajszego, poniedziałkowego odcinka włącznie.

Vivian i Carly zostały oskarżone o próbę zabójstwa. Wszyscy bohaterowie opowiedzieli się po jednej ze stron, niestety większość jest za Carly (która strasznie mnie irytuje), ma też po swojej stronie policję, bo śledztwo prowadzi zakochany w niej Bo (chyba najgorsza obecnie postać). Philip chciał zabić Vivian, za to, co zrobiła Melanie, ale na szczęście się opanował.
Dobrze, że Victor kryje Vivian, ale powiedział jej, że jeszcze jedna taka akcja i pójdzie siedzieć, na co Vivian (oczywiście już tylko do siebie) stwierdziła "Do not kidding" ::loll:: Rewelacyjna jest Vivian, mam nadzieje, że to nie koniec akcji i jeszcze coś wymyśli, tym bardziej, że niestety Melanie wyszła ze śpiączki i już od razu Carly chce ją przekonać, że przypadkowo ją postrzeliła i powiedziała jej, że jest jej matką. Oby Melanie zeznała przeciwko niej i niech Carly siedzi w więzieniu z tymi swoimi tłustymi włosami :D Ten lekarz, co nie iwem jak ma na imię, i który wysłał swoją dziewcznę do psychiatryka z powodu jej urojonej ciąży, zachował się nieodpowidzialnie, że wpuścił do Melanie Carlę, przecież ona do niej strzelała ::plask wczolo:

Podoba mi się też zemsta EJa na Sami, jego plan działa, po tym jak dowiedziała się, że jej córka rzekomo nie żyje, wkurzyła się na Rafe :D I bardzo dobrze :D

A ja właśnie jestem po piątkowym. Ze smaczków to podobało mi się tłumaczenie Vivian :lol: Że niby wzięła Melanie na dach i rozmawiały w które strony pojadą z Phillipem w podróż poślubną :lol: Ona to ma wyobraźnie. Gościnnie pojawił się duch Lawrence'a a właściwie to wyobraźnia Carly[ aktorzy Lawrence'a Carly są małżeństwem w prawdziwym życiu] Victor mnie zaskoczył, jednak to też drań :D Z Vivian są siebie warci, ale nakręcają ten serial i narazie mnie przy nim trzymają. Juz nie moge się doczekac poniedziałkowego, bo słyszę, że będzie się działo Phillip vs. Vivian :twisted:

Wyczaiłeś tego użytkownika YT?
http://www.youtube.com/user/sajeti123#p/u/4/JNaZft1zAMk

Post autor: mailo »

Ogladałem ten serial na niemieckim RTL chyba jakieś 10 lat temu albo więcej ale juz słabo pamiętam. Było tam tyle akcji, ze nawet nie musiałem dobrze znać języka żeby się wciagnąć. Podobała mi się muzyka z openingu, ale ta była tylko dla niemieckiej wersji - obejrzyjcie i porównajcie z amerykańską:

http://www.youtube.com/watch?v=MmNrcsk_AfA - opening
http://www.youtube.com/watch?v=vQzu4iU1g3o - utwój w całości puszczany na zakończenie odcinka

Może czas odświeżyć pamięć:P A gdzie oglądacie?
Czy gra tam moze jeszcze bohater z łatą na oku - Steve "Patch" Johnson i jego ukochana Kyla ? Wiem że przez tyle lat bohaterowie się zmieniaja ale moze jeszcze są:P
ODPOWIEDZ