Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Faktycznie, ta cała bójka świetna i te uderzenia były dosyć realistyczne, co rzadko zdarza się w naszych serialach :D

Bożenka i Ruud są świetni :D Zdecydowanie mój ulubiony wątek, to właśnie oni.

A ta radiolog też całkiem fajna, potrzebny był ktoś taki w Leśnej Grze, bo pani dyrektor Żak już trochę "złagodniała".
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A jak to się w końcu skończyło z tymi nocnymi telefonami tej dyrektorki do Tretera? Wyjaśniło się czy ona faktycznie nie pamięta, że wydzwania do ludzi po nocach czy tylko udaje?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tiril pisze:A jak to się w końcu skończyło z tymi nocnymi telefonami tej dyrektorki do Tretera? Wyjaśniło się czy ona faktycznie nie pamięta, że wydzwania do ludzi po nocach czy tylko udaje?
Coś tam wyjaśnili, że ona ma chyba jakieś problemy ze snem i chyba lunatykuje dzwoniąc, w każdym razie na pewno robiła to nieumyślnie. Skonsultowała się w tej sprawie z psychiatrą i on coś tam wspominał, że przyczyną tego jest chyba jakieś traumatyczne wydarzenie z przeszłości Żakowej, o którym ona nie może zapomnieć. Ale nie powiedzieli chyba co to jest...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nie omieszkam dzisiaj skomentować jubileuszowego 400-setnego odcinka. :D

Fajnie, że nie był to taki zwykły odcinek, bo ważnym wydarzeniem był przecież ten cały jubileusz profesora Zyberta. Żakowa strasznie sztywną "imprezę" u zorganizowała, ale fajnie, że pojawił się dawno niewidziany Jacek Mejer. Nawet mi go trochę brakowało, po tym jak wraz z tą Alicją odszedł z serialu. Fajnie, że przewijał się przez cały odcinek, mógłby wrócić na stałe. Tak w ogóle to marzy mi się powrót Krzysztofa Pieczyńskiego (Bruno), chociażby gościnny, albo Pawła Wilczaka (Marek). :wink: Niestety, obaj raczej nieodwołalnie odeszli z serialu.
Ale wracając do jubileuszu, na szczęście pod koniec odcinki lekarze przygotowali odpowiednią imprezę. Ciekawe o co dokładnie chodzi z tym cudownym ozdrowieniem.

No i na koniec mocne cliffhangery: matka Marty, która zasłabła pod drzwiami i Edwards z żoną (?). :shock: Sądziłem, że to Lena jest nową żoną profesorka. A tu się okazuje, że on jakąś nową młodą babeczkę sobie znalazł. :roll:
Poza tym miło się patrzy na Agatę i Witka, nie wiem czy Witek i Lena mogliby być jeszcze po tym wszystkim razem...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

No i prawie wszystkie wielkie gwiazdy się pojawiły, zabrakło chyba tylko Ścibakówny.

Fraszki jest teraz w każdym odcinku pełno, ładnie wygląda w tych dłuższych włosach, wprowadza do serialu świetną atmosferę :D

Olga Bończyk z grzywką, wyglądała przepięknie, zresztą, jak zawsze :P
Wielka szkoda, że tak mało jej pokazują, Olga Bończyk jest dla mnie najbardziej wyjątkową osobą z telewizji, do dzisiaj wspominam, jak ją objąłem :serce:
Tylko szkoda, że tak mało jest okazji ją oglądać w TV, krążą ploty, że na jesień może dostanie program kulinarny...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Damians pisze:No i prawie wszystkie wielkie gwiazdy się pojawiły, zabrakło chyba tylko Ścibakówny.
Nie było kilku lekarzy, z tych ważniejszych także Sambora.

Olga Bończyk (Edyta) niestety pojawia się tylko sporadycznie, raczej bez własnego wątku jako zwykła lekarka, chociaż ostatnio robiła z Zosią interesy związane z tą Kliniką Bólu.
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

No właśnie, nie oglądałam ostatnio Na dobre i na złe... o co chodzi z tą ciężarną żoną Edwardsa... mnie też się wydawało, że to Lena została jego żoną :?
Dlatego w dzisiejszym odcinku płakała?
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Monia pisze:No właśnie, nie oglądałam ostatnio Na dobre i na złe... o co chodzi z tą ciężarną żoną Edwardsa... mnie też się wydawało, że to Lena została jego żoną :?
Dlatego w dzisiejszym odcinku płakała?
Wydawało się, że Lena jest żoną Edwardsa, bo o tym dowiedziała się chyba od Leny Monika, a tu na końcu odcinka Edwards przyprowadził swoją nową żonę, jakąś młodą panienkę (o ile się nie mylę ta dziewczyna już kiedyś wystąpiła w jednym odcinku jako jakaś nowa młoda asystentka Edwardsa, widać już zdążyła zostać jego żoną :P ).
Tylko właśnie nie rozumiem dlaczego Lena utwierdza wszystkich w przekonaniu, że to ona jest żoną profesora (bo tak to rozumiem). :roll: Nieuważnie trochę oglądałem te sceny z Leną pod koniec w tej klinice, więc nie wiem dlaczego płakała, może dlatego, że chyba ma raka.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oglądacie dalej NDiNZ? :)

Dzisiaj był dość fajny odcinek.
Gościnnie pojawiła się Maria Winiarska (Alicja z "Klanu") jako matka Kostka - kolegi Tomka ze studiów. Jej wątek nawet ciekawy, podobały mi się sceny w tym Mińsku Mazowieckim. Poza tym do obsady chyba z tego co wiem na dłużej dołączył Marek Bukowski. :D Będzie się wcielał w rolę dr Piotra Gawryło, któremu Kuba zaproponował przeprowadzkę z prowincji do Leśnej Góry. Lubię tego aktora, pamiętam doskonale jak grał Mietka w serialu "Dom", potem zniknął na kilka lat i niedawno wrócił na ekrany główną rolą w "Przystani" (ale ten serial coś nie wypalił).

Fajny też jest wątek z Leną i Latoszkiem. Super się teraz ogląda ich sceny jak już Witek wie o chorobie Leny. Znowu kibicuję tej parze. :D

Miło też ogląda się sceny z Samborem i Iwoną. Ale za to Wiki niezmiennie wkurza mnie w tym wątku...

Fajnie, że jest więcej Burskich ostatnio. I wrócił Tomek. Ale gdzie podziewa się Julka? Już kilka lat jej nie widziałem? :shock:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

DeaconFan pisze:Oglądacie dalej NDiNZ?
Ja oglądam co tydzień :wink:
DeaconFan pisze:Ale gdzie podziewa się Julka? Już kilka lat jej nie widziałem?
Julka jest w Australii u Meg :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Julka jest w Australii u Meg
Tak? A dawno temu o tym mówili? Bo chyba musiałem coś przeoczyć, możliwe, że to było mówione w pewnym okresie kiedy nieregularnie oglądałem NDiNZ. A poza tym to nawet nie wiedziałem, że Meg/Małgosia jest w Australii. Bo ostatni odcinek z jej udziałem to był chyba ten jak miała chyba jakąś depresję poporodową, ale nadal była z Robertem i potem coś było mówione, że gdzieś wyjechali, ale nie czasem do Rosji?
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Julka wyjechała tam na wakacje w 2007 roku :lol: Na początku do ojca Zosi, potem Julka została niby w szkole, a później dojechali tam Meg i Robert :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Aha, dzięki za odpowiedź. No to by się zgadzało, że o tym nie słyszałem, bo właśnie w 2007 roku nieregularnie oglądałem serial.
A aktorka aktualnie od 2007 roku podobno studiuje w Paryżu, więc dlatego jej nie ma. Ale mogliby chociaż od czasu do czasu coś o niej wspomnieć. :roll: Ciekawe czy w ogóle kiedyś wróci.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

DeaconFan pisze: do obsady chyba z tego co wiem na dłużej dołączył Marek Bukowski.
No to chyba zerknę czasem, też go lubię, za "Dom" właśnie.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie oglądałem regularnie NDiNZ chyba już od 5 lat (odcinki na które sporadycznie trafiałem) mnie nie ciekawiły do tego stopnia, by wrócić do oglądania, ale właśnie jestem po odcinku 407 i się bardzo miło zaskoczyłem! :)

Najciekawszy wydaje mi się wątek Leny, chociaż w sumie w tym odcinku każdy wątek był ciekawy. :) Mam kilka pytań: Kiedy Lena w ogóle wyjechała i dlaczego? Niedawno przyjechała zrobić to dyplom, tak?
Dlaczego Marta nie jest z Rafałem? ::chytry::
Kiedy wyjechała Meg?

Śmieszni Ci bracia Bożenki. :lol: Na pewno obejrzę kolejny odcinek! :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ