Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Szokujący spoiler, chociaż ja to trochę przeczuwałem. ::ysz::

Stasiak zginie! Nie wiadomo jak, ale Paweł zostanie oskarżony o jego zabójstwo i trafi do aresztu, czy tam więzienia, gdzie będą na niego czyhać dawni wrogowie, czyli Manuel i były gliniarz Rudny. Majka się od niego odwróci, a Magda będzie go właśnie najczęściej odwiedzać. :roll:
Ale raczej pewne jest to, że to nie Paweł przyczynił się do śmierci Stasiaka, ja myślę, że to może sprawka Klary - żona Michała. :roll: Tylko jak Paweł zostanie w to wrobiony?

Ciekawie się zapowiada, tylko szkoda mi Michała. Scenarzyści oczywiście musieli coś wymyślić, żeby rozdzielić parę Marysia/Michał i najlepiej uśmiercić doktorka... ::kwasny::

Post autor: Mikiks »

Masakra, nie podoba mi się to. Majka powinna się rozwieść z Pawłem, między nimi nic nie ma, tylko chore przywiązanie. Jak po tym wszystkim co się stało i stanie wg powyższych spoilerów, to ich związek później będzie żałosny: taki z musu, jak nie ma nic lepszego (bo umarł Stasiak), to zostanie z mężem mimo wszystko, ehh, szkoda. Jak rozwalać związek, to rozwalać, a nie pół na pół i zostać ze sobą z braku lepszych opcji ::rad:: :twisted:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Paweł w końcu wie o romansie Majki i Stasiaka. ::rad::
Podobały mi się jego wybuchy złości, jak tłukł te talerze, fajne też sceny w kościele, no i spowiedź Marysi. :) Swoją drogą, to z naszych bohaterów tacy "wierzący, niepraktykujący". :lol:
Teraz zapowiada się konfrontacja Michał/Paweł. :twisted:

Artur uratował Rafałowi skórę, no proszę, kto by się spodziewał. :)

A Marek jest naprawdę żałosny. Świetnie go Turczyk w szpitalu podsumował. Żukowski znów jawi się nam jako nieco negatywna postać, jest taki jak był na samym początku serialu. ::chytry::

Kto by pomyślał, że ta Lucyna ma takie autko i taką chatę. Fajnie nakręcili tę przejażdżkę Bartka i Lucyny jej samochodem. A biedny Bartek potem nieźle zakręcony wyszedł do tego kina. :lol:

Błażej ostro "tresuje" Sabinę. Coraz bardziej mi jednak żal tej dziewczyny. :lol: Błażej przesadza...

Post autor: Mikiks »

Aktor grający Pawła gra strasznie drętwo i sztucznie, jak dla mnie beznadziejne sceny z jego udziałem, te z niby złością itp.

Majka ma świetne włosy :D :D

Fajny wątek z przychodnią i kłótnią, dziwne tylko, że ten doktor wygarnął Markowi w towarzystwie personelu i pacjentów. Natomiast wątek Rafała i Kingi nudny.

Post autor: Monia »

DeaconFan pisze:Artur uratował Rafałowi skórę, no proszę, kto by się spodziewał.
A mnie się wydaje, że Artur wymyślił bajeczkę by ratować swoją skórę ;)
Pewnie zarządzanie firmą mu nie szło, wziął kredyt by podreperować budżet firmy i żeby Rafał wraz z ojcem nie mysleli, że z niego niedorajda. Kasą załatał dziury w firmie, które wyrządził a im sprzedał wdzięczną bajeczkę o dobrodusznym Arturku - czy tak faktycznie było zobaczymy :) Prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw :)
Paweł wkońcu dowiedział się o grzeszkach swojej żony - oj bedzie ostra konfrontacja Stasiaka z Pawłem :)
Paweł mógłby ściąć już sobie te włosy bo wygląda jak ku*a w krzakach 8)
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Ja tam jednak nie sądzę, żeby Artur coś ściemniał. Wbrew pozorom on już nie raz udowodnił, że przyjaciele się dla niego liczą. :wink:

Faktycznie Paweł mógłby ściąć te włosy, ja go zawsze wolałem w krótszych. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Od jakiegoś miesiąca oglądam znowu PM regularnie i przeżyłem szok, że Frytka gra tam Weronikę. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

B@r pisze:Od jakiegoś miesiąca oglądam znowu PM regularnie i przeżyłem szok, że Frytka gra tam Weronikę. :lol:
Heh, Frytka chyba występuje gościnnie na kilka odcinków, jak na razie była tylko w czterech i robiła fotki Michała i Marysi, a potem dostarczyła je Pawłowi. :P Ciekawe dla kogo pracuje? ::chytry::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Niby ona jest po szkole aktorskiej, a gra strasznie sztucznie. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Monia »

DeaconFan pisze:
B@r pisze:Od jakiegoś miesiąca oglądam znowu PM regularnie i przeżyłem szok, że Frytka gra tam Weronikę. :lol:
Heh, Frytka chyba występuje gościnnie na kilka odcinków, jak na razie była tylko w czterech i robiła fotki Michała i Marysi, a potem dostarczyła je Pawłowi. :P Ciekawe dla kogo pracuje? ::chytry::
Mnie się wydaje, że pracuje dla żony Stasiaka :) Jakieś rodzinno-majątkowe porachunki byłych ex.
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Słusznie podejrzewałem, że prawdopodobnie to nie Paweł zabił Michała, sam tak powiedział dzisiaj Majce, tylko ciekawe jak go wrobili i kto dokładnie.
Poza tym nudy z tą Emilką i Wojtkiem, pewnie się rozstaną, bo w serialach na ogół tak jest, że jak ktoś wyjeżdża za granicę na kilka miesięcy, to potem już nie wraca, albo się okazuje, że znalazł tam "nową miłość".
Stefani natomiast jest irytująca, czasem ją lubię, a czasem mnie wkurza.
Rafał chodzi już o kulach, nawet nie pokazali jak uczy się tego chodzenia. :roll:

Ogólnie ciekawe odcinki, najciekawszy jest zdecydowanie teraz wątek Pawła i Marysi. :D

Zapodam jeszcze parę spoilerów na kolejne odcinki, będzie co oglądać. :P

- Paweł zostanie postrzelony
- W końcu zostanie także aresztowany i trafi do więzienia, gdzie spotka Manuela i Rudnego
- Rudny jako były policjant jest szykanowany, a Manuel ma w więzieniu duże wpływy
- Marysia z rodziny Pawła będzie mogła liczyć tylko na wsparcie Mariusza
- Kinga będzie całować się z Łukaszem!

Spoilery długoterminowe:

- Oprócz Manuela i Rudnego do serialu niebawem wraca Agnieszka Włodarczyk (Anna)!
- Patryk i Emilka znów będą razem!
- Marysię czeka niebawem nowy wątek. Do obsady dołączy Robert Gonera, który wcieli się w postać nietypowego zakonnika - Tomasza. Marysia będzie mu pomagać w "czynieniu dobra". Możliwe, że połączy ich coś więcej... Ten wątek od kwietnia w PM.

Post autor: Mandy »

Hmm... jakiś czas nie oglądałam PM, czemu Jasiu rzucił Stefani?
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...

Post autor: sharkinator »

Stefani jest bardzo zabawna, taka słodka idiotka z niej.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Mandy pisze:Hmm... jakiś czas nie oglądałam PM, czemu Jasiu rzucił Stefani?
Zaczęło się od tego, że Stefani zachciało się "wynająć" swój brzuch do urodzenia dziecka pewnemu małżeństwu. Janek uznał to za niemoralne i w ogóle nie spodobał mu się ten pomysł, potem pod wpływem rozmowy z Teresą doszedł do wniosku, że pomiędzy nim, a Stefani jest zbyt wiele różnic, i że ten związek nie ma przyszłości itp. Postanowił więc się z nią rozstać, tyle że ona nie bardzo chce to zaakceptować...
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Skomentujcie ostatnie odcinki, bo zastój się jakiś zrobił w tym temacie.

A jest ciekawie. :P Paweł trafił do więzienia, zdziwiłem się, że nie dał sobie rady z tym kurduplem "Szczawikiem", no ale miał on do pomocy dwóch innych współwięźniów i dali sobie z Pawłem radę. Ale tak ogólnie to Paweł zawsze radził sobie nawet z kilkoma na raz, przecież to mistrz bijatyk w tym serialu, ostatnio jak naskoczył na Intera i jego kumpli pod domem. :lol: Ale ogólnie szkoda mi go, Artur z przyjaciół jako jedyny poważnie przejął się jego losem i załatwił już adwokata (i pomyśleć, że na początku serialu byli wielkimi wrogami), Bartek praktycznie w ogóle się nie przejmuje, Patryka i Rafała interesuje Szkoła Uwodzenia... Artur ma u mnie wielkiego plusa za to zaangażowanie.
Fajnie, że pojawiła się też dawno nie widziana rodzina Pawła, czyli Mariola, Wiktor, Mariusz i Karolina (która bardzo wyrosła :D , może scenarzyści szykują już dla niej jakieś młodzieżowe wątki?). Fajna scena jak Mariola policzkuje Marysię.

Jeszcze co do Marysi, to jak odwiedził jak Walczak, to pomyślałem sobie, że może to on jednak zabił Michała, może zazdrościł mu sukcesów w szpitalu, albo sam się zakochał w Majce, ale to jednak mało prawdopodobne...

Inne wątki: Wojtek wyjechał i pewnie już nigdy nie wróci, ciekawe z kim teraz będzie Emilka. Magda wróciła i już mnie wkurza. Błażej i jego zdjęcie - :lol:
ODPOWIEDZ