Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Donna jest całkowicie pewna tego, że Stephanie strąciła Jackie. Wg mnie nie powinna mieć 100% pewności bo nie widziała całej sceny. Tak mi się wydaje. Ze swoimi podejrzeniami powinna iść do Bakera, a nie Nicka. Tutaj Brooke ma rację - po co dodatkowo dobijać Nicka, skoro i tak jest pochłonięty sprawą matki. Wydaje mi się, że Brooke wyczuwała, że Donną kieruje żądza zemsty, a nie wyjaśnienie sprawy. Ostatnia rozmowa z siostrą powinna ją w tym utwierdzić.
Stephanie tez przegięła. ::plask wczolo: Ona sobie myśli, że może zastępować Brooke i wywalać dziewczynę z pracy... Ona nigdy sie nie zmieni. ::plask wczolo:
Brawo Brooke! Trzymaj się z daleka od Nicka i Ridge'a. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Stephanie jawnie kręci bo pomija cały czas że odepchnęła Jackie a Donny chce się pozbyć bo wie że może ona stanowić dla niej zagrożenie ogólne, zamiast jednak ja udobruchać to tylko wzburzyła i może pożałować... Brooke zachowuje się bardzo ładnie, nie tylko względem Nicka że go wspiera mimo niedawnej zdrady, ale też wobec Stephanie że nie chce konfliktu i aby Nick mścił się na Stephanie... Taylor miała szczęście z tą strażniczką w więzieniu, zdaje się że już scenarzyści po mału w tych odcinkach oczyszczają Taylor aby nie wyglądała w oczach widzów tak negatywnie jak do tej pory. Shane jest strasznie pokręcony, wychodzi że jego główny motyw wszystkiego to chęć przelecenia młodziutkiej Phoebe :) Harry niby fajny, ale wkurzające jak wkręcił się w rodzinę i nie wiem czym zaskarbił zaufanie ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Doświadczenia życiowe Brooke ze Stephanie niczego nie nauczyły Donnę. Nie wie, że z królową się nie zadziera :twisted: Donna jest zdecydowanie zbyt pewna siebie i strasznie mnie wkurza, bo nie widziała wszystkiego dokładnie :evil: Nawet Brooke zachowuje spokój i wie, że z tego miejsca, z którego patrzała Donna nie wszystko widać.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Donna zachowuje się dokładnie tak samo, jak Stephen, jest opętana zemstą. :roll: Z jej perspektywy widać było tylko, że Jackie leci do tyłu i spada, a potem Stephanie podbiega i jest zszokowana całym tym zajściem. Powinna się powstrzymać od oskarżeń, bo sama pewna niczego nie jest.
Świetne były sceny Nicka i Stephanie, Marone powinien panować nad sobą, a nie wyważać drzwi i tłuc okna. Chociaż powstrzymał się, kiedy chciał zepchnąć Stephanie z balustrady. Dziwne, że Stephanie nie miała deja vu ( kłótnia z członkiem rodziny Marone na schodach ) i poszła na górę.
grzegorz475

Post autor: grzegorz475 »

Dzisiaj odcinki dość ciekawe zwłaszcza ze Stephanie i Nick'a szkoda że Nick nie zepchnął Stephanie z tej balustrady lub Stephanie nie postrzeliła Nick'a. Brooke tak dziwnie patrzała na Stephanie jakby wierzyła Donnie że to Stephanie zepchęła Jackie :mrgreen: ale przecież wiadomo że to był wypadek Stephanie co prawda odepchnęła Jackie ale odruchowo co chyba zrobiłby każdy a poza tym Stephanie mówiła żeby wyszła z jej domu. Jeśli chodzi o Donne to nie mogła tego dokładnie widzieć bo nie dość że stała z boku to jeszcze widziała to z dołu, ewidentnie widać że Donną kieruje zemsta niż zwykła prawda choć należało by się Stephanie trochę posiedzieć to może by trochę zmądrzała bo robi coraz gorsze rzeczy. to tyle co mam do powiedzenia :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Jaka szkoda, że Stephanie nie zastrzeliła Nick'a! Podoba mi się, że potrafi zachować zimną krew mimo, że wszyscy na nią najeżdżają. Eryk jak zwykle świetny mąż ::plask wczolo: Nigdy nie stanie po stronie Stephanie. Zawsze się ogląda za młodszymi. Jest żałosny. Na temat Donny już się wypowiedziałem w odpowiednim temacie.
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Według mnie ta cała sytuacja jest chora. Wszyscy widzieliśmy, że to Jackie szukała awantury. :/ Co nie zmienia faktu, że ani ona ani Stefa nie powinny się wtrącac w sprawy swoich dzieci. Brooke jest dorosła powinna więc podjąc własną decyzję. :| Co do samego wypadku to moim zdaniem nie można winic Stephanie. Jackie też nie jest do końca winna, gdyż był wypadek. Tyle, że jej zachowanie do tego doprowadziło. W jakim celu szła na górę za Stefcią skoro ta powiedziała, że ta ma wyjsc? Po za tym zaczęła szarpac rywalkę i w tym momencie doszło do tego nieszczęśliwego wypadku. :/ Jeśli chodzi o królową to nie zrobiła w żadnym wypadku tego celowo. To Jackie rozpętała kłótnię i niestety przykro mi to powiedziec, ale dostała na co zasłużyła.

Przejdę teraz do Donny, na temat której zmieniłem opinię. Kiedyś podobała mi się ta postac. Kibicowałem nawet jej i Ridge'wi. Cieszyłem się z jej sukcesu modelki. Kobieta wydawała się byc miłą i sympatyczną. Teraz dopiero pokazał swoją prawdziwa twarz.
Jedyna rzecz to mnie zastanawia czy robi to celowo? Po pierwsze ma powody by mścic się na Stephanie za to, że ta nie dała jej i Ridgowi szansy oraz wyrzuciła ją z FC. Pytanie czy tak naprawdę chcę upokorzyc i za wszelką cenę wkopac stefcię zmyślając fakty?
Czy z jej punktu widzenia faktycznie wyglądało to na nie korzyśc Stefy? Była w takim położeniu(taras),gdzie słabo było wszystko widac. Tego jedynie nie rozszyfrowałem. 8) Cieszy mnie zaś, że Brooke stara się bronic Stefy. Ma rację, że nie powinni wyciągac pochopnych wniosków. Widac, że nie dowierza do końca siostrze i to daje jej duży plus, że nie ocenia ludzi opiniami innych
Dawidek
Administrator

Wypadek tylko przelał czarę goryczy u Donny. Dochodzi jeszcze złe traktowanie jej przez Stephanie i przeszłość - daleka bo z przełomu lat 80 i 90. Mimo to uważam, że dziewczyna nie powinna aż tak ostro osądzać Stephanie bo nie widziała szarpaniny między nią a Jackie. Tylko upadek i na tej podstawie wyciągnęła wniosek. Zastanawiam mnie tylko to, czy Jackie sama by upadła przez dosyć wysoką balustradę.
Tak naprawdę i Stephanie i Jackie już od dawna prosiły sie o tragedię. Obie naciskały na Brooke, obie się wzajemnie zwalczały by pokrzyżowac plany konkurentek i utrudnić drogę do Logan. Ich zaciekłość musiała znaleźć swoje ujście.
Rozumiem wzburzenie Nicka, ale nie musiał dusić Stephanie. Ona nie musiałaby wyciągać broni.
Podobała mi się dzisiejsza gra aktorska Susan i Jacka. Pokazali, co potrafią jako aktorzy.
Brooke u mnie plusuje tym dystansem do sprawy, potrafi trzeźwo ocenić sytuację i nie stawać po niczyjej stronie.

Proponuję także ankietę na weekend. Pytanie brzmi, jaką karę dałbyś Stephanie za upadek Jackie? Głosowanie potrwa do poniedziałku do 14.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Stephanie odepchnęła Jackie w samoobronie, ale gadanie że tego nie zrobiła jest głupie a to właśnie widziała Donna jak Strephanie odepchnęła Jackie, normalnie by się zastanowiła że może ją przez to zabić, ale to była chwila i emocje a teraz powtórka by była z Nickiem i Stephanie, bardzo fajne odcinki zaserwowali, Stephanie wzięta za fraki aż wzbudziła litość i trochę wyglądało jakby on faceta tak złapał :lol: Kto przegapił musi nadrobić te odcinki :wink: Brooke fajnie się zachowuje względem Stephanie, ale oczywiście nikt tego nie doceni...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Przyznam, że długo czekałem na wczorajsze odcinki. 8) Rok od połowy 2006 roku zrobił się niesamowicie ciekawy, dlatego cieszę się, że już na tvp mamy ten etap. Co do Donny to nie zmieniam nadal zdania -to podła i ogarnięta zemstą kobieta. Jest identyczna jak tatuś. Fajnie, że Storm to opanowany koleś i, że zaczyna brac udział nie tylko w wątku Taylor, ale teraz niefortunnego wypadku Jackie.

Nick to furiat. Rozumiem, że się wkurzył, ale to co zrobił przechodzi ludzkie pojęcie. Z drugiej strony dziwię się, że Stefa znając go pomyślała, że dał sobie spokój po tym jak nie otworzyła mu drzwi. 8) Scena z wybiciem szyby bezcenna i ta mina przestraszonej Stefy. I Nick, który wchodzi i mówi: I know what you did! xD Jack Wagner spisał się jako aktor na medal. :? Jednak jako bohater kolejny raz mnie zawiódł. Jak mógł trzymac w taki sposób Stephani przy balustradzie. Myślał, że jeżeli ją zrzuci to poczuje ulgę i czy to cokolwiek pomogłoby jego matce? Myślę, że to jednak miała byc forma wystraszenia starej. Swoją droga to się nie mało wystraszyła. W wolnej chwili kiedy zły Nick nie patrzył uciekła do pokoju. Gdy zaś przekroczył jego granicę wywarzając drzwi ta wyciągnęła spluwę (boska scena i ta gra Susan :lol: )

Podobało mi się jak Erick wygonił Nicka z domu. :/ Przynajmniej raz stanął w obronie żony. Jak wcześniej do niej dzwonił i mówił, żeby pozamykała wszystkie drzwi i okna to się zbrechtałem xD Normalnie jakby nadciągało tornado albo co najmniej Sheila wróciła.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Sexi Ricky pisze:Podobało mi się jak Erick wygonił Nicka z domu. :/ Przynajmniej raz stanął w obronie żony. Jak wcześniej do niej dzwonił i mówił, żeby pozamykała wszystkie drzwi i okna to się zbrechtałem xD Normalnie jakby nadciągało tornado albo co najmniej Sheila wróciła.
No dokładnie :lol:
Ale wpadką jest, że kiedy Nick wybił szybę, to nie włączył się alarm :roll:

Tomala pisze:Jaka szkoda, że Stephanie nie zastrzeliła Nick'a!
Dokładnie! Przynajmniej wszyscy mielibyśmy święty spokój.
Dawidek
Administrator

W ankiecie weekendowej słoje głosy oddało 25 osób. Pytanie dotyczyło kwestii czy Stephanie powinna być karana za upadek Jackie. Wyniki przedstawiają się następująco. 13 osób (52% odpowiadających) uznało, że to zdarzenie było wypadkiem, więc Stephanie nie powinna być karana. 4 osoby (16%) uznało, że seniorka rodu Forresterów powinna sfinansować leczenie i rehabilitację Jackie. Za więzieniem opowiedziała się jedna osoba (4%). Jedna osoba uznała, że dobrą karą będzie wysoka kara finansowa. Również 1 osoba uznała, że powinna to być inna kara. 4 osoby (16%) chciałyby by Forresterowa nie tylko była w więzieniu ale także poniosła inne kary. Jeden respondent nie miał zdania. Dziękuję za udział w głosowaniu. :)

Po obejrzeniu dzisiejszych odcinków utwierdziłem się w przekonaniu, że Brooke jest kozłem ofiarnym. Nick chce ją wykorzystać do swoich celów. Nie wiem czy taki sam cel ma Jackie. Ridge i Stephanie - to drugi front. Wszyscy chcą ją podstępem przeciągnąć na swoją stronę. Ona się między nimi miota i nie wie co zrobić. Najlepiej byłoby gdyby przekonała męża, by sprzedał jej te 2%. W ten sposób Logan będzie miała pełną kontrolę nad firmą i ani Ridge, ani Nick jej nie podskoczą. :D Pytanie, czy Brooke będzie na tyle mądra. :?
Phoebe lepiej niech uważa na Shane'a, wyczuwa, że coś jest nie tak. Dobrze, że Harry zwrócił uwagę Taylor na sytuację, ale ona nie będzie miała wielkiego pola manewru siedząc w areszcie. :roll:
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Takie małe pytanie. Kto ma teraz ile procent udziałów w firmie? Stephanie 48% i Brooke 52%? Tzn. 50 ,które dała jej Stephanie i 2%, które Stephanie dała Taylor , a ta sprzedała je Nickowi? Zakładając, że tak jest to Nick nie będzie miał pakietu kontrolnego bo nawet jeśli dostanie 48% udziałów Stephanie to będzie miał 50% udziałów.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
grzegorz475

Post autor: grzegorz475 »

Stephanie miała 100% udziałów sprzedała połowę firmy Brooke a 2 % Taylor która sprzedała je Nickowi nie Brooke ale nie rozumiem jednego z tego co mi wiadomo Nick kupił te 2% dla Brooke to jakim cudem Brooke ma teraz 50% bo Nick sobie powiedział że odbiera jej teraz te 2%? :shock: resztę udziałów mają dzieci Stephanie czyli Felicja Ridge, Thorne i Kristen. Nick nie chce mieć pakietu kontrolnego a wykupić 100% udziałów czy całą firmę.
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Dziś obejrzałem jedynie jeden odcinek -ten pierwszy. 8) Niestety o 15 miałem naukę rekolekcyjną w kościele i musiałem isc, tym bardziej, ze poranną sobie darowałem. Wracając do tematu stwierdzam, że oglądając jeden epizod praktycznie nic się nie odczuwa. Spłynęło to po mnie jak woda po kaczce i zanim się obejrzałem moda się skończyła. :lol: Moja babcia dziś fajne komentarze do zachowania Shane'a dodawała. Nazwała go psychopata xD Byc może ma coś z głową, ale nie chodzi tu raczej o jakieś zaburzenia. Ta rozprawa Taylor niemiłosiernie się odwleka. Zapewne na potrzeby wątku Shane'a i Phoebe.

A tak nawiasem streści mi ktoś drugi odcinek? 8)
ODPOWIEDZ