Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Czy Taylor pomogła Stephanie tego nie wiemy. Głównym problemem jest jej zaborczość w stosunku do męża i dzieci , chce ich kontrolować. Zobaczymy w przyszłości czy coś ta terapia zmieni, a Stephanie przestanie wtrącać się w życie wszystkich do okoła. Wątpie w to. Oby tylko ta terapia nie przyniosła odwrotnego skutku. Jak na razie jej fobia w stosunku do Brooke znikła, zobaczymy na jak długo. To dla Stephanie będzie test.
Fajnie, że w końcu zobaczyliśmy na ekranach Pam i jej matkę. Czekałem na to wydarzenie .
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie wiemy, czy ta terapia pomogła, ale wiemy dlaczego Stephanie jest taka a nie inna. Dla mnie to dosyć racjonalne wyjaśnienie, przeszłość mocno odbiła się na jej psychice. Teraz dużo zależy nie od Taylor, lecz od Stephanie. To ona musi mieć w sobie wolę zmiany postępowania. Zauważyliście zresztą, jaka Forresterowa była dziś przygaszona, niezłe miny stroiła, gdy rozmawiała z siostrą. :D
Dwie nowe postacie. Pamela Douglas i Ann Douglas. Dwie stateczne panie, których wygląd skojarzył mi się z matką i babcią Frani Maj z polskiej wersji "Niani". ::loll:: ::loll::
Moim zdaniem Nick nie musi zmieniać nazwy firmy. To byłoby najgorsze, co by zrobił - zmiana wizerunku może czasem całkiem dać odwrotny skutek od zamierzonego. Sam jestem ciekaw, czy Clarke coś zdziała. W zdolności menedżerskie Nicka wierzę, ale faktem jest, że w środowisku mody bardziej znana jest Jackie. :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Nick po raz kolejny pokazał dzisiaj swoje oblicze. To było okropne jak zwolnił tamtego pracownika. Dobrze, że tyle osób się za nim wstawiło. Ale liczyłem na to, że w biurze zostanie tylko on, Jackie i Donna. Już teraz widać jak źle idzie mu prowadzenie firmy skoro tylu pracowników odeszło na starcie. Projektanta też ma kiepskiego. Clarke to chyba najgorszy projektant w MNS wszech czasów ::loll::

Bardzo ciekawy jest wątek ze Stephanie. Jej matce wydaje się, że nie ma sobie nic do zarzucenia. Jeszcze uważa, że to Stephanie potrzebuje jej wybaczenia, a nie na odwrót. Widać, że była szaleńczo zapatrzona w męża.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Tak w ogóle to mam teraz wrażenie jak oglądam te odcinki jakby naprawdę zaczęła się jakaś nowa epoka w historii MnS: odejście Sally, pojawienie się rodziny Stephanie, przejęcie FC przez Nicka i odejście z firmy Forresterów, którzy są bezrobotni. Tego jeszcze nie było.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Nom, tego jeszcze nie było :) Wychodzi na to, że matka Stephanie ma ponad 90 lat :P A trzyma się całkiem nieźle :D
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
DeaconFan

A ja tam sądzę, że jest po 80-tce, Stephanie jak dla mnie ma jakieś 65 lat, a Ridge 45.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Oba odcinki bardzo interesujące, Susan Flannery popisała się niesamowitą grą aktorską, kiedy kłóciła się z matką, pokazuje, że jest jedną z najlepszych ( jeśli nie najlepszą ) aktorek w soap operach.
Ann można zrozumieć, tak bardzo kochała męża, że nie potrafiła dostrzec jego wad, wolała odejść mu z drogi, kiedy wpadał w gniew, lub grać głośniej na fortepianie, gdy Stephanie krzyczyła. Ona nie chce uwierzyć, że jej córka była krzywdzona przez własnego ojca.
Podobało mi się szczere wyznanie Felicii, może to będzie przełom w jej relacjach z matką?

Trochę pogmatwane są podawane ostatnio daty i lata. 50 lat temu ( 1955 rok ) Eryk i Stephanie wzięli ślub, firmę żałożyli dopiero 10 lat po ślubie ( "Tworzyłem tę firmę przez 40 lat" - Eryk", a matka Stephanie rzekomo zmarła 30 lat temu. Forrester przez ponad 20 lat widywał się wielokrotnie z matką Stephanie i nie zauważył, że córka ma do niej żal? I dziwne, że firma została założona dopiero 10 lat po ślubie.
Tomala

Bardzo ciekawe były sceny Stephanie z matką. To takie niesamowite, że jest ktoś starszy od Stephanie, ponad nią. Bardzo było mi jej żal, jak niemal płakała przed matką. Sam nie wiem co o niej sądzić. Może i kochała męża, ale to wygląda jakby był on dla niej ważniejszy od córki. I ciekawe jeszcze było jak Stephanie mówiła do Eryka, że matka na pewno będzie taka zadowolona i udawać, że wszystko jest w porządku i tak też się zachowywała.
Dawidek
Administrator

Aktorka grająca Ann obecnie ma chyba 88 lat. Kilka dni temu był o niej artykuł na Onecie, ale nie wgłębiałem się, bo spoilery tam były.
Dzisiejsze odcinki bardzo ciekawe. Najlepsza była konfrontacja między matką a córką. :lol: Obie aktorki zagrały świetnie te bardzo trudne sceny (trudne ze względu na tematykę i emocje, które musiały rozegrać). Pamela, jako postać podoba mi się coraz bardziej. :D
Rozumiem żal Felicii, że była taka buntownicza, ale po części ten jej charakterek wynika z jej osobowości, relacje z zaborczą matką mogą wg mnie pogłębić tylko ten wybuchowy charakter. Nawet jeśli Stephanie i jej córka były w bardzo dobrych relacjach, to Felicia nie omieszkałaby pokazać swój pazur.
Rodzeństwo miało ważne spotkanie z Taylor, brakowało mi tam tylko Kristen. Ona też ma prawo wiedzieć, co z matką się działo. :roll:
Awatar użytkownika
MatizForrester

Post autor: MatizForrester »

Bardzo mi się podobały wczorajsze odcinki. Stefa świetnie grała, to naprawdę najlepsza aktorka, doskonała mimika twarzy i te " żywe " nerwy. Trochę tylko za bardzo scenarzyści (moim zdaniem) ubarwili te katowania Stefy, jaka matka zgodziłaby się na takie coś ? Bała się, że sama dostanie w pysk ? Tragedia..

A czy czasami aktorka wcielająca się w rolę Ann nie występuje w reklamie Snickers'a ?
ONLY Moda na sukces

Niekończący się serial...
GÓRĄ !
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Tak, aktorka wcielająca się w postać Ann gra w reklamie Snickersa ;) Była o tym już mowa w necie na początku marca, że się pojawi itd. ;P
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Dawidek
Administrator

Tak, też mi się skojarzyła ta kobieta z reklamy z aktorką grającą Ann. :D

Szkoda, że matka Stephanie nie rozumie dramatu córki. Nie pozwoli, by ktoś krytykował jej wyidealizowanego męża. Dobrze, że ostatecznie Pamela stanęła w obronie siostry.
Ten wątek ewidentnie ma charakter misyjny, nie ma tutaj nachalnego moralizatorstwa, problem dość często występujący na świecie jest przystępnie przedstawiony i ma na celu uczulenie na patologię bicia dzieci przez rodziców czy opiekunów.
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

Czemu ja nie kojarzę tej reklamy? :oops: Jest gdzieś w necie :?:

Wątek Stephy ciekawy, ale też moim zdaniem trochę sztuczny, przerysowany. Ojciec, który bije tylko jedną córkę i matka która choćby raz nie zareagowała, trochę się to nie trzyma kupy. Aczkolwiek zobaczymy jak dalej to poprowadzą. Kiedy włączyłem TV i usłyszałem jak Taylor mówi rodzinie, że Stephanie była krzywdzona przez ojca pomyślałem, że ją molestował.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Bridget strasznie mnie dzisiaj wkurzała z tym wzywaniem policji. Ja tam wierzę w dobre intencje Shane'a i ogólnie żal mi go, wygląda na to, że Phoebe zaczyna odwzajemniać jego uczucie. :) Chociaż gdyby coś zaiskrzyło pomiędzy Bridget, a Shane'm... :P Też ładnie razem wyglądają.

Taylor postanowiła prowadzić terapię Nicka. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jackie już myśli o ewentualnym związku syna z Taylor. Ciekawy trójkąt mógłby powstać - Thorne/Taylor/Nick.
Tomala

A mnie za to wkurza Shane. Znowu dąży do bycia takim menelem jak wcześniej. Wyglądał dzisiaj obleśnie, taki brudny, poraniony i pewnie śmierdzący, ale tego nie wiemy. Moim zdaniem Bridget powinna zadzwonić na policję. Może sobie narobić kłopotów nie robiąc tego.

Perspektywa potencjalnej pary Nick&Taylor przeraża mnie. To by była katastrofa!
ODPOWIEDZ