Post autor: Mikiks »

Jak dla mnie to strasznie kiepska pora emisji - w niedziele o 18 to chyba nigdy nie ma mnie w domu :roll: I naprawdę przegięcie z tymi reklamami, których jest chyba więcej niż samego programu :lol: Spadała oglądalność, to musieli podsunąć komuś milion, wszystko ustawione 8)
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Chciałbym obejrzeć pierwszy polski milion. Dopiero wtedy ocenię, czy to było ustawiane czy nie, choć tak naprawdę tego nigdy się nie dowiemy.

Coraz bardziej zakochuję się w :Jeden z dziesięciu". Ten teleturniej jest genialny. Finał 61 edycji był na tak wysokim poziomie, że jestem pod wrażeniem wiedzy i erudycji zawodników. Zresztą od pierwszych odcinków tej edycji było wiadomo, że finałowa walka będzie bardzo zażarta. Kolejne odcinki teleturnieju będą w poniedziałki o 19.30.

Post autor: Damians »

Oczywiście, że milion w Milionerach był ustawiony, przecież to TVN :lol:

Post autor: Tomala »

Dawidek pisze:Finał 61 edycji był na tak wysokim poziomie
Której edycji?! :shock: :shock: :shock: To ile to już lat leci?

Post autor: Pottermaniack »

Od 6 czerwca 1994 roku. :wink: Co roku są ok. 4 edycje, trwające 26 odcinków.

Post autor: mailo »

No i co oglądał ktoś ten pierwszy w Polsce milion? Podobno dzisiaj był ten odcinek, jakiś 27-latek wygrał. Niestety nie widziałem bo bylem w pracy. Jakie było pytanie?

Post autor: Tomala »

No i padł dzisiaj milion w "Milionerach".
Cały czas się zastanawiam czy ten koleś był podstawiony. Tak czy inaczej pytania miał bardzo łatwe. Znałem odpowiedź na większość. Także żenada.
TVN się trochę chamsko zachował w stosunku do widzów, bo już tydzień temu reklamowali, że będzie milion, a był dopiero w tym tygodniu. I ten gracz zaczął grę w dzisiejszym odcinku.
Nie wiecie czy ta edycja "Milionerów" jest ostatnia czy jednak będzie następna?

Post autor: Tkk_Bolly »

Pytanie "na czym gra Czesław Mozil" gwiazda, która za rok 2008 sprzedała najwięcej płyt w Polsce. Jeden z najpopularniejszych polskich wokalistów... To tak jakby było pytanie jaki kolor włosów ma Doda :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie

Post autor: Goku »

Ja nie oglądałem dzisiaj "Milionerów", ale czytałem na internecie niektóre z pytań jakie miał ten koleś i ja akurat nie odpowiedziałbym na niektóre z nich, w tym na to ostatnie, to o tenisie i to o tetraedrze. Nie wiem jakie miał wcześniejsze pytania, ale z tych, które widziałem, jedyne na które znałem poprawną odpowiedź to to o "Pulp Fiction" :P.

Tkk_Bolly pisze:To tak jakby było pytanie jaki kolor włosów ma Doda :wink:
No dokładnie, jak przeczytałem, jakie było pytanie za milion, to się mocno zdziwiłem :lol:
A Milionerów już od bardzo dawna nie oglądałem, jedynie pierwszy sezon w tej nowej serii w miarę regularnie, ale potem jakoś mnie nie wciągnęło.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Widziałem tę historyczną chwilę. :D Zgadzam się z Wami, pytania nie były najtrudniejsze. Nie znałem jednak odpowiedzi na kilka pytań, w tym i na ostatnie. Wiedziałem, kto to Czesław Śpiewa, ale nie znałem jego nazwiska. Stąd to ostatnie pytanie było dla mnie trudne, pewnie Czesławów na polskiej scenie jest więcej. :lol: O tenisie też nie wiedziałem oczywiście, bo nie pasjonuję się tym w ogóle. :D
Moje wątpliwości budzi jedna rzecz, że rodzinka K. Wójcika była nagrywana podczas programu, podejrzewam, że domyślali się zwycięstwa. Jakoś mało wiarygodnie to wygląda.
Gratuluję zwycięzcy, panie Krzysztofie, nie przejedz tej kasy, tylko mądrze zainwestuj. :zeby:

Dawidek pisze:Stąd to ostatnie pytanie było dla mnie trudne, pewnie Czesławów na polskiej scenie jest więcej. :lol:
Dawidku... :lol:

Post autor: Pottermaniack »

Ten odcinek wyszedł strasznie sztucznie, TVN rzucił widzom pierwszy milion, żeby odratować spadającą oglądalność. Normalnie wszyscy uczestnicy potrzebują dużo czasu, żeby przeanalizować pytania i taktyktę, a tutaj wszystko poszło zadziwiająco szybko. Pytania były strasznie łatwe, na każde znałem odpowiedź. Nie bo co jest trudnego w pytaniach o frytki, Czesława Mozila czy "Kod Leonarda da Vinci"?Tego, czego się nie znało, można było łatwo wywnioskować. A zwykle te górne pytania są z botaniki, zoologii, albo jeszcze inne, na które może odpowiedzieć tylko specjalista.
Urbański też strasznie sztuczny, zamiast wchodzić w dyskusje, manipulować zachowaniem uczestnika mówił: "a to pewnie zaznaczysz odpowiedź tą i tą". :roll:
Zawodnik w ogóle się nie zdziwił, jego narzeczona tak samo.

Post autor: mailo »

Kiedyś rozmawialiśmy tutaj o Familiadzie i o żenujących dowcipach prowadzącego:D Tataj artykuł na ten temat razem z kilkoma video. http://teleshow.pl/gid,14108166,img,141 ... leria.html

Post autor: BeLieF »

Z teleturniejów które pozostały na TVP, to chyba jednak nadal najfajniej oglądać "Jaka to melodia"(szkoda że jest o 18.30) i "Jeden z 10", choć już się formuły wypaliły. :wink: Familiada mnie już wku***a przez żenujące żarty. "Koło fortuny" bardzo szybko stało się nudne, Tyniec bardziej jest na sobie niż na graczach skupiony. A "Postaw na milion" nigdy nie widziałem :wink:
ODPOWIEDZ