Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

"Smerfy" trochę za nisko. Jak dla mnie powinny być w pierwszej dziesiątce.

A z tych filmów animowanych to powinien być wg mnie na tej liście jedynie "Shrek". :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Bardzo lubiłem "Boba Budowniczego", ale jest za wysoko. "Epoka Lodowcowa" mi się podobała, ale moim zdaniem nie powinno jej w ogóle być w zestawieniu. "Smerfy" kochałem i są stanowczo za nisko. Bez sensu, że "Teletubisie", "Franklin" czy nawet "Gdzie jest Nemo?" są wyżej. Co do piosenki z czołówki "Franklina" to też ją pamiętam i jeszcze ten tekst na początku "Franklin umiał już liczyć i sznurować buciki..." :lol:
"Kubusia Puchatka" jakoś nigdy nie lubiłem, ale zasłużył na to miejsce.
Goku

Post autor: Goku »

Dopiero dzisiaj obejrzałem zeszłotygodniowy odcinek "33 niezapomnianych bajek".

16.Świnka Peppa
15.Wilk i Zając
14.Auta
13.Bajki na podstawie komiksów o superbohaterach
12.Scooby-Doo
11.Piotruś Pan
10.Bolek i Lolek
9.Toy Story

Nie wiem co tu robi ta "Świnka Peppa".

"Wilka i Zająca" nie pamiętam, choć wiem, że oglądałem jak byłem bardzo mały. Niemniej zdecydowanie zasłużenie się tu znalazł.

"Auta" to akurat najsłabsza bajka Pixara i zdecydowanie nie powinna się tu znaleźć.

Za to bajki na podstawie komiksów powinny dostać własne miejsca, a nie zostać tak upchane.

"Scooby Doo" powinien być wyżej moim zdaniem, ale i tak dobrze, że się znalazł :P.

"Piotruś Pan"? Serio? Przecież Disney miał dużo lepsze bajki! :roll:

"Bolek i Lolek". Niby zasłużenie się tu znaleźli, ale nie lubiłem tej bajki :P.

Super, że dali "Toy Story" :).

A dzisiaj chyba ostatni odcinek.
Goku

8.Wall-E
7.Sąsiedzi
6.Było sobie życie
5.Król Lew
4.Krecik
3.Myszka Miki/Kaczor Donald
2.Miś Uszatek
1.Shrek

"Wall-E" to według krytyków najlepszy film Pixara. Mi średnio się podobał i jest zdecydowanie zbyt nowy, by znaleźć się na tej liście.

"Sąsiadów" oglądałem po raz pierwszy jak miałem już jakieś 12 lat i jakoś nie przypadli mi do gustu.

Uwielbiałem "Było sobie życie"! :D Tylko dziwnie się tu teraz oglądało fragment czołówki z polskim dubbingiem. Jestem przyzwyczajony do wersji francuskiej z lektorem :P.

"Król Lew" zdecydowanie za nisko! Powinien być na 1 miejscu :/.

Nie lubiłem "Krecika".

Fajnie, że "Myszka Miki" się tu znalazła(a raczej znalazł), ale powinna być nieco niżej moim zdaniem.

Nie! Tylko nie "Miś Uszatek"! To najbardziej znienawidzona przeze mnie bajka z dzieciństwa! :P

"Shrek" na pierwszym? Wyżej niż wszystkie te kultowe kreskówki? Wyżej niż wszystkie bajki Pixara? Wyżej niż "Król Lew"? No chyba jakiś żart! :evil:

To był chyba najgorszy cykl do tej pory. Mam nadzieję, że następny będzie lepszy.

---

A tak na inny temat - Wiedzieliście może, że w piątki, soboty i niedziele o 23:35 na TVN Style emitowany jest "Seks w Wielkim Mieście"? :shock: Dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałem przeglądając program.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Zdecydowanie Myszki Miki i Kaczor Donald powinni być na miejscu pierwszym a Smerfy na drugim, no ale trudno, ta lista jest bardzo nowoczesna.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

O Seksie w wielkim mieście wiedziałem. Często skacze wieczorem po kanałach i trafiam. Obecnie ten serial leci w Polsce na Comedy Central (sezon 4), TVN7 i teraz dodatkowo TVN Style (sezon 1). :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tomala

Post autor: Tomala »

Nie wiem co na tej liście robi "Wall-E" :? ::plask wczolo:
Uwielbiałem "Sąsiadów" :: bow ::
"Było sobie życie" pamiętam tylko jak przez mgłę.
"Król Lew" to genialny film. Zawsze się na nim wzruszam :lol:
"Krecika" kochałem. Kolejna po "Sąsiadach" świetna czeska bajka :)
Nigdy jakoś nie lubiłem Myszki Miki i Kaczora Donalda. W ogóle jestem absolutnie zszkowany, że Myszka Miki to facet :shock: :lol:
Nienawidziłem "Misia Uszatka".
"Shrek'a" bardzo lubię i może być na tym 1. miejscu, aczkolwiek jest wiele innych bajek, które na to miejsce zasługują, np. "Smerfy".
Podsumowując cały cykl to zabrakło mi "Muminków", "Inspektora Gadżeta" czy "Laboratorium Dextera". I wielu innych, ale teraz nie potrafię powiedzieć jakich.

Co do "Seksu..." to ja akurat trafiłem na emisję 1. odcinka. Bardzo się zdziwiłem, ale fajnie, że kolejny raz ten boski serial leci od początku :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tomala pisze:W ogóle jestem absolutnie zszkowany, że Myszka Miki to facet
To zawsze był facet nie rozumiem ludzi, dlaczego tego nie wiedzieli. :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Adex-fan Brooke pisze:To zawsze był facet nie rozumiem ludzi, dlaczego tego nie wiedzieli. :roll:
Ja też od zawsze wiedziałem, że to facet. Przecież miał dziewczynę - Minnie. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Moim ulubionym programem w TVN Style jest 'Trinny i Susannah ubierają Amerykę' :D odkąd byłam na spotkaniu z nimi w Warszawie w Galerii Mokotów staram się oglądać co jakiś czas, bo naprawdę mają fajny styl ubierania :)
Goku

Po pierwszym odcinku "66 niezapomnianych filmów".

66.(niestety nie wiem, bo włączyłem już w czasie jak opowiadali i nie usłyszałem tytułu)
65.Gladiator
64.Top Gun
63.Szczęki
62.Zmierzch
61.Urodzeni mordercy
60.Nagi Instynkt
59.Tańczący z wilkami
58.Obcy - Ósmy pasażer Nostromo

Fajny program tym razem :). Dużo lepszy niż poprzedni. Tylko wkurza mnie to, że zdradzają zakończenia filmów.

Nie wiem tylko co tu robi "Zmierzch"? :shock: Przy tylu świetnych filmach miejsce na taki syf? :/

Mam tylko nadzieję, że na 1 miejscu nie będzie jakieś polskie badziewie.
Goku

A pff... Nie oglądam już "66 niezapomnianych filmów", bo nie mam ochoty dowiadywać się jak kończą się filmy, których nie widziałem :/. Producenci programu powinni najpierw pomyśleć, zanim to wyemitują...
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Widocznie zalożyli, że sa to filmy tak znane i "niezapomniane" że już każdy je oglądał.
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

66.Bóg stworzył kobiete
65.Gladiator
64.Top Gun
63.Szczęki
62.Zmierzch
61.Urodzeni mordercy
60.Nagi Instynkt
59.Tańczący z wilkami
58.Obcy - Ósmy pasażer Nostromo
Goku

Ogląda ktoś może "Kino, kanapa, książki"? Czy tylko ja mam wrażenie, że Karolina Korwin-Piotrowska prawie zawsze mówi o dobrych, wartościowych filmach, za to Dorota Wellman poleca naprawdę słabe książki? :roll: Niepotrzebnie łączyli te dwa programy, bo teraz żeby dowiedzieć się co będzie w następnym odcinku, muszę przeczekać tą część Wellman o książkach. I mimo, że bardzo ją lubię, a w DDTVN jest świetna, to ten jej program jest zwyczajnie niestrawny. Raz nawet polecała biografię... Tori Spelling :lol:.
ODPOWIEDZ