Life Unexpected

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

kimberly1990 pisze: Po pierwsze pojawił się znów Jones :zeby: Lubię tego bohatera i wszystkie odcinki w pierwszej serii z jego udziałem były bardzo fajne :wink: Do tego chciałabym go zobaczyć w parze z Lux ::ok:: Dużo bardziej by mi odpowiadał niż np. Bug ::jezyk::
No ja za Bugiem zdecydowanie tez nie przepadam. Jestem ciekawa czy teraz pojda w strone Lux/Jones czy moze jednak postawia na jakis romans z nauczycielem czy cos takiego :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Jeśli twórcy postawili na romans Lux i nauczyciela, to jak na razie wolno się to rozkręca i na nic się nie zanosi, bo w 2x04 nie było nawet wiele scen pomiędzy tymi bohaterami, a te, które były zawierały zero flirtu xD ::jezyk::

Mimo wszystko postuluję za większą ilością Jonesa ::ok:: :zeby:

Pojawił się nowy, ciekawy moim zdaniem wątek :!: Jak widać było na zdjęciu i po zachowaiu Lux, nie u każdej rodziny zastępczej było jej źle ::chytry:: Ciekawe co to za historia z tą kobietą ::chytry::

No a Cate raczej nie ma zamiaru zajść w ciążę, tak jak biecała Ryanowi, skoro nie odstawiła tabletek ::jezyk::
Goku

Post autor: Goku »

Czy tylko mi się już kompletnie nie chce tego oglądać? Ostatnie odcinki są koszmarnie nudne, Lux mnie wkurza, zresztą Cate i Ryan też, Baze i Emma to straszna nuda, ogólnie żaden z wątków mnie nie ciekawi i bardziej interesują mnie postaci drugoplanowe jak Tasha czy Paige... Dobrze, że do końca zostało tylko 5 odcinków, jakoś wytrzymam.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Muszę się zgodzić, że ostatnie kilka odcinków było nudnych ::kwasny::
Lubię LU i naprawdę przyjemnie mi się to ogląda, ale trzeba przyznać, że twórcy nie wykorzystują potencjału, jaki niesie za sobą ten serial (stąd może niska oglądalność i decyzja o zakończeniu), a wątki drugoplanowe/poboczne są ciekawsze od głównych ::jezyk:: Gdybym była scenarzystą LU, zupełnie inaczej bym rozegrała część wątków ^^

No i jestem trochę zła, że znowu nie dali szansy na związek Lux z Jonesem, tylko wymyślili romans z nauczycielem ::kwasny::
Nowa dziewczyna Baze'a jest beznadziejna, Kate i Ryan zachowują się jak małe dzieci ::kwasny::

Szkoda, szkoda... :(
Goku

Po 2x09. W końcu zaczęło się coś dziać!

Ale Lux mnie wkurza! :evil: Ciągle ktoś bierze odpowiedzialność za jej lekkomyślność - ostatnio Tasha, teraz Sam... Mam nadzieję, że niedługo wszystko wyjdzie na jaw i to ona poniesie konsekwencje!

Swoją drogą Sam to kolejna postać drugoplanowa ciekawsza od wszystkich głównych bohaterów ;).

Ale w tych serialach mają fajnie, diagnozują u kogoś dysgrafię i od razu szkoła dba, by zrobić badania w szpitalu i załatwia specjalistę. Tymczasem ja muszę się z moją dysgrafią męczyć sam i poza zdiagnozowaniem nikogo to nie obchodzi :P.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Zgadzam się - 2x09 był naprawdę dobry w porównaniu do innych odcinków ::ok::

Spodobała mi się postać Sam'a i mam nadzieję, że jakoś rozwiną jego wątek :wink:
Aczkolwiek strasznie wkurza mnie jego matka (dziewczyna Baze'a) xD

Fajnie też, że w końcu wyjaśnili mniej więcej o co chodziło z tą rodziną, u której Lux mieszkała :wink: Teraz pewnie zaczną się kłopoty, skoro ten facet, którego Tasha uderzyła łopatą znalazł się w szpitalu... :twisted:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Mysle, ze watek tej tajemniczej rodziny zastepczej sie teraz jakos rozwinie, zwlaszcza po tym, co sie stalo w ostatnim odcinku.

I zgadzam sie co do Lux - dziewczyna powinna wreszcie zaczac brac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Zwlaszcza Tashy mi zal, bo teraz Cate i Ryan beda myslec, ze naduzyla ich zaufania, a przeciez ona sie naprawde stara. A Lux nic sobie z tego nie robi, ze przyjaciolka sie tak dla niej poswieca...
Awatar użytkownika
kimberly1990

Oglądał już ktoś finał serialu? ::chytry::

Ja właśnie jestem po i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z przebiegu zdarzeń i z zakończenia ::ok:: :wink:

W zasadzie to wszystko poszło po mojej myśli:
:arrow: Cate i Baze są razem :zeby:
:arrow: Lux i Jones NARESZCIE są razem :serce: :zeby:
:arrow: Ryan jest z tą swoją Julią, ale utrzymuje przyjacielski stosunki z Cate :wink:
Wszystko idealnie - tak, jak być powinno ::jezyk:: ::ok::

Ogólnie to wzruszył mnie trochę ostatni odcinek ::jezyk::
Zwłaszcza ta przemowa Lux na koniec :cry:

I koniec końców, jednak szkoda mi tego serialu, bo uważam, że miał potencjał ::ok::
Ale z drugiej strony, skoro nie miał wysokiej oglądalności, to może i lepiej było zakończyć całą historię, niż ciągnąć ją w nieskończoność, albo w ogóle jej nie zakończyć (co często się zdarza w serialach ::kwasny:: ) tylko urwać gdzieś w środku ::jezyk:: :wink:

Myślę, że na pewno kiedyś jeszcze wrócę do LUX; obejrzę te 2 krótkie sezony raz jeszcze :wink:
Goku

Właśnie chciałem napisać w tym temacie! :lol:

Niestety, po tej dłuuugiej przerwie nie chciało mi się już oglądać finału. Dlatego tylko przeczytałem co się w nim wydarzyło i obejrzałem sobie na YT samo zakończenie, od "2 Years Later" ;).

Jak dla mnie przemowa Lux nieco zbyt ckliwa i skupiona na niej samej(choć można to było przewidzieć, w końcu Lux już nie raz pokazała, że myśli tylko o sobie :P). W serialach młodzieżowych zazwyczaj jak bohaterka wygłasza przemowę, to mówi o czymś co dotyczy nie tylko jej grupy przyjaciół, ale poniekąd wszystkich uczniów szkoły. Tutaj na miejscu uczniów zastanawiałbym się "O co tej blondynie chodzi?" :lol:.

I jakoś trudno mi uwierzyć w to, że to Lux dostała przywilej wygłaszania przemowy, w końcu wcześniej szkoła miała z nią tylko problemy :lol:.

Jako że zawsze kibicowałem parze Cate&Ryan nietrudno zgadnąć, że jestem zawiedziony.

Za to strasznie cieszę się z tego, że Lux ostatecznie jest z Jonesem! :: bow :: Tylko że teraz to wyszło moim zdaniem strasznie nierealistycznie. Po co w ogóle łączyli go z Tashą? :roll:

Ogólnie serial moim zdaniem zasłużył na ocenę 6/10. Sezon pierwszy otrzymałby ode mnie mocne 7, a sezon drugi nieco naciągane 5.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:I jakoś trudno mi uwierzyć w to, że to Lux dostała przywilej wygłaszania przemowy, w końcu wcześniej szkoła miała z nią tylko problemy :lol:.
Przyznam, że też mnie to zaskoczyło ::jezyk::
Widocznie przez te 2 lata Lux "wzięła się za siebie" xD
Goku pisze:Za to strasznie cieszę się z tego, że Lux ostatecznie jest z Jonesem! :: bow :: Tylko że teraz to wyszło moim zdaniem strasznie nierealistycznie. Po co w ogóle łączyli go z Tashą? :roll:
Myślę, że gdyby serial dostał szansę i był dalej produkowany, to miałoby to większy sens, bo pewnie pokazaliby nam, jak do tego doszło, że Jones nie jest już z Tashą, tylko z Lux (może nawet zobaczylibyśmy jakąś rywalizację przyjaciółek o Jonesa) :wink: ::jezyk::
ODPOWIEDZ