Lektorzy i tłumacze odcinków
- Sexi Ricky
-
Dawidek
- Administrator
Ja kiedyś Olejniczaka widziałem w jakimś wywiadzie, więc jego wygląd mnie generalnie nie zaskoczył. Fajny był ten wywiad z jego udziałem.
Parodia serialu mnie rozbawiła.
Najbardziej zdziwiło mnie to, że lektorzy nie otrzymują tantiemów za nagrania. Czyli on w ogóle nie dostają wynagrodzenia na swoją pracę?
Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.
Koncepcja filmów z tłumaczeniem w radiu byłaby bez sensu, dobrze, że zarzucono ten pomysł, o ile taka ciekawostka jest prawdą.
W każdym razie innego lektora niż pan Olejniczak, sobie nie wyobrażam.
Najbardziej zdziwiło mnie to, że lektorzy nie otrzymują tantiemów za nagrania. Czyli on w ogóle nie dostają wynagrodzenia na swoją pracę?
Koncepcja filmów z tłumaczeniem w radiu byłaby bez sensu, dobrze, że zarzucono ten pomysł, o ile taka ciekawostka jest prawdą.
W każdym razie innego lektora niż pan Olejniczak, sobie nie wyobrażam.
Dziwnie się ogląda lektora na żywo, który opowida o swojej pracy. Niby nic konkretnego nie powiedział, ale jednak przyciągnął uwagę 
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Dawidku, nie zrozumiałeś. Lektorzy dostają wynagrodzenie, a z tantiemami chodzi o to, aby za każdą emisją powtórkową filmu/serialu też dostawali jakiś %, bo pojawia się tam ich głos. Tak jak piosenkarze mają tantiemy np. z radia od ilości puszczenia ich piosenki.Dawidek pisze: to, że lektorzy nie otrzymują tantiemów za nagrania. Czyli on w ogóle nie dostają wynagrodzenia na swoją pracę?Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.
.
P.S Ciekawy reportaż o zawodzie lektora, który kiedyś był emitowany przez TVP Polonia- http://www.youtube.com/watch?v=1gfBzpB7qY0
Stanisław Olejniczak też się wypowiada. Polecam bo pokazują jak pracuje przy podkładaniu głosu przy Modzie!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Przed chwilą prawie zawału dostałem. Wchodzę na stronę Faktu i widzę wielki tytuł: Zmarł znany polski lektor!
Na szczęście nie chodzi o pana Olejniczaka, tylko o innego lektora.
Akurat jego głosu nigdy nie lubiłem - http://www.fakt.pl/Zmarl-znany-lektor-Z ... 054,1.html
Na szczęście nie chodzi o pana Olejniczaka, tylko o innego lektora.
Akurat jego głosu nigdy nie lubiłem - http://www.fakt.pl/Zmarl-znany-lektor-Z ... 054,1.html
- Adex-fan Brooke
Szkoda go, dobrze mi się kojarzy jego głos ze starymi bajkami Disney'a. Dobrze że nasz lektor się trzyma bo chyba wszyscy się bardzo do niego przyzwyczailiśmy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Sexi Ricky
Też tak usłyszałem. Imiona Nick i Rick dość łatwo pomylić.Mareczek pisze:Dziś chyba lektor się pomylił
W trakcie rozmowy Taylor i Phoebe, Taylor wypaliła "Więź moja i Nicka z dnia na dzień się powiększała"
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
Gabra-Sheila