Mentalista (The Mentalist)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Mentalista (The Mentalist)

Post autor: Goku »

Chyba najchętniej oglądany w USA debiut tego sezonu. Świetny serial kryminalny emitowany przez CBS.

Obrazek

Opis:

Tytułowym bohaterem serialu jest Patrick Jane (Simon Baker), który pracuje jako niezależny prywatny detektyw i konsultant w Kalifornijskim Biurze Śledczym. Wcześniej, dzięki niezwykłemu talentowi obserwacji i dedukcji, udawał on medium wykorzystując naiwność innych ludzi. Jednak gdy seryjny morderca Red John zabił jego żonę i córkę postanowił porzucić dotychczasowy zawód i pomagać policji. Stosując swoje zdolności oraz wykorzystując takie metody jak sugestia, hipnoza czy manipulacja potrafi rozwiązać najróżniejsze sprawy kryminalne.

(źródło: filmweb.pl)

W serialu grają m.in. Robin Tunney :serce: i Amanda Righetti :serce:

Ogląda ktoś? Ja jestem po siedmiu odcinkach pierwszego sezonu i uwielbiam ten serial!!! Bardzo lubię Van Pelt :serce: , Lisbon :serce:, Rigsby'ego i Patricka oczywiście :mrgreen:. Z całej ekipy jedynie Cho jest mi obojętny. Z tych odcinków które do tej pory oglądałem najbardziej podobał mi się 01x03(o zamordowanej nastoletniej surferce).
Ostatnio zmieniony 2009-05-09, 20:54 przez Goku, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Serial emitowany jest również w Polsce na antenie Canal+, w każdy czwartek o 21.00. Dotychczas stacja pokazała 4 odcinki.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Goku, ile odcinków liczy 1 sezon?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Goku

1 sezon liczy 23 odcinki :)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Od września serial na TVN o dość ciekawej porze, bo o 22.30. Zazwyczaj stacja ta puszczała ciekawe hity godzinę później. ::krzyw::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Goku

Zapewne dlatego, że "Mentalista" jest dużo grzeczniejszy od pozostałych zagranicznych hitów na TVNie ;). Gdyby nie Szymon Majewski, pewnie emitowaliby go o 21:30, tak jak zazwyczaj "Dowody Zbrodni" czy "Bez Śladu".
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja wlasnie w ciagu ostatnich 2 miesiecy sobie obejrzalam obydwa sezony i bardzo mi sie podoba ten serial :) Ja w ogole uwielbiam seriale kryminalne i ten tez mi przypadl do gustu. Czekam teraz na premiere nowego sezonu :)
Goku

Widziałem w MNS Awards, że serial miał 3 głosy. Kto głosował? ::chytry::

Mojego głosu niestety serial nie otrzymał. Otrzymałby po 1 sezonie, po 2 jeszcze chyba też, ale po zaledwie trzech odcinkach sezonu 3 się poddałem. Serial zawsze był strasznie przewidywalny, ale teraz w dodatku stał się strasznie nudny.

Jedyna zaleta seriali proceduralnych? Że zawsze można obejrzeć jakiś przypadkowy odcinek nie oglądając wcześniejszych. Dlatego też 3x10 zobaczę na pewno, bo zwiastun mnie zaintrygował ;). - http://www.youtube.com/watch?v=HBAMTeroefg
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Musze sie zgodzic, ze poczatek 3 sezonu nie byl jakos specjalnie udany, ale mimo wszystko mi sie nadal serial podoba. A odcinek 3.10 zapowiada sie calkiem interesujaco :)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ja ogladam na TVN chociaż nie wiem , która tam teraz leci seria :lol: Nawet nie zauważyłem, że taki temat jest na forum. Zgadzam się, że dość przewidywalny, chociaż bohaterowie ciekawi.
Goku

Na TVNie emitują dopiero sezon 1 ;).
Awatar użytkownika
mailo

Goku pisze:Na TVNie emitują dopiero sezon 1 ;).
A to fajnie. Będę sobie na TVN ogladał.
Awatar użytkownika
mailo

Zakończenie 1 sezonu na TVP bardzo mi się podobało. Serial w końcu skupił się w większym stopniu na Red Johnie i zabójstwie żony Patricka. Ze zwiastuna 2 serii można wniskować, że będzie to kontynuowane.
ODPOWIEDZ