Chyba najchętniej oglądany w USA debiut tego sezonu. Świetny serial kryminalny emitowany przez CBS.
Opis:
Tytułowym bohaterem serialu jest Patrick Jane (Simon Baker), który pracuje jako niezależny prywatny detektyw i konsultant w Kalifornijskim Biurze Śledczym. Wcześniej, dzięki niezwykłemu talentowi obserwacji i dedukcji, udawał on medium wykorzystując naiwność innych ludzi. Jednak gdy seryjny morderca Red John zabił jego żonę i córkę postanowił porzucić dotychczasowy zawód i pomagać policji. Stosując swoje zdolności oraz wykorzystując takie metody jak sugestia, hipnoza czy manipulacja potrafi rozwiązać najróżniejsze sprawy kryminalne.
(źródło: filmweb.pl)
W serialu grają m.in. Robin Tunney i Amanda Righetti
Ogląda ktoś? Ja jestem po siedmiu odcinkach pierwszego sezonu i uwielbiam ten serial!!! Bardzo lubię Van Pelt , Lisbon , Rigsby'ego i Patricka oczywiście . Z całej ekipy jedynie Cho jest mi obojętny. Z tych odcinków które do tej pory oglądałem najbardziej podobał mi się 01x03(o zamordowanej nastoletniej surferce).
Ostatnio zmieniony 2009-05-09, 20:54 przez Goku, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Od września serial na TVN o dość ciekawej porze, bo o 22.30. Zazwyczaj stacja ta puszczała ciekawe hity godzinę później.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Zapewne dlatego, że "Mentalista" jest dużo grzeczniejszy od pozostałych zagranicznych hitów na TVNie . Gdyby nie Szymon Majewski, pewnie emitowaliby go o 21:30, tak jak zazwyczaj "Dowody Zbrodni" czy "Bez Śladu".
Ja wlasnie w ciagu ostatnich 2 miesiecy sobie obejrzalam obydwa sezony i bardzo mi sie podoba ten serial Ja w ogole uwielbiam seriale kryminalne i ten tez mi przypadl do gustu. Czekam teraz na premiere nowego sezonu
Widziałem w MNS Awards, że serial miał 3 głosy. Kto głosował?
Mojego głosu niestety serial nie otrzymał. Otrzymałby po 1 sezonie, po 2 jeszcze chyba też, ale po zaledwie trzech odcinkach sezonu 3 się poddałem. Serial zawsze był strasznie przewidywalny, ale teraz w dodatku stał się strasznie nudny.
Jedyna zaleta seriali proceduralnych? Że zawsze można obejrzeć jakiś przypadkowy odcinek nie oglądając wcześniejszych. Dlatego też 3x10 zobaczę na pewno, bo zwiastun mnie zaintrygował . - http://www.youtube.com/watch?v=HBAMTeroefg
Musze sie zgodzic, ze poczatek 3 sezonu nie byl jakos specjalnie udany, ale mimo wszystko mi sie nadal serial podoba. A odcinek 3.10 zapowiada sie calkiem interesujaco
Ja ogladam na TVN chociaż nie wiem , która tam teraz leci seria Nawet nie zauważyłem, że taki temat jest na forum. Zgadzam się, że dość przewidywalny, chociaż bohaterowie ciekawi.
Zakończenie 1 sezonu na TVP bardzo mi się podobało. Serial w końcu skupił się w większym stopniu na Red Johnie i zabójstwie żony Patricka. Ze zwiastuna 2 serii można wniskować, że będzie to kontynuowane.