Chirurdzy (Grey's Anatomy)/Prywatna praktyka (Private...)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Doszły mnie słuchy, że podobno w nadchodzącym sezonie "Chirurgów" do obsady ponownie dołączy Katherine Heigl, co oznacza powrót Izzie :zeby: :serce:

Nie jest to niestety informacja potwierdzona.
To na razie jedynie pogłoski ::jezyk::

Chciałabym jednak, aby Izzie wróciła.
Kiedy Heigl zrezygnowała z gry w GA, a Izzie nagle zniknęła, czułam rozczarowanie ::kwasny::
Wątek Izzie i Alex'a mógł być fajnie rozwinięty, a został niestety urwany :(
Tomala

Post autor: Tomala »

W sumie fajnie by było, gdyby Izzie wróciła :) Chociaż pod koniec jej bytności w serialu miałem jej już dość, wkurzała mnie i nie żałowałem, że odeszła, mimo, że kiedy sie dowiedziłem, że odchodzi to byłem rozczarowany.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Oglądam Chirurgów na Polsacie i naprawdę spodobał mi się ten serial. :wink: Jestem dopiero po czwartym sezonie i w trakcie piątego i żałuję, że dopiero teraz zacząłem. Najbardziej do serialu przyciągają mnie wątki medyczne, takich przypadków to nawet House nie miał. :lol: Z postaci zdecydowanie wolę starszych rezydentów, niż młodszych, a szczególnie nie znoszę tytułowej bohaterki. Najbardziej rozbrajająca jest Bailey, uwielbiam też przezabawną Callie i Marka. Za to odstrasza mnie telenowela z Meredith i Derekiem w rolach głównych, oboje są irytujący i skutecznie obniżają przyjemność oglądania serialu, z pozostałych wkurzający jest Alex, George nijaki do potęgi, Cristina ma przebłyski fajnej postaci, ale często bywa wredna i nie do zniesienia. Szkoda, że Addison wyjechała, bo to też ciekawa bohaterka. W przeciwieństwie do starszej "Mała" Grey potrafi pozytywnie zaskoczyć. :)
Serial może nie ambitny, ale ma jakieś przesłanie, chociaż nie moralizuje na siłę i to w połaczeniu z wątkami medycznymi i bohaterami przyciąga do dalszego oglądania. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja dopiero nadrabiam 7 sezon i po świetnym finale 6 sezonu na szczęście on jest tak samo fajny. Może za jakiś czas skomentuję poszczególne wątki.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku

Post autor: Goku »

Po 8x01-02. Odcinek o wiele lepszy niż finał poprzedniego sezonu, choć trochę mi się dłużył. Podwójne odcinki zdecydowanie bardziej nadają się na finały, niż na premiery!

Derek to dupek! Uważa się za autorytet moralny i wyżywa się na biednej Meredith. A przecież ona nie zrobiła nic złego, jedna podmiana przecież nie zmieniłaby kompletnie nic w badaniach, nie rozumiem czemu w ogóle to zgłaszali do tej rady, najwyraźniej mają za mało problemów i chcieli sobie ściągnąć na głowę trochę dodatkowych :/. To, że Meredith szybko odzyska pracę można było przewidzieć, mam nadzieję, że cała reszta też się ułoży w ciągu kilku następnych odcinków.

Dobrze, że Cristina poddała się aborcji. Gdyby postanowiła urodzić to dziecko, byłoby to kompletnie sprzeczne z charakterem postaci.

Trochę szkoda mi było April. Niestety dziewczyna kompletnie nie nadaje się na szefa rezydentów.

Najzabawniejsza w odcinku była zakochana Teddy ::loll::.

Szkoda, że Avery okazał się 'guntherem'. Już bez tego jest zarozumiały i wkurzający :/.

Bardzo ciekawy wątek tej pary pacjentów, szczególnie w pierwszej części odcinka, gdy kazali temu mężowi amputować nogę żony! :shock:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Bardzo dobre rozpoczęcie kolejnego sezonu! ::ok::
Mnie odcinek się nie dłużył - był w całości interesujący ::ok::

W pierwszej części bardzo fajny wątek tego małżeństwa i amputacji nogi.
Choć przyznam, że liczyłam na to, że mąż jednak amputuje ją do końca ::jezyk::
Byłoby bardziej dramantycznie :wink:

W drugiej części było z kolei zabawniej za sprawą "Gunther'a" ::loll:: :zeby:
Obstawiałam Avery'ego i się nie pomyliłam ::jezyk::
Pomyślałam sobie, że skoro Sloan poniża go przez cały odcinek, to coś mu się w końcu należy :wink:

Goku pisze:Dobrze, że Cristina poddała się aborcji. Gdyby postanowiła urodzić to dziecko, byłoby to kompletnie sprzeczne z charakterem postaci.
Zgadzam się, że byłoby to sprzeczne z charakterem tej postaci, ale...
Liczyłam jednak na to, że tego nie zrobi, bo to by właśnie wprowadziło sporo komplikacji.
Aczkolwiek nie wiadomo, co będzie się działo już po usunięciu ciąży.
Żal? Wyrzuty sumienia? --wiem, że to nie w stylu Cristiny, ale właśnie dlatego byłby to niezły twist ::jezyk:: :wink:

Teddy faktycznie była zabawna ::jezyk::
Ale najbardziej rozbawiła mnie, jak zwykle, Bailey, jej miny i jej teksty ::loll::

Wątek Meredith i Derek'a to jak na razie najgorszy wątek.
Mnie osobiście po prostu drażni ::kwasny:: ::jezyk::
Chyba wolałam sielankę pomiędzy nimi...
Ostatnio zmieniony 2011-09-26, 22:23 przez kimberly1990, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kimberly1990

8x03

Kolejny bardzo dobry epizod moim zdaniem ::ok:: :: bow ::

Odcinek ciekawy głównie z tego względu, że każdy z rezydentów przeprowadzał swoją pierwszą samodzielną operację ::krzyw::

Nie przypuszczałam, że to Avery i Alex zawalą.
Zwłaszcza Jackson był dla mnie zaskoczeniem, bo przecież w poprzednim odcinku to on został Guntherem :shock:

Co do Meredith - byłam pewna, że pomimo atmosfery jaką wprowadził na sali operacyjnej Derek, uda jej się :wink:
Jest naprawdę zdolna jeśli chodzi o neurochirurgię ::ok::

Cristina i Teddy rozbawiły mnie zaś do łez ::loll::
Zwłaszcza ta pierwsza, kiedy musztrowała tych biednych stażystów ("beep... beep... BEEEP! ::loll:: )

Owen na razie próbuje się odnaleźć w roli nowego szefa chirurgii, ale myślę, że mu się uda i będzie dobrym szefem (na pewno lepszym niż wcześniej Derek) :wink:
W każdym razie trzymam za niego kciuki :wink:

Podobały mi się też sceny Dereka i Meredith.
Bo chociaż ich wątek ogólnie trochę mnie męczy, to ich wspólne momenty w tym odcinku były pełne napięcia :twisted:

"Chirurdzy" więc u mnie są jak najbardziej na plusie :zeby:
To na razie jeden z tych seriali, na którego kolejny odcinek czekam z niecierpliwością :mrgreen:
Goku

Mi też się bardzo podobał ten odcinek :).

Najlepsze zdecydowanie były Cristina i Teddy. Rozwaliła mnie ta scena, gdy Cristina wyciągała informację od stażystów, a potem jeszcze ta, w której okazało się, że Teddy też nie umie dokończyć operacji ::loll::.

A Jackson w sumie nie zawalił, tylko Arizona zrobiła mu straszne świństwo. W końcu za każdym razem może mu wmawiać, że się nie nadaje, że zniszczy komuś życie i że Sloan zrobi to lepiej, ale chyba nie o to chodzi w nauce rezydentów? :roll:
Goku

Po 8x05. Świetny odcinek! Jak na razie bardzo mi się ten sezon podoba i zdecydowanie przebija 4 poprzednie :mrgreen:.

Najciekawszy był zdecydowanie wątek Zoli. Scena, gdy Derek chciał już do niej pobiec i wszyscy próbowali go zatrzymać, naprawdę emocjonująca. I fajnie, że między Meredith i Derekiem jest coraz lepiej :).

Naprawdę ciekawy przypadek tego kolesia z przeszczepem penisa. Matka Avery'ego jest świetna! :lol: Ciekawe czy Kepner w końcu straci dziewictwo? I gdzie jest dr Stark? :zmiesz::

Szkoda, że Bailey zerwała z Eli'em. Mam nadzieję, że jeszcze do niego wróci, a nie do Bena!

I bardzo mi się podobała scena z przyjęcia w której Arizona zaczęła tak panikować mówiąc o Sofii. I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu w ogóle nie chciała dziecka :).

Owenowi ostatnio w każdym odcinku coś przypomina o aborcji Cristiny. Myślę, że ostatecznie to może się źle dla nich skończyć...
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:Najciekawszy był zdecydowanie wątek Zoli. Scena, gdy Derek chciał już do niej pobiec i wszyscy próbowali go zatrzymać, naprawdę emocjonująca. I fajnie, że między Meredith i Derekiem jest coraz lepiej :).
Zgadzam się ::ok::
W tym odcinku uważnie śledziłam wątek Sheperd'ów.
Było sporo emocji :!:
Mam nadzieję, że uda im się adoptować Zolę i że to spowoduje jeszcze większe ocieplenie uczuć między Meredith i Derekiem :wink:

Goku pisze:Matka Avery'ego jest świetna! :lol:
O tak! :zeby: Była świetna :: bow ::
Szkoda, że zapewne to tylko gościnny występ :?
Przyznam, że przez jej pryzmat jeszcze większą sympatię zaskarbił sobie u mnie sam Jackson (którego i tak lubię) :wink:
Wcześniej gorąco kibicowałam parze Lexie i Mark, natomiast teraz jestem za Lexie i Jacksonem - mam nadzieję, że Mark nie będzie się wtrącał (miał swoją szansę, ale ją stracił i tyle) ::jezyk::

Goku pisze:Szkoda, że Bailey zerwała z Eli'em. Mam nadzieję, że jeszcze do niego wróci, a nie do Bena!
Ten Ben to katastrofa! ::kwasny::
Eli był dużo fajniejszy i dużo przystojniejszy :serce:

Goku pisze:I bardzo mi się podobała scena z przyjęcia w której Arizona zaczęła tak panikować mówiąc o Sofii. I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu w ogóle nie chciała dziecka :).
Tak, to była fajna scena :wink:
A wszystko dzięki Alexowi :lol:
Bo chociaż jego odzywka była chamska (jak zawsze zresztą, ale kocham go za to :serce: ), to jednak uświadomił on Arizonie, ile Sofia dla niej znaczy :wink:

GA trzyma naprawdę dobry poziom :: bow ::
Goku

Po 8x09. Znów czuję się jakbym dostał kamieniem w głowę. Znów, bo już po cliffhangerze zaserwowanym nam w poprzednim(swoją drogą świetnym) odcinku się tak poczułem. Tylko że tym razem to był naprawdę ciężki kamień.

Jak oni mogli uśmiercić Henry'ego? Jak oni mogli?! :cry: Mogliby po tym odcinku zrobić jakiś przeskok czasowy, bo zmuszanie nas do oglądania reakcji Teddy na wiadomość o śmierci męża, to będzie już sadyzm :(.

Już reakcja Cristiny, gdy dowiedziała się kto był jej pacjentem, była wystarczająco łamiąca serce :cry:.

Biedna Meredith :(. Mam nadzieję, że uda im się jeszcze jakoś odzyskać Zolę.

Callie i Jackson mają przerąbane :shock:.

Dobrze, że przynajmniej Meredith i Alexowi nic się nie stało. Już się bałem, że zostawią nas z takim cliffhangerem do następnego odcinka, który będzie... w styczniu :roll:.
Awatar użytkownika
kimberly1990

8x09 był naprawdę świetny (!)

Ale zgadzam się z Goku - smutny i mnie także złamali serce, uśmiercając Henry'ego :cry:
Biedna Teddy :(

Szkoda mi też Meredith i Dereka, bo pokochali Zolę, a teraz nie mogą jej odzyskać :(
Mam nadzieję, że sąd zmieni zdanie...

Co do Callie i Jacksona to tak naprawdę ona powinna mieć przerąbane.
Jackson przeprowadzał operację, ale pod jej opieką.
Jest tylko rezydentem, który się uczy, a jej zadaniem jest go nadzorować, podczas gdy ona czytała sobie gazetę ::kwasny::

Też myślałam, że coś uderzy w tę karetkę i zostawią nas z takim cliffhangerem.
Ale w sumie i tak jest on spory, bo przecież Alex i Meredith nadal nie są bezpieczni, a do tego mają wokół siebie kilka rannych osób + to chore dziecko :shock:

Nie mogę się doczekać styczniowych odcinków ::ok::
Mam nadzieję, że druga połowa sezonu będzie trzymała taki sam dobry poziom! :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jestem już na bieżąco :) Odcinek przedświąteczny był szokujący, bardzo mi szkoda, że zmarł mąż Teddy bo bardzo go lubiłem :( Najbardziej szokujące z nimi a karetce z tym dzieckiem w ulewie i jeszcze w nich uderzyli i leżą kolejne ofiary :shock: Masakra, ale na pewno szybko dotrze do nich pomoc. Kiedy nowy odcinek???
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

No właśnie kiedy??? Ja już się nie mogę doczekać.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Już jest nowy odcinek :wink:
Został w USA wyemitowany w czwartek.
W Polsce dostępny od wczoraj :wink:
ODPOWIEDZ