Glee

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Adex-fan Brooke pisze:kiedy ta kinowa wersja i o co w tym chodzi?

Chodzi o to, że aktorzy z serialu koncertują po USA (i nie tylko chyba, bo w Anglii też chyba byli) i z materiału z trasy koncertowej (czyli występy, gagi zza kulis itd.) stworzyli pełnometrażowy film (oczywiście w 3D ::jezyk:: ), który w USA wszedł do kin w połowie sierpnia i był grany tylko przez 2 tygodnie.
Z tego, co wyczytałam w Internecie, nie odniósł on jednak większego sukcesu.
A kiedy u nas kinowa wersja? Przypuszczam, że nigdy i każdy, kto będzie chciał ją zobaczyć, będzie mógł ją ściągnąć bądź obejrzeć on-line ::kwasny:: ::jezyk::
Adex-fan Brooke pisze:kiedy premiera 3 sezonu?
Jutro (20.09) :zeby:
Czyli u nas do obejrzenia w środę :wink:
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Ja będę oglądała livestream jutro, bo i tak nie mam co robić :D

We got the beat- video

Pierwsze 36s nowego 1 odcinka 3 sezonu ;)
Awatar użytkownika
Lizzy

Oglądaliście 3x01??

Nie podobało mi się potraktowanie odejścia Sama w jednym zdaniu, trochę dziwne to było, ale co zrobić...w ogóle Mercedes szybko się pocieszyła, a tej jej nowy boyfriend jakoś nie przypadł mi do gustu.
Sugar...jak dla mnie kiepska kopia Sharpay z High School Musical.
Quinn mi się podobała, a zwłaszcza scena z "Come on Quinn, you can't break up the Unholy Trinity" :D uwielbiam tą trójkę! ;)
Plus tego odcinka to też Blaine. Nie Kurt+Blaine, ale po prostu Blaine. Za to, że wprowadził taką pozytywną energię :D i bardzo podobało mi się "It's not unusual".
Strasznie się ucieszyłam, że będzie coś z musicalu Hairspray no i mamy- "You can't stop the beat"! ;) szkoda tylko, że wycięli fragment, w którym śpiewali Kurt i Artie.
Szkoda też, że Lauren odeszła z ND, bardzo ją lubiłam, zwłaszcza gdy była z Puckiem.
SPOILER- A w 2 odcinku ma się pojawić Shelby :D :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Hmm, a mnie średnio przypadł ten odcinek do gustu.

Dla mnie był on po prostu trochę o niczym (podobne mam odczucia jak z "90210") ::jezyk::
Piosenki też średnie moim zdaniem (podobała mi się tylko "You Can't Stop the Beast") ::jezyk::

Ale oczywiście pośród minusów odcinka znajdą się zawsze jakieś plusy, np.:
:arrow: Blaine w New Directions :serce:
:arrow: wątek Quinn ::krzyw::
:arrow: wyrzucenie Santany z chóru (nie żeby mi się to podobało, ale zaskoczyła mnie stanowczość Will'a, więc uważam to za ciekawe posunięcie scenarzystów)
Awatar użytkownika
Lizzy

3x02

Nie wiem co mam myśleć o tym odcinku. Nie mam żadnych odczuć i nawet trudno mi wydzielić jakiekolwiek plusy i minusy. Strasznie dziwny to był episode i muszę stwierdzić, że słabszy od poprzedniego.
Nie potrafię się przekonać do Quick. No nie potrafię. Sorry, ale te wszystkie sceny biorąc pod uwagę to, że nie zamienili ze sobą słowa w 2 sezonie były strasznie dziwne. Bardziej by właśnie pasowały na 2 sezon.
Puck i Beth byli słodcy, to jedyne co mi się podobało
Jak dla mnie piosenka odcinka to "Somewhere" Lea jest rewelacyjną aktorką, uważam, że chyba najlepszą ze wszystkich obok Dianny- obie wykreowały takie charakterystyczne postacie.
Nie zainteresowała mnie jakoś ta akcja z kampanią Kurta. W ogóle.
Także jak dla mnie średnio.
Moim ulubieńcem odcinka jest Mike i jego dance moves :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Ech, no a mi się Glee naprawdę przestaje podobać ;/ Kiedyś potrafiłem obejrzeć po 5 odcinków na dzień i wciąż byłem nakręcony na więcej, a teraz... ciężko mi wytrzymać przy jednym. Nie chcę rezygnować z tego serialu, bo mam do niego sentyment, ale moim zdaniem obecnie nie ma żadnego fajnego wątku (no może jedynie Quinn), a poza tym te wszystkie wykonywane piosenki też są jakieś takie patetyczne i górnolotne. Jak dla mnie po prostu brakuje funu... ;/
Awatar użytkownika
kimberly1990

Zgadzam się z Tęczowym ::ok::

Po obejrzeniu drugiego odcinka (+ moje średnie odczucia po pierwszym) stwierdzam, że to nie to samo Glee ::ysz:: :nie:

Mnie osobiście brakuje... muzyki xP
Bo niby coś tam śpiewają, ale po pierwsze jest tego mało (w porównaniu do odcinków z poprzednich sezonów); po drugie - praktycznie same musicalowe utwory, co mi aż tak nie przeszkadza, bo lubię musicale, ale zwykłe komercyjne popowe czy rockowe piosenki też wychodziły im dotychczas fajnie, więc nie rozumiem, dlaczego nagle w ogóle ich nie ma xP

Niby czytałam jakiś czas temu, że twórcy postanowili skupić się bardziej na fabule i wątkach poszczególnych bohaterów niż na muzyce, no ale przepraszam bardzo - w tym momencie to nie ma w tym serialu ani fabuły, a nie muzyki :|

Jedyny wątek fabularny, który jest jeszcze jako taki to wątek Quinn, jej buntu (który raczej chyba się już zakończył) i dziecka ::jezyk::

Mimo wszystko Glee na razie rozczarowuje :(
Awatar użytkownika
Lizzy

Zgadzam się, Glee trochę zawodzi w 3 sezonie.

3x03
Odcinek niezły chociaż nie tak świetny jak był zapowiadany.
Mercedes jest okropna. OKROPNA. A Bubba sprawia, że pokazuje swoją najgorszą stronę. Naprawdę nigdy chyba Mercedes nie była tak irytująca jak w tym sezonie. A miarka się przebrała jak Rachel chciała ją przytulić po przyjacielsku, a on jej jakoś bezczelnie odpowiedziała. Oooo przegięcie.
Stwierdziłam podczas oglądania, że przy Bubbacedes Finchel wydaje się takie kochane i cudowne... (w ogóle jak dla mnie Amber nie ma za grosz chemii z tym gościem co gra jej chłopaka).
Największym plusem odcinka jest oczywiście Mike "The Awesome" Chang :serce: :serce: . Strasznie się cieszę, że dostał swój wątek. A jego tata i jego wymawianie "Coca-cola" :D :D . Świetna solówka, cudowne dance moves, to był totalnie jego odcinek! :serce:
Yeah, Blaine dostał rolę Tony'ego co oznacza wg spoilerów duet Rachel&Blaine :serce: I Santana ma jakąś rolę, super!
A Mercedes niech sobie idzie do chóru Shelby, będzie śpiewała duety z Sugar
A rodzice Emmy...hmm...nie dziwię się w takim razie teraz, że Emma jest taka jaka jest.

Znowu mi brakowało Sama na Booty Camp...

Na następny odcinek czekamy miesiąc...
Awatar użytkownika
kimberly1990

3x03 kompletnie nieciekawy ::plask wczolo:

Nie było praktycznie w ogóle moich ulubionych postaci (Quinn, Sue, Blaine) :(

Odcinek skupiał się w zasadzie na Mercedes, która zrobiła się okropna ::kwasny::
A ten jej nowy chłopak jeszcze ją podjudzał do bycia taką chamską ::jezyk::
Jedyne dobre co z tego wynikło to BYĆ MOŻE dobry wątek, bo Mercedes opuściła ND i poszła do chóru Shelby ::krzyw::
Fakt, że na razie nikogo prócz niej i Sugar w tym chórze nie ma, ale nie zdziwiłabym się, gdyby w ND ogólnie nastąpił jakiś rozłam i jeszcze kilka osób zdecydowałoby się na odejście do chóru Shelby :twisted:

Co do drugiego wątku, czyli wątku Mike'a Chang'a - fajnie, że w ogóle ma swój wątek, tylko dlaczego taki słaby? xD

Perypetie Emmy i Will'a ogólnie jakoś mało mnie na razie ciekawią... :roll:

Ocena po 3 odcinkach: słabiutko i niestety na razie bez tendencji rosnącej ::kwasny::

Lizzy pisze:Na następny odcinek czekamy miesiąc...
Myślę, że wytrzymam xP
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

I co jest jakiś skandal na TVP w związku z emisją Glee? :) Przyznajcie, że trochę wyolbrzymiliście sprawę:P
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Po prostu żaden fanatyk nie zauważył że to leci, brak reklamy, brak chyba popularności w Polsce :( a to taki dobry serial.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:Po prostu żaden fanatyk nie zauważył że to leci, brak reklamy, brak chyba popularności w Polsce :( a to taki dobry serial.
Aż z ciekawości zobaczę co tam takiego fajnego:)
Awatar użytkownika
kimberly1990

Lizzy, coś dla Ciebie:

Chord Overstreet wraca do "Glee"!
W trakcie negocjacji pomiędzy drugim, a trzecim sezonem "Glee" Chord Overstreet nie doszedł do porozumienia w sprawie nowego kontraktu i odszedł z serialu. Jak się okazuje - nie na długo.

--------------------------------------------------------------------------------

Brak nowych, telewizyjnych ofert (tylko gościnna rola w "Pępku świata") sprawiły, że aktor powrócił do negocjacji z twórcami "Glee". Nieoficjalnie mówiło się, że latem aktor zrezygnował z produkcji FOXa dlatego, że twórcy nie zaproponowali mu obecności w głównej obsadzie. Miał być jednym z aktorów, występującym w serialu jako "reccuring" (postać powracająca).

Portal TV Line informuje, że Overstreet wrócił do negocjacji i bardzo szybko doszedł do porozumienia w sprawie nowego kontraktu. W "Glee" pojawi się w dziewiątym odcinku 3. sezonu i prawdopodobnie w kolejnych. Na tą chwilę nie wiadomo jak scenarzyści wytłumaczą powrót Sama do serialu i jakie będzie on miał znaczenie dla Quinn i Mercedes.

Żródło: hatak.pl

Osobiście uważam, że to świetna wiadomość :wink:
Awatar użytkownika
Lizzy

kimberly1990 Wiem! Świetna wiadomość!
Wczoraj jak się dowiedziałam zaczęłam tak skakać z radości, że masakra! Uwielbiam go! :serce:
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

kimberly1990, ja tez się z Twego newsa cieszę :P

Fakt, jak na razie 3. sezon jest taki... drętwy, choć jego trzeci odcinek już był lepszy od dwóch poprzednich. Mam nadzieję że coś się rozkręci, zaczęły się ciekawe wątki (z Mercedes, z Quinn, z Kurtem i Blainem), więc może sezon 3. nie będzie najgorszym...
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
ODPOWIEDZ