Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja oglądam cały czas, tylko jestem parę odcinków do tyłu! :wink:

Anka jest od dawna już mega irytująca i pomyśleć, że ja na samym początku popierałem parę Anka/Paweł! :P Ona nic innego obecnie nie ma do roboty jak lamentowanie nad tym że nie jest w ciąży w tym jej i Pawła mieszkaniu i chodzenie po ginekologach. Przydałaby się jakaś lepsza akcja z jej udziałem. Ogólnie sceny z Anką i Pawłem są mega nudne w przeciwieństwie do scen z Majką i Hubertem, których lubię jako parę. :) W ogóle super, że scenarzyści mają jakiś pomysł na postać Huberta i stał się on dla Marysi alternatywą wobec Pawła. :wink:
Generalnie obecnie są fajne i ciekawe odcinki. Jest duża różnorodność wątków: dom mody Sabiny, czołowy trójkąt (w sumie czworokąt już), trójkąt Adam/Kinga/Robert, Wadlewo, no i uwaga uwaga spoiler - jutro już wracają Artur i Berenika z nowym wątkiem! :) Jedyne co razi w tych odcinkach to wciąż niezaktualizowana czołówka, choć aż się prosi żeby tam dodać Króli i młodzież oraz choćby Ankę i Huberta nawet. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

Fakt, Anka już od dawna jest irytująca. Myśli, że jak zajdzie w ciążę, to Paweł z nią już zostanie na stałe. Na początku nawet chciałam, aby wrócił on do Majki, ale z drugiej strony lubię Huberta, który w sumie pasuje do Majki.

Dom mody Sabiny. Szkoda, że ten ich pierwszy pokaz nie wypalił (ale przynajmniej coś się dziej :P ). Ciekawe jaką przeszłość ma za sobą Daga :>

Kinga w ciąży z Adamem.. nie wiem.. jakoś niezbyt go polubiłam. Chyba wolę tego Roberta. Może nie tyle, że pasuje bardziej do Kingi, co... po prostu to, że wolę go niż tego Adama.

Ciekawe jak to będzie z... Emilką i... Kamilem :D nawet pasują do siebie, hehe. Bo praktycznie, to Emilka i Patryk już zaczynają być nudni : )
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
Mandy

Przepraszam.. poszło razy dwa.. a nie wiem jak usunąć :P
Cry...
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Tylko admin lub moderator może usunąć posta. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mandy pisze:Ciekawe jak to będzie z... Emilką i... Kamilem nawet pasują do siebie, hehe.
Zaszło coś między Emilką, a Kamilem? Jak mówiłem jestem w tyle z odcinkami, a zainteresowało mnie to i chciałbym wiedzieć więcej. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Genialny zwiastun odcinków z przyszłego tygodnia! :D

http://www.youtube.com/watch?v=RDmypRV4 ... ideo_title

To jasne, że PM ma najlepsze proma wśród polskich seriali obyczajowych. :P
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Mandy pisze:Fakt, Anka już od dawna jest irytująca. Myśli, że jak zajdzie w ciążę, to Paweł z nią już zostanie na stałe.
Nie sądze, zeby tak myslała. To raczej mechanizm parcia na to, żeby być choć trochę bardziej "równoważna" co Marysia w życiu Pawła. Wie, że z Marysią łączą go lata wspomnień, i teraz dodatkowo dziecko, (co wcale nie jest powodem by chciałby do niej wrócić, jeśli to miałoby nastąpić to moim zdaniem musiał by się w niej na nowo zakochać, w "nowej" Marysi) a ich związek jest świeży.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mandy

DeaconFan pisze: Zaszło coś między Emilką, a Kamilem? (...)"
Nic jeszcze nie zaszło. Ale wygląda na to, że Emilka zwierzy się Aurelii, że między nią a Patrykiem coś ostatnio się nie układa... a z Kamilem dość dobry kontakt załapała, bardzo chciała aby został w Wadlewie. Tylko, że może być pewien "problem"... jeszcze inna kobieta ;)
Tiril pisze: Nie sądze, zeby tak myslała. To raczej mechanizm parcia na to, żeby być choć trochę bardziej "równoważna" co Marysia w życiu Pawła. Wie, że z Marysią łączą go lata wspomnień, i teraz dodatkowo dziecko, (co wcale nie jest powodem by chciałby do niej wrócić, jeśli to miałoby nastąpić to moim zdaniem musiał by się w niej na nowo zakochać, w "nowej" Marysi) a ich związek jest świeży.
Hmm.. .racja, coś w tym jest... ale nadal jednak sądzę, że Anka przesadnie chce zajść w tą ciążę..
Ostatnio zmieniony 2011-10-29, 22:29 przez Mandy, łącznie zmieniany 1 raz.
Cry...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jestem ciągle jakieś 7-8 odcinków do tyłu heh, ale wciąż wytrwale i z miłą chęcią oglądam PM (i nie przestanę). :)

Super, że wrócili w końcu Artur i Berenika. :D Strasznie mi ich brakowało, a szczególnie Artura, który przecież jest jedną z czołowych postaci tego serialu od jego początku! Bardzo mnie interesuje jak się dalej potoczą jego losy, znam parę spoilerów, ale mimo to i tak się ciekawie ogląda nowe sceny z nim i Bereniką. Dobre było jak Artur spytał się Kingi dlaczego ona jest w ciąży i ogólnie fajne były te wizyty Kulczyckich u ich kolejnych przyjaciół.
Wątek Adam/Kinga/Robert/Marek - generalnie Adam wydaje się być w porządku, ale wciąż bardziej widzi mi się Robert u boku Kingi. Trochę beznadziejnie, że Kinga tak szybko zaszła w ciażę z Adamem (ale podobno to dlatego, że sama aktorka też jest w ciąży). Przez to Robert ma dość małe szanse u niej... No, ale może jeszcze wszystko jakoś się odmieni. :wink:
Z wątku wadlewskiego zdecydowanie wymiatają obecnie i od dłuższego czasu Śmiałek i Malwina! :D Scenarzyści super to wykombinowali, żeby zrobić z nich wrogów. Natomiast z innych mieszkańców wsi Emilka i Patryk jacyś tacy mdli się zrobili jako para, Bartek nie ma wątku. Za to bardzo przyjemnie się patrzy na Wiktorię oraz fajny jest też Kamil. :) Chyba wolałbym, żeby zamiast Emilki on był np. z Wiktorią.
Anki i jej pragnienia zajścia w ciążę już mam tak dosyć... :roll: Najlepiej, żeby jak najmniej ją pokazywali w najbliższych odcinkach. Za to fajnie się ogląda sceny z Marysią i Hubertem. Podobała mi się szczególnie scena z wybuchem Huberta i jego spoliczkowaniem przez Majkę. :wink:
I jeszcze odnośnie wątku domu mody. Sabina, Radek i Daga wytworzyli całkiem zgraną ekipę. :) Tylko ta Jowita i Czarek mącą, ale dzięki temu jest ciekawie. :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

Uwaga, bo mega duży spoiler zapodaję teraz. :!:

Tragedia w "Pierwszej Miłości" - śmierć jednej z pierwszoplanowych postaci...

http://superseriale.se.pl/seriale/trage ... 14677.html
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

DeaconFan pisze:Uwaga, bo mega duży spoiler zapodaję teraz. :!:

Tragedia w "Pierwszej Miłości" - śmierć jednej z pierwszoplanowych postaci...

http://superseriale.se.pl/seriale/trage ... 14677.html
Na pewno nie będzie to tak historyczna i wywołująca ogólnopolską dyskusję śmierć jak Hanki z "M jak miłość"
Awatar użytkownika
DeaconFan

mailo pisze:Na pewno nie będzie to tak historyczna i wywołująca ogólnopolską dyskusję śmierć jak Hanki z "M jak miłość"
No na pewno nie, bo "Pierwsza Miłość" nie ma po prostu tak dużej oglądalności jaką cieszy się w Polsce MjM i nie jest aż tak popularna. Jednakże dla fanów PM śmierć tej postaci może być znacząca.
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Wygląda na to, że szykuje się definitywny koniec małżeństwa Bereniki i Artura. To mnie tak nie martwi, jak fakt, że pewnie pożegnamy się z postacią Bereniki. :( Lubiłem ją, choć jeszcze bardziej mi się podobała, gdy rywalizowała z Arturem na początku jej bytności. Ale twardą laską pozostała. :) Z nią żegnamy także Stefani (znów - wszystko na to wskazuje). Bardzo charakterystyczna postać, konsekwentnie - głupiutka, ale na szczęście nie irytująca. No, ale cóż, trzeba zrobić miejsce nowym, rozrósł się wątek młodych. Rzadko ostatnio oglądam i nie zdążyłem się przyzwyczaić do np. Jowity. Ogólnie sporo zmian teraz.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A Maryśka gdzie ostatnio zniknęła?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tiril pisze:A Maryśka gdzie ostatnio zniknęła?
Chwilowo po prostu jej nie pokazują w natłoku innych wątków. Cały czas jest we Wrocławiu i wciąż jest z Hubertem.

Omar: istotnie, Stefani żegnamy niestety już na pewno. Magda Margulewicz, która wciela się w tę rolę zrezygnowała oficjalnie z pracy w serialu, jednak scenarzyści tym wyjazdem Stefani w tournee zostawili jej otwartą furtkę do powrotu.
Również będzie mi jej brakowało. Świetnie wykreowana postać, wnosząca przede wszystkim dużą dawkę humoru. No, ale pozostaje wciąż Kaśka, którego też uwielbiam. :) Ale co ten biedak pocznie bez Stefani... :(
Jeśli chodzi o Berenikę to należy do grona moich ulubionych postaci kobiecych, w sumie to chyba nawet najlepsza babka obecnie w tym serialu. Artur jest mega głupi, że zachciało mu się ją znowu zdradzać. ::kwasny:: Ja jej właśnie na początku nie lubiłem, gdy rywalizowała z Arturem, ale z czasem naprawdę się bardzo przekonałem do tej pary i uważam, że Bera to najlepsza kobieta z jaką kiedykolwiek był Kulczycki. Omar, jeśli chcesz wiedzieć to spoilery wskazują, że Berenika jeszcze trochę się będzie pojawiać, będzie np. wciąż wspierać Ankę. :wink:

Wątek młodych bardzo mi się podoba. Mocna była ta scena prawie gwałtu na Sabinie i jak wparował Radek i przyłożył temu Czarkowi. No i później jeszcze powiało grozą jak Czarek zjawił się wieczorem w mieszkaniu Sabiny. MjM i Klan się mogą schować ze swoimi scenami bójek, akcji... :lol: :P No i postać Jowity - egoistyczna bitch. Podoba mi się. :D
ODPOWIEDZ