Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Jak przeczytałem streszczenie jednego z ostatnich odcinków "Klanu" to padłem. :lol:

"Rodzice Maćka obawiają się konsekwencji udziału syna w trasie koncertowej. Ich niepokój potęguje się, gdy chłopak zaczyna zachowywać się jak celebryta . Tymczasem Zyta nakrywa Michała bez koszuli w towarzystwie Kingi. Nie przyjmuje do wiadomości jego tłumaczeń o przyszywanym guziku..."
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Zyta.... :evil: Sama się puszcza z Igorem, a niby taka zazdrosna o Michała :evil: Nienawidzę jej :evil:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Spoiler: Co myślicie o uśmierceniu Ryśka? Trochę żal, bo Rysiek to postać kutowa nie tylko jeśli chodzi o Klan ale o wszystkie polskie seriale a wręcz popkuturowa :lol: Ciekawe czy scenarzyści pójdą po rozum do głowy i nie zrobią z tego jakiejś szopki jak scenarzyści MjM z Hanką. Podobno ma być jakaś bójka i Rysiek w skutek odniesionych ran urze w szpitalu.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

TVP planuje zakończyć emisję "Klanu" w czerwcu tego roku. Taka informacja znalazła się w prezentacji przygotowanej przez Biuro Reklamy i Handlu TVP SA pt. "Rok 2012 w TVP". Jest tam jednozdaniowa wzmianka w części "Lokomotywy programowe TVP1" o "losach "Klanu":
Trwają przygotowania do wymiany kolejnej telenoweli – Klanu. Liczymy na start nowej produkcji jesienią 2012.
Źródło: http://brtvp.pl/res/fields/1401/Prezentacja_OH_2012.pdf (plik PDF)
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

Dawidek pisze:TVP planuje zakończyć emisję "Klanu" w czerwcu tego roku. Taka informacja znalazła się w prezentacji przygotowanej przez Biuro Reklamy i Handlu TVP SA pt. "Rok 2012 w TVP". Jest tam jednozdaniowa wzmianka w części "Lokomotywy programowe TVP1" o "losach "Klanu":
Trwają przygotowania do wymiany kolejnej telenoweli – Klanu. Liczymy na start nowej produkcji jesienią 2012.
Źródło: http://brtvp.pl/res/fields/1401/Prezentacja_OH_2012.pdf (plik PDF)
No tak, po zejsciu Ryska to juz nie bedzie to samo :(
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Szokujące, ale w sumie na Klan to już czas, jednak po tylu latach powinni walnąć jakiś fajny mocny ostatni odcinek, Beata powinna w nim wrócić, niestety pewnie zakończą dennie, obecnie jednak ciekawi mnie los Ryśkowej rodziny, łatwo mi jednak przewidzieć jak to się potoczy dla Grażynki.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Czas "Klanu" minął już jakieś 10 lat temu. :twisted: Cieszę się że TVP planuje go zastąpić, to dobra decyzja :wink: Za to bardzo chętnie przypomniałbym sobie pierwsze odcinki, one były rewelacyjne. :serce: Monika jako czarny charakter była świetna, jako postać nadawała ton akcji :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ostatni odcinek Klanu będzie pewnie taki jak każdy inny - czyli słaby i kiepski :|
Super, czyli już nic poza MNS nie będzie mnie trzymać przy TVP 1 ::kwasny::
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Dziwne sa te posuniecia TVP o zdjęciu z anteny Klanu i Plebanii... Oba seriale plasuja sie w TOP 15 najchetniej ogladanych programów z ok 4 mln widzów... Do tego Klan jako pierwsza i najdłuższa telenowela jest dość rozpoznawalny... Nie wydaje mi sie żeby nowe produkcje TVP miały taka oglądalnosc... Widać ze w Polsce nowe seriale tego typu maja coraz mniejsza widownie i szybko znikaja (patrz Linia Życia).
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Atwt pisze:Dziwne sa te posuniecia TVP o zdjęciu z anteny Klanu i Plebanii...
To jest stanowczo dziwne, a wręcz głupie :roll:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Też tak sądzę. Uważam, że TVP powinna zdjąć jedną lub obie soapki, ale powinna je zastąpić czymś porządnym (napiszę niebawem o moich przemyśleniach dot. idealnej soap opery w Polsce). Ale cały proces usuwania obu produkcji toczy się za szybko. Na początek proponowałbym na rok powrócić do korzeni, czyli emitowania "Klanu" i "Plebanii" 3 razy w tygodniu, jak to było jeszcze parę lat temu. Dopiero potem będzie można pomyśleć o ewentualnej kasacji.
Awatar użytkownika
BeLieF

Wg.mnie powinni zdjąć "Klan" już dawno. Ten serial w ciągu 12 lat z ciekawej, naprawdę interesującej historii, stał się totalnie przesłodzonym, zbyt grzecznym gniotem dla widzów 40+. To jest bardzo dobry przykład jak można zniszczyć całkiem dobry serial.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Wydaje mi się, że plotki o zakończeniu Klanu są już od wielu lat. Sam pamiętam jak ze 2 lata temu czytałem o zakończeniu Klanu w gazecie, że już niby aktorzy szukają pracy w teatrze itp. I nic się nie stało.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Wreszcie Klan znika! :)

http://brtvp.pl/res/fields/1401/Prezentacja_OH_2012.pdf

To raczej już przesądzone. Znika też Plebania ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Grisza

Post autor: Grisza »

A tak gadają i nic z tego nie ma wydaje mi się ze fani tego serialu na pewno bd oglądac Klan
Grisza :)
ODPOWIEDZ