Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Ta sugestia Pawła mnie lekko zdenerwowała :roll: No jak tak można :evil: W dodatku przy rodzinie :evil:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Pamiętam najstarsze odcinki tego serialu, klimat rzeczywiście był inny niż dzisiaj. wydaje mi się, że pierwsze lata były znacznie ciekawsze, niż te obecne.
Jestem też zaskoczony, że Onet udostępnił pierwszy odcinek. Sprawdziłem z ciekawości ile odcinków wrzuciła TVP na swoją stronę i na dzień dzisiejszy jest od odcinka 1400. Myślę, że za jakiś czas na stronie publicznego nadawcy będą wszystkie odcinki serialu.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Mareczek pisze:Wszyscy się kłócą :lol:
:P
Heh no 1 odcinek musiał być trochę kontrowersyjny bo Klan stawał wtedy do konkursu na telenowelę, która będzie emitowana na TVP przeciwko "Złotopolskim" i "Zaklętej". Głosowali chyba widzowie i wydaje mi się że te kłótnie i sceny z Moniką pomogły w zwycięstwie.
Bohaterowie przez lata ewoluowali, ale ich główne cechy z 1 odcinka pozostały
Ela- wiecznie nieszczęśliwa i cierpiąca
Jurek-fircyk i podrywacz
Grażyna - 1 scena w fartuchu i z ciastem i tak do tej pory przy garach :lol:
Grisza

Post autor: Grisza »

Bardzo fanie się zaczął. Wszytko mi się podobało, bardzo dobrze zarysowane wątki.
Te postacie są tak antagonistyczne że aż szok!!
Monika przypomniała mi Alexis z dynastii identolo...
Elżbieta przeciwko matce!!! maskara nie wiedziałem ze tak napięte stosunki, oni mają.
Paweł to masakryczny materialista, Rysiu bardzo skromny
Grisza :)
Dawidek
Administrator

W tym tygodniu pojawiły się plotki o zakończeniu emijsi "Klanu". Ostatecznie władze TVP postanowiły o kontynuowaniu serialu: http://film.interia.pl/telewizja/news/k ... 90305,3604

Na marginesie dodam, iż przedwczoraj Onet pisał, że zagrożona jest "Galeria".
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Zdjęcie z anteny "Plebanii" było wielkim błędem TVP i dlatego "Klan" pozostaje na antenie... Trudno będzie jakiemukolwiek nowemu serialowi osiągnąć oglądalność nadawanych od lat tasiemców
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja wciąż liczę na powrót "Plebanii" w formule raz w tygodniu 50 minut.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Czołówka zrobiona przez fana, moim zdaniem dużo lepsza od oryginału :D http://www.youtube.com/watch?v=DDp2Adfg ... re=mh_lolz
Zmieniłbym tylko kilku bohaterów - zresztą sami zobaczcie :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Niezła, oczywiście, że o wiele lepsza od oryginału. :D Niepotrzebnie są Stiepan i ta jego babeczka oraz Kamila i Błażej, reszta może być... No i Maćka mogli dać - jedna z najważniejszych postaci obecnie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Grisza

Post autor: Grisza »

No była by naprawdę wzorowa, gdyby nie muzyka za bardzo haotyczna!! jak na Klan polski Klan = rodzina. A to wyszło jak ala MNS. Gdyby muzykę byś zostawił a może choć zostawił ten klimat to było by ok :: bow ::
Grisza :)
Dawidek
Administrator

Czołówka fajna, nie wiem teraz, kto jak często występuje, więc tu nie ocenię, kogo wywalić, a kogo do niej dołożyć. Poprawiłbym dwie rzeczy: dodałbym imiona i nazwiska aktorów oraz przywróciłbym pierwotną wersję tytułowej piosenki. No i, co dla mnie jest oczywistością - czołówka powinna być w miarę potrzeby aktualizowana.

Grisza, Twoja ortografia. ::ysz::
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

To jest aż przerażające i wstrząsające, że ona przez 15 lat nie nauczyła się grać.
Dawidek
Administrator

Nie oglądam teraz "Klanu" więc nie stwierdzę, czy coś się poprawiło, czy nie, ale nie ulega wątpliwości, że to ładna dziewczyna, niewiele zmieniła się przez te lata. :wink:
Dawidek
Administrator

Od września "Klan" tylko 4 razy w tygodniu. Nie będzie odcinka w piątek. Emisja o 17.50, zaraz po "Jakiej to melodii". Tu ramówka na 3 września: http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0903_1.txt . A tu pątek - zamiast "Klanu" i innych seriali jest...powtórka, a jakże: http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0907_1.txt .
ODPOWIEDZ