Zgadzam się. Wiem, że jest internet, ale może chociaż na początku, jeżeli tylko macie okazję, oglądajcie w TV. Teraz wyniki oglądalności będą szczególnie ważne, żeby znowu czegoś nie zmienili.Grisza pisze:Godzina 16:30 odpowiada bardzo!!! Ja ze szkoły najpóźniej wracam po 15, wiec czas na oglądanie będę mieć. Trzeba oglądać MNS żeby widownia nie była mała
"MnS" w Polsce
- PetroPython
Mam kineskopowy TV i obawiałem się, że Moda znowu będzie wyglądać jak przed wakacjami. Wtedy wyglądało to w ten sposób, że twarze bohaterów były spłaszczone z czarnymi pasami na górze i dole ekranu. Tego sie nie dało oglądać
Jeszcze wcześniej było tak, że MNS była w starym formacie 4:3 bez czarnych pasów i to było jak najbardziej w porządku. A teraz MNS wygląda tak samo jak Klan czy cokolwiek innego 
- PetroPython
Oj przepraszam, ja nagrywałem powtórki w czasie weekendów i tam był taki obraz, natomiast nie wiem jak było normalnie. Odbieram tylko naziemną tv cyfrowącmk pisze:Jeżeli takie coś miałeś na kineskopie to znaczy, że masz coś źle w ustawieniach telewizora/dekodera bądź operator telewizji z którego korzystasz coś namieszał.
Przed wakacjami "Moda..." w telewizorach kineskopowych była wyświetlana na całości ekranu kwadratowego.
-
Dawidek
- Administrator
Czołówka była obcięta, clossing rozszerzony z 4/3 na 16/9. Gdyby pozostawiono, jak w całym serialu, to część napisów byłaby ucięta.cmk pisze:Czołówka była też obcięta czy rozciągnięta w poziomie ?
Mam mieszane uczucia co do takiego zabiegu. Wątpię, żeby dystrybutor sprzedawał tę poucinaną wersję. Lepiej byłoby pozostawić wersję w formacie 4/3. Wszyscy byliby chyba zadowoleni. Nie wiadomo też, czy licencja pozwala na taką ingerencję.
Jak oglądam w TV panoramicznym program w starym formacie, to oglądam w 4/3, nie uznaję rozciągania obrazu do formatu panoramicznego, by wyeliminować pasy po bokach. Nie podobają mi się pogrubieni ludzie.
Petropython, poszperaj w ustawieniach TV/dekodera.